Manduca – mahtava kantoreppu

29/09/2009

natur_01-201x300.jpg

natur_01Syksyn tullen meille tuli tarvetta uudelle kantovälineelle, sillä vauva ei enää tuntunut viihtyvän trikoisessa kantoliinassaan. Matkaa esikoisen eskariin saadaan huomattavasti lyhennettyä kulkemalla metsäpolun kautta, jonne vaunuilla ei ole asiaa. Niinpä vauva kulkisi kantorepussa- tai liinassa kätevimmin mukana.

Vietin pitkiä aikoja netissä tutkien erilaisia kantovälineitä ja lopulta valinta olikin erittäin helppo. Manduca -kantorepusta löytyi niin paljon positiivisia kokemuksia ja nyt parin kuukauden käytön jälkeen voin liittyä ylistäjien joukkoon.

Itse asetin kantovälineen tärkeimmäksi kriteeriksi helppokäyttöisyyden. Lisäksi halusin sellaisen kantovälineen, jolla pystyn kantamaan niin muutaman kuukauden ikäistä vauvaa kuin 3-vuotiasta taaperoakin. Kaunis ulkonäkö toisi luonnollisesti lisäpisteitä. Valitsemalla Manducan sain nuo kaikki ja paljon enemmän. Jokainen yksityiskohta ja ominaisuus on huolella suunniteltu ja kaikki toiminnot on helposti käytettävissä. Integroidun vauvatuen ansioista Manducaa voi käyttää vastasyntyneestä aina n. 20 kiloon asti.

manduca3

Vauvaa kannan vielä edessä, mahat vastakkain. Vauva viihtyy hyvin, sillä Manducassa ei mikään ole kovin uteliaan pienen ihmisen edessä ja vauva saa rauhassa tarkkailla ympäristöänsä. Vaihtoehtoisesti muutaman kuukauden ikäistä voi kantaa myöskin lonkalla. Pehmustetut olkaimet saa laitettua myös ristiin, mutta itse tykkään pitää niitä suorassa. Vahvan ja tukevan lantiovyön ansioista paino jakautuu tasaisesti ja on näin ollen ergonominen. Vauvan nukahdettua Manducasta löytyy myös helpottava pääntuki.

manduca6

Taapero taas kulkee Manducassa selkäpuolella. Kun säädöt on oikeat, ei mikään purista tai paina ja matka sujuu kuin leikki. Eikä ole muuten selkä tai hartiat kipeänä seuraavana päivänä… Säätövaraa on paljon, joten Manduca sopii monen kokoisille, myös isille. Juuri säätövarojen ansioista Manducaa voi käyttää myös talvella paksuissakin toppavetimissä. Tarvittaessa lisäpituutta Manducaan, lapsen selän tueksi saa avaamalla kuvissakin näkyvän vetoketjun.

Niitä huonoja puolia en vielä tällä käyttökokemuksella ole löytänyt. Meillä Manducasta tykkää kaikki, niin äiti, isi, taapero kuin vauvakin, joten voin ehdottomasti suositella. Käyttö on helppoa, sillä kaikki “toiminnot” on samassa paketissa. Ei siis irtoavia, helposti hukkuvia lisäosia. Melko arvokas kantoreppu on kyllä hintansa arvoinen ja kertahankinnalla saa pitkäikäisen kantovälineen.

Suomessa Manducaa myy mm. Villiankka, Apilakuu, Vekaravintti, Bebes

14 Comments

 1. Vastaa

  Kotiäitee

  Täällä myös yksi Manducaan hurahtanut. Meillä Manduca on juuri sellainen työjuhta, jonka avulla olen heittänyt useamman kilometrin lenkkejä 15 kg painava taaperoinen selässä. Säädöt saadaan kohdille sekä minulle, että miehelle. Ja itse olen siis lyhyt ja alle 160 senttinen laiheliini ja mies puolestaan yli 190cm ja xl kokoa.

  Manduca on ainut, jossa on oikeasti riittävän korkea tuo lapsen selän paneeli 3 vuotiaalle lapselle. Mitään pahaa sanottavaa repusta ei ole. Paitsi, että miehen hermot ei riitä säätöjän kohdalleen säätämiseen, vaan minä aina sitten säädän miehelle säädöt kohdilleen 🙂 .

 2. Vastaa

  Saara

  Mun on ihan pakko ostaa toi! Oli ainakin yhden kokeilukerran jälkeen ihan huippu. Jospa mieskin suostuis sitä käyttämään, kun kantoliinaa ei missään nimessä edes kotona piilossa katseilta 😉 Ja vauvaa kun ei ihan niin vaan joka tilanteessa nukutetakaan, kun on yksin kahden pienen kanssa kotona. Liinaan nukahtaa aina helposti ja tykkää siinä hereilläkin olla!

 3. Vastaa

  Krisse

  Meilläkin pelkästään positiivisia kokemuksia Manducasta!

 4. Vastaa

  Miikkis

  Liityn Manducan ylistäjien jengiin, huippuvehje! Toimii arjessa ja matkoilla, isolla ja pienellä, on helppo ja hyvännäköinen. Paras!

 5. Vastaa

  lastenvaatefriikki Tuusis

  Meilläkin on manduca ja olen kantanut Jadea myös selässä n.8kk alkaen ja tykkään paljon; silloin harvoin kun Jaden joudun kirppikselle ottamaan; on hän selässä manducassa. Suosittelen!

 6. Vastaa

  M--K

  Uskaltaisikohan selkävaivainen moista kokeilla?

 7. Vastaa

  Heini

  M–K,
  mä olen myös selkävaivainen. Välilevynpullistumasta johtuen kärsin välillä koviakin kipuja, mutta Manducan en ole lainkaan huomannut niitä ainakaan pahentavan. Tuo lannevyö on niin tukeva ja muutenkin paino jakaantuu niin tasaisesti, ettei selälle tule liian suurta painolastia. Ristisidonnalla saa tukevuutta vielä lisää.
  Minulla esim. kantoliinalla kantaminen välillä väsytti selkää ja aiheutti kipua, mutta Manduca sopii ainakin omalle selälleni huomattavasti paremmin.
  Saisitkos jostain lainattua, jotta voisit testata ennen ostopäätöstä? Näitä vois saada myöskin vuokrattua jostakin.

 8. Vastaa

  Riitta

  Täällä myös yksi selkävaivainen, jolle toisen mallinen rintareppu aiheutti heti pistävää kipua selkään, mutta Manducalla pystyn kantamaan pitkiäkin aikoja selän kipeytymättä. Helppo käyttää, meillä mieskin tykkää kantaa sillä! Ja pienempänä vauva aina nukahti reppuun, nyt enempi katselee maisemia.

 9. Vastaa

  Tiina

  Selkävaivaisillehan ergonominen reppu on ihan must-hankinta! Paino jakautuu tasaisesti ja ergonomisesti, eikä kantaminen tunnu missään. Meillä on tosin Beco käytössä, mutta periaate siis sama 😉

 10. Vastaa

  Adeleide

  Hassu kysymys, mutta kuuluuko selässä kannettavan taaperon kädet tosiaan jäädä tuonne paketin sisään? Meillä taaperon kädet jäävät vapaaksi kun laitan hänet selkään, mutta en siis tiedä onko mahdollista että pistän hänet jotenkin väärin sinne?

  Kovasti on meilläkin tykätty Manducasta, oli jossain vaiheessa ainoa tapa saada vauva rauhoittumaan päiväunille. Lentomatkoilla se on ollut myös hyvä apuväline, sain öisellä koneenvaihdolla kannettua yksin molemmat väsyneet lapset kun oli manduca apuna. Ja juuri tuo nopea ja helppo säätäminen oli meilläkin tärkein kriteeri, trikooliinan kanssa äiti oli joskus hitaampi kuin lapsen hermot olisi kestäneet…

  Tosi kauniit kuvat olet ottanut, varsinkin noissa alemmissa on ihanan syksyinen tunnelma!

  ps. Manducan voi näköjään vuokrata ainakin tällaisista paikoista:
  Taikapilvi.com
  mistine.fi

 11. Vastaa

  Heini

  Adeleide,
  käsien ei tosiaan kuulu jäädä hihnan alle, mutta jostakin syystä meidän 3-vuotias kätensä sinne alle usein laittaa… 🙂
  Kädet siis voi toki olla myös “vapaana”.

 12. Vastaa

  Onnellinen Mamma♥.

  Minäkin tarvitsisin tuollaisen tai tuollaisia, kun noita lapsia on kertynyt jo useita kymmeniä. Näistä kuvista myös huomaa, että se käy kaikenlaisille vartalotyypeille. Olisiko teillä vinkkejä minkä värinen sopisi tällaiselle ruskeaverikölle?

 13. Vastaa

  Repsu

  Onko Manducassa sellaista taskua, mihin saisi laitettua omat pienet käyttöesineet, avaimet ja kännykän esim.?

  1. Vastaa

   Laura

   Hei Repsu!
   Manducassa oli ennen tasku, mutta se on poistettu, ettei lapsen selkään kohdistuisi lisäpainetta. Huutiksesta ym. voi varmasti löytää vielä taskullista mallia.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *