Lautapelisuosikki

27/01/2012

IMG_3647.jpg

Joulupukin paketista löytyi lautapeli, johon koko meidän perhe on sittemmin kovin tykästynyt. “Touhula-peliä!, Touhula-peliä!” -huutoa kuuluu nykyään monta kertaa viikossa.

IMG_3647

Pelin idea on yksinkertainen: pelaajat pelaavat joukkueena possuja vastaan, tavoitteenaan ehtiä Touhula-kaupungin läpi lossiasemalle ja siitä pikniksaarelle ennen kuin Eipäs- ja Juupas-possut ovat ehtineet tuhota kaikki retkieväät.

Pelissä ei heitetä noppaa vaan pyöritetään kiekkoa, jossa sektoreina on numeroita, kaksi possusektroria (joihin osuessa possut saavat napata yhden herkun) sekä jännittävä Luru-ludesektori. Luru-sektoriin osuttaessa aloitetaan kortin osoittaman asian etsintä suurennuslasien avulla. Aikaa etsintään on  rajallisesti ja silmät saavat olla erittäin tarkkoina, sillä pelialusta on laaja ja etsittävät asiat yleensä aika pieniä.

IMG_3631

Pelialusta on kaksimetrinen, joten peli vaatii reilusti vapaata lattia- tai pyötätilaa.

 

IMG_3639

IMG_3636

IMG_3640

Peli on valittu vuoden 2011 Lastenpeliksi, eikä ihme, sillä harva lautapeli jaksaa innostaa näin pitkään ja saada kaikenikäiset pelaajat innostumaan. Kaikken eniten ehkä kolme-nelivuotiaat 🙂

Lisätietoja  täältä.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

14 Comments

 1. Vastaa

  Anu

  Minusta tuon pelin paras puoli on se, että kaikki on samalla puolella – ei pelata toisiaan vastaan! Hyvän mielen peli 🙂 .

 2. Vastaa

  Mari

  Meilläkin on tuo peli ja se on tosi tykätty. Kaikki voittaa ja aikuisetkin tykkää pelata sitä. Vaatii tosiaan paljon tilaa:)

 3. Vastaa

  Olivia A.

  Meillekin joulupukki toi samaisen pelin ja se on kyllä loistava! Kaikki tykkää ja sitä jaksaa pelata aina vain uudestaan ja uudestaan!

 4. Vastaa

  Sirkku

  Meiltä löytyy myös tuo sama peli ja on lasten (3 ja 5 v.) suursuosikki. Ja parasta on just se kun pelataan joukkueena eikä ole sillai häviäjiä. 🙂

 5. Vastaa

  Henna73

  Käytiin eilen kyläpaikassa, jossa oli tuo peli. Ihastuin siihen kovin:) Pitää varmaan ostaa tuo työpaikallekin (päiväkotiin hih!)

 6. Vastaa

  LPP

  Me harkittiin tätä, juuri tuon tittelinsä vuoksi. Useimmiten, kun nuo saadaan ihan aiheesta, nuo palkinnot 🙂

  Päädyttiin kuitenkin Cars2 monopoliin ja täytyy myöntää sen olevan huippu. Peli koukuttaa kuusi- ja neljäveen täysin, peliaika on juuri sopiva ja säännöt yksinkertaiset. Miinusta annan vain sattumakorkeista, ne kun pitää osata lukea.

 7. Vastaa

  Saara

  Vaikuttaapa kivalta! Pitänee hankkia meillekin, kun lautapelit on nyt alkaneet kiinnostaa Joasta 🙂

 8. Vastaa

  Suski

  Meille tuli myös Touhula peli joululahjaksi pojille ja on täällä kanssa lempipeli! Ehdottomasti tittelinsä arvoinen!

 9. Vastaa

  HannaB

  Meillekin toi joulupukki tämän pelin. On tosi kiva ja 4-vuotias rakastaa! Tosin myös 8-kuinen pikkuveli pitää tästä pelistä hyvin paljon, konttaa pelin päällä ja yrittää syödä nappulat 😀

 10. Vastaa

  m-k

  Kiitos vinkistä! Jotenkin en ole innostunut tästä pelistä kaupassa sen nähtyäni, mutta kun kerran näin moni suosittelee ja lapset pitävät sekä Hessusta että lautapeleistä, niin eiköhän tuo ole juuri sopiva 3-v. lahjaksi parin viikon päästä.

 11. Vastaa

  Anu

  Meille myös pukki toi ja on tykätty 🙂 Tosin vajaa 2v. pikkusisko meinaa aina sotkea isoveljen pelin, joten pikkusiskolle pitää keksiä siksi aikaa jotain omaa puuhaa…

 12. Vastaa

  Riikka

  Osaatko Laura sanoa minkä hintainen yksi tuollainen palapelimatto on…?
  Mikä on valmistaja?

 13. Vastaa

  Päivi*

  Meilläkin tuo ja tykätään 🙂 Kolme- ja viisivuotiaat osaa pelata ihan itsekseenkin.

 14. Vastaa

  Laura

  Riikka: matto on Matterian http://www.matteriashop.com/product_info.php?cPath=21_24&products_id=313

  ostopaikka Nudge: http://www.nudge.fi

  yhden palan hinta on noin 60 euroa. Tosi kiva matto lastenhuoneeseen, mukava leikkiä eivätkä lelut katoa maton sekaan.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *