Luonnottaren luomupuuvillatuotteita

24/02/2012

DSC_7359-1024x680.jpg

Luonnotar on kouvolalainen kotimaisten ja ulkomaisten ekotuotteiden nettikauppa. Yritys toimii luomupuuvillatekstiilien tukkumyyjänä ja edustajana, paikallisena ekokauppana sekä valittujen luomu- ja elintarvikkeiden tuottajana. Minityyli sai testattavaksi muutamia luomupuuvillatuotteita.

 

peitto

 

Little Green Radicals -paita

Malli Easy Rider, koko 110cm. Testaajana kohta 3-v kummipoikani, joka käyttää 104-110 cm vaatteita tällä hetkellä.

 

easyrider

 

Vertailen usein itselle uuden merkin kokoja tuttujen merkkien kokoihin. Se antaa vähän suuntaa onko koko, esim tässä tapauksessa, reilu 110cm vai ennemminkin lähempänä 104cm? Koot kuitenkin vaihtelevat merkeittäin useasti. Tätä paitaa verrattiin Lindexin kokoihin ja oli lähempänä 104cm. Paidan hihat ovat mittasuhteiltaan pitkät, mutta helma vähän lyhyempi. Hihojen suut hieman lerpattavat, mutta mielestäni se on tyypillistä vastaavanlaisille puuvillapaidoille, joissa ei ole resoria tai muuta kiristävää hihansuissa.

Pesun jälkeen kuva säilyi moitteettomana. Mielestäni aika usein, varsinkin valkoinen väri ns. lohkeilee pesussa tai tarttuu kiinni. Muita huomioita; paita hieman kutistui, joten kannattaa varmaan ostaessa valita yksi koko suurempi, niin ei jää ainakaan heti pieneksi. Mallistosta löytyy paljon erilaisia ihania värejä, kuvia ja kuoseja sekä tytöille että pojille.

 

The Organic Company vaihto peitto 


Tämä on huippu mm. auton turvakaukalossa kun tarvitsee pieniä matkoja kuljettaa lasta ulkona ja muuten ollaan sisätiloissa. Peitossa on kolme kerrosta, joten se lämmittää hyvin ja suojaa lasta kopassa. Kun peitto ei tule selän alle, ei lapselle tule kuuma autossa. Tarvittaessa peiton saa kätevästi otettua kopan päältä pois ja käytettyä vaikka hoitoalustana.

 

peitto4

 

Peitto toimii hyvin myös varapeittona matkalla tai kotona. Meidän perheessä peittoa on käytetty kovasti myös nukkeleikeissä ja istuma-alustana kylmällä.

peitto3peitto2

 

 

 

 

 

 

 

 

Peitto on kooltaan 50 x 70 cm ja siinä on narut, joilla sen saa rullattuna solmittua kiinni. Naruilla saa peiton myös kätevästi kiinnitettyä turvakaukaloon, ettei lapsi pääse potkimaan sitä pois. Toisessa kuvassa näkyy tarkemmin peittoon painettu kaunis printti. Peittoa löytyy useita eri värejä.

 

 

Pesun ja kuivausrummun jäljiltä peitto säilytti mittansa, muotonsa ja värinsä hyvin. Mielestäni se jopa parani pesussa eli tuli kuohkeammaksi ja puuvilla miellyttävän pehmeäksi. Meillä ainakin ollut nyt talviaikaan autossa/ kaukalossa tosi hyvä. Toimii varmasi keväämmälläkin suojaamaan tuulelta.

 

Kolmas testattava tuote oli monikäyttöinen puuvillariepu. Riepua löytyy useista eri väreistä. Riepu on hengittävää materiaalia ja reilun koonsa (85 x 85 cm) ansiosta sillä saa vaikka peitettyä turvakaukalon auringolta tai kun lapsi nukkuu.

 

liina

 

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *