Lomalukemista

21/02/2010

9510319198.jpg

9510319198Jee loma! Pakkasviima pakottaa pysyttelemään sisällä takkatulen lämmössä, mutta ei haittaa. Nyt on lunta ja pakkasta jo niin paljon ettei voi kuin nauraa. Isi lukee uutta Dan Brownia, äiti on paennut kärpäseksi kattoon pariisilaiseen hienostokerrostaloon.

Dan Brownin uusin, Kadonnut symboli, tapahtuu tällä kertaa Atlantin toisella puolella. Washington DC:n korttelit kätkevät salaisuuden, jonka tuttu sankari Robert Langdon yrittää selvittää. Brown pitää jännityksen yllä, vaikka tarina vaikuttaa tutulta. Uskontoa, historiaa, hyviksiä ja pahiksia, kilpajuoksua aikaa ja viranomaisia vastaan.

Erinomaista lomalukemista!

Dan Brown: Kadonnut symboli
WSOY

Siilin_eleganssiSiilin eleganssi tapahtuu Pariisissa Rue de Grenellen talossa numero 7. Renée on ihan tavallinen ovenvartija, joka tekee kaikkea sitä mitä ovenvartijat tavallisestikin. Vai tekeekö? Renée ainakin tekee kaikkensa, että muut luulisivat niin. Hänellä on kissa, yksi ystävä ja kuollut aviomies, ja ikuinen taiteen ja tieteen nälkä.

Samassa talossa asuu 12-vuotias Paloma Josse, huippuälykäs perheessään yksinäinen tyttö, joka ei halua päätyä porvarilliseen tyhjänpäiväiseen elämään, vaan on päättänyt tappaa itsensä ja polttaa kotinsa 13-vuotissyntymäpäivänään.

Kaikki on rauhallista ja muuttumatonta, kunnes taloon muuttaa japanilainen herrasmies Kakuro Ozu, joka näkee enemmän kuin muut. Tarina nousee ja hehkuu ja kaappaa rauhalliseen tahtiinsa jo tottuneen lukijansa mukaansa ihanaan tunteelliseen satumaiseen hehkuun. Itkettävä, naurattava, sivistävä, ihana!

Muriel Barbery:
Siilin eleganssi
Gummerus

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Anu

    Suosittelen “Kadonnutta Symbolia” hyvän jännityskirjan ystäville – välillä aivan piinaavan hyytäviä kohtauksia… ihan pakko jatkaa vielä pari sivua jotta tilanne ratkeaa. Tätä kirjaa ei malttanut laskea käsistään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *