Masan ja Ollin seikkailut -kuunnelma koko perheelle

15/05/2012

print_ATMWpax3yx-300x262.jpg

 

print_ATMWpax3yxMuistatteko lapsuuden automatkat ja radiosta tulleet kuunnelmat ja lasten ohjelmat? Oman surisevan kasettisoittimen ja satukasetit? Nyt ei radiosta juuri enää lapsille suunnattua ohjelmaa tule (paitsi YlePuhe lähettää lastenkuunnelmaa suinnuntaisin klo 11.05-11.30), eikä television ja tietokoneiden kuvatulvassa lapsi enää välttämättä osaa kuunnella tarinoita. Mutta oppii nopeasti.

Kuunteleminen antaa tilaa mielikuvitukselle, (tämä on yksi lempiaiheistani, jos ette vielä ole huomanneet) kun lapsi saa nähdä tarinan mielessään sellaisena kuin haluaa, eikä sitä ole valmiiksi kuvitettu. Siksi olin innoissani, kun huomasin, että toukokuun alussa ilmestyi uusi koko perheelle tehty kuunnelma Masan ja Ollin seikkailut -tehtävä Egyptissä. Se kertoo Niemisen perheen lomamatkasta Luxoriin, jossa ystävykset Masa ja Olli ryhtyvät tutkimaan erään turistin taustaa hänen epäilyttävän käytöksensä vuoksi. Pojat syöksyvät ikivanhan arvoituksen kuohuihin, eikä kukaan ainakaan ehdi pitkästyä.

Masan ja Ollin seikkailut upposivat 4-11-vuotiaisiin kuuntelijoihin hyvin ja äitikin kuunteli kiinnostuneena loppuun saakka. Musiikki oli tarttuvaa ja juoni eteni sujuvasti. Ikävä kyllä pääosan poikia esittävät aikuiset, ja kun aikuinen joutuu muuttamaan äänensä lapsellisemmaksi, se vie intensiteettiä, aitoutta ja väriä esityksestä. Tämä tosin haittasi vain äitiä. Levyn kannen ulkoasu on hieno ja siihen on piilotettu tutkittavaa.

Masan ja Ollin saa ladattua itselleen Elisa-kirjakaupasta tai ostaa levynä Bookysta.

Suosittelen kesäloman automatkoille!

masaolli

 

 

 

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Emma

    Lasten Oma Radio (www.lastenradio.fi) lähettää netissä ohjelmaa päivittäin.
    http://www.lastenradio.fi

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *