Leffassa: Coco

15/02/2018

coco pressi1 1 - Leffassa: Coco

Coco on tarina meksikolaisesta Miguelista, jonka suvussa musiikki on ankarasti kielletty. Miguel haaveilee muusikon urasta ja ihailee suurta Ernesto de la Cruzia, joka on syntynyt hänen kylässään. Kuolleiden päivänä kaikki valmistautuvat suureen juhlaan ja Miguel haluaa osallistua kykykilpailuun, mutta suku estää pojan aikeet. On aika muistella edesmenneitä ja olla perheen kesken.

Miguel karkaa ja joutuu Kuolleiden maahan. Siellä hän tapaa isoisoäitinsä ja muita sukulaisiaan, mutta myös hauskan Hectorin, jonka omaiset ovat jo unohtamassa. Hector tarvitsee Miguelia ja Miguel Hectoria selvittääkseen sukunsa salaisuuden, mutta aikaa on vain aamunkoittoon.

Elokuva on visuaalisesti aivan käsittämättömän upea. Kaunis ja värikäs meksikolaiskylä on jo hurmaava, mutta Kuolleiden maa on mieletön. Kuolleiden päivä perinteineen on meille suomalaisille vieras, mutta tuntuu tutulta. Juoni vaikuttaa ennalta-arvattavalta, mutta onnistuu pyörähtämään ympäri niin, että aikuinenkin seuraa tapahtumia herkeämättä.

Näin elokuvan 10- ja 12-vuotiaiden kanssa ja huomasin joidenkin kohtien elokuvassa olevan lapsille aika raskaita. Kuolema ja menetys, kaipaus ja suru ovat läsnä tarinassa ja isommat pohtivat näitä omalta kannaltaan. Toisaalta elokuva lohduttaa ja loppu on ehdottomasti onnellinen. Elokuvan voi nähdä myös iloisena ja vauhdikkaana seikkailuna ilman sen kummempaa kuolemanpohdintaa, mutta herkkiksille kyynelvaroitus.

Suosittelemme kouluikäisille ja vanhemmille.

Coco palkittiin parhaan animaatioelokuvan Golden Globella vuoden 2018 gaalassa ja sai kaksi Oscar-ehdokkuutta.

coco pressi3 - Leffassa: Coco
©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
coco pressi5 - Leffassa: Coco
©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

coco intl payoff finland - Leffassa: Coco

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *