Melkoinen Möttönen vieraili meillä iltaisin

08/05/2009

Kirjailija Raija Orasen lastenkirjat Möttönen ja Vehtaaja (1979) ja Melkoinen Möttönen (1983) ovat ilmestyneet nyt uudestaan yksissä kansissa. Oranen on tunnetumpi viihde- kuin lastenkirjailijana, mutta Orasen tekstin kepeys ja notkeus toimi lastenkirjassa vallan mainiosti.

Maailmanmatjaaja M. Möttönen seikkaileen antikvariaatista pelastamansa kirjoituskoneen (!) Vehtaajan kanssa suorittamassa Tehtäviä yhdessä lasten kanssa. Tehtävät ovat niin hassuja ja uskomattomia, että ipanat olivat välillä tikahtua kikatukseen. Uudessa painoksessa on Hannamari Ruohosen mustavalkokuvitus.

Hassu juttu muuten: Kirjaa lukiessani näin sen tapahtumat koko ajan näyttämöllä, ja ajattelin että tarina olisi loistava lastennäytelmä. Kun googlasin tätä juttua varten kirjan kansikuvaa, törmäsin tähän tietoon: Kirjoista sovitettiin musiikkinäytelmä Helsingin Juhlaviikoille 1983 nimellä M. Möttönen, maailmanmatkaaja. Musiikin sävelsi Hector, rooleissa olivat muun muassa Matti Pellonpää, Harri Hyttinen, Marja Korhonen ja Liisa Tavi; ohjaus oli Kristiina Revon.

Uusinta kiitos!

melkoinen mottonen - Melkoinen Möttönen vieraili meillä iltaisin

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *