Mieletön Mieli

04/12/2015

lentokone.jpg

En ole koko bloggaajaurani aikana kirjoittanut mitään näin henkilökohtaista, mutta koska koin tämän niin hyväksi jutuksi niin ajattelin jakaa kokemuksen teille. Kävin nimittäin hypnotisoitavana.

Suomessa hypnoterapia on vielä aika uutta, mutta maailmalla suosittu hoitomuoto. Suomessa hypnoosi ja hypnoterapia yleensä mielletään jonkun ison trauman tai ongelman hoitoon. Hypnoterapia on kuitenkin paljon muutakin: sitä voi tehdä pieniinkin asioihin ja parantamaan elämän laatua tai huippusuorituksia.
Olen tosi kiinnostunut kokeilemaan uusia hoitomuotoja, joten halusin kokeilla myös hypnoosia. Olin kolme vuotta sitten lennolla jonka aikana oli todella voimakasta turbulenssia. Tämä jätti minulle epämiellyttävän tunteen lentämistä kohtaan turbulenssien aikana. Kutsuin tätä lieväksi lentopeloksi, koska sydän rupesi aina hakkaamaan kun lennolla tuli turbulenssia. Pelko ei ollut mielestäni voimakasta, koska jatkoin kuitenkin lentomatkustamista sen jälkeen, mutta halusin päästä tunteesta eroon ettei se esim. iän myötä voimistu. Hypnoosi kuulosti minun jutulta ja minulla oli tulossa sopivasti työmatka lentäen.

Hypnoterapeutti Katja Laukkanen on opiskellut ja toiminut hypnoterapeuttina Austraaliassa, ja on nyt avannut yrityksen Mieletön Mieli Helsinkiin. Sen toimipisteet ovat Erottaja ja Kamppi. Katjan kanssa juteltiin ensin minun lentopelosta ja kerroin että uskon pelkoni kohdistuvan hallitsemattomiin luonnonilmiöihin. Ennen hypnoosia asiasta etsitään se positiivinen suunta mihin halutaan päästä. Minä halusin kokea taas hyvän fiiliksen lentämistä ja matkalle lähtöä kohtaan.

Hypoosi on rento tila, jonka kaikki ihmiset ovat joskus kokeneet, usein tietämättään. Hypnoterapiassa tätä tilaa hyödynnetään muutoksen aikaansaamiseksi. Siinä annetaan alitajuntaan ajatuksia ja kysymyksiä, joita alitajunta lähtee itse työstämään positiiviseen suuntaan. Itselläni esim. nostettiin esiin niitä kivoja asioita matkalle lähtemisestä ja kohteeseen pääsemisestä. Yksi tapa on tehdä näistä asioista mielikuvaharjoituksia hypnoosin aikana. Ensimmäisellä kerralla hypnoosin taso oli kevyempi eli havainnoin äänet ympärillä ja muistan kaiken mitä Katja puhui. Hypnoosin jälkeen minulla oli tosi hyvä olo.

Työmatka sujui hyvin. Se sisälsi neljä lentoa, joten pääsin heti hyvin testaamaan hypnoosin vaikutusta. Lentojen aikana oli turbulenssia. Välillä huomasin että sydämeni hakkasi vähän, mutta samaan aikaan mieleni oli tosi rauhallinen. Tunne ei ollut läheskään sama mitä olin ennen tuntenut. Huikea tunne miten ajatuksilla saa oman mielen kontrolliin ja luotua hyvän fiiliksen. Minulla oli ihan voittajafiilis kun palasin kotiin. Olen sen jälkeen ollut toisellakin työmatkalla ja edelleen oli hyvä fiilis lentämistä kohtaan.

Minusta tuli nyt ihan hypnoosifani. Jos näin helposti voi parantaa omaa elämän laatua, niin miksi ei kokeilisi. Ongelman ei tarvitse olla mikään suuri trauma. Se voi olla vaikka itsetunnon kohottamista, unettomuutta tai oman kehon hyväksymiseen liittyvää. Tiedän tuttavapiiristä hypnoosin auttaneen ylipainoon tai tupakanpolton lopettamiseen. Jos yhtään kiinnostuit, niin Mielettömästä Mielestä  voi varata ilmaisen puhelinajan puh. 044 277 6727.

lentokone

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *