Lukemista kesäkassiin

09/06/2009

akk k11 - Lukemista kesäkassiin

Oikeastaan ajattelin postata uimarannalle tai puistoon sopivista lukemisista, mutta miksipä ei kesäkuussa juhannuksen aikaan voi viettää päivää takkatulen ääressä villasukat jalassa. Ja vaikka lukea.

akk-k31”En saa yhdeksään kuukauteen ryypätä, polttaa enkä syödä kaikenmaailman kaloja, joita en edes tunne, ja kohta minusta tulee läski ja joudun käyttämään lappuhaalareita.” ajattelee kolmikymppinen Agata raskauden selvittyä. Ihana mies, kiva koti ja työpaikka iltapäivälehden toimituksessa on jo, mutta vauva?

Varoitus: alussa välillä sappi kiehahti mama-to-be:n lapsellisen asenteen roiskeissa, mutta jo puolivälissä oppi ymmärtämään ja nauramaan niin Agatalle kuin itselleen.

Olsson Belinda

RASKAUSJÄRKYTYS

WSOY

akk-k11Eppu Nuotion neljäs dekkari Varjo kertoo kunniamurhasta, ja siinä samalla jotakin suomalaisesta yhteiskunnasta. Varjo kertoo paljon myös toimittaja Pii Marinista, joka kamppailee itsensä, juurtensa ja rakkautensa perässä.

Eppu Nuotiota on jo dekkaristina verrattu Leena Lehtolaiseen, mutta Varjosta puuttuu lähes kokonaan lukijan hikeä nostava jännitys. Kirjan rytmi ja tapahtumat viskovat suomalaisen sielun mustasta hiljaisuudesta pitkin eriarvoista maailmaa. Jään odottamaan jatkoa, vaikka Pii ei olekaan rakas Mariani.

Eppu Nuotio

VARJO

Otava

akk-k21Täydellisiä äitejä hiekkalaatikolla – ei ihme, että yksi löytyy kohta kuolleena kiiltävästä keittiöstään. Lähes kuoliaaksi pitkästynyt Kate Klein alkaa tutkia murhaa, ja törmää yhteisön suuriin salaisuuksiin ja entisen elämänsä suureen rakkauteen.

Jennifer Weiner on heittänyt kaikki viihdyttävät ainekset yhteen ja keittänyt niistä varsin viihdyttävän paketin. Monta kertaa oli pakko nauraa ääneen äiti-kuvauksille.  Aika herkku!

Jennifer Weiner

Rikoksia ja hiekkakakkuja

WSOY

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *