Mikä ihmeen Mifu?

15/09/2016

Valio-Mifu-4-576x1024.jpg

Minityylille tarjoutui mahdollisuus osallistua sisältöyhteistyöhön Valion kanssa. Vaikka emme ole ruokablogi on silti kiva päästä testaamaan uutuus tuotteita ja kehittelemään niistä omia reseptejä. Tuotteet testataan ennen kaikkea lapsiperheen näkökulmasta. Lapsiperheissä ruoka on kuitenkin ihan keskiössä. Mikä ihmeen Mifu? Valio lanseerasi joku aika sitten tuotteen nimeltä Valio MiFU®. Mifu on paistettava maitoproteiini ruokarae ja se on tarkoitettu pääraaka-aineeksi lämpimiin ruokiin. Mifu on valmistettu kotimaisesta pastöroidusta rasvattomasta maidosta. Se on hyvä valinta silloin, kun kaivataan proteiininlähteeksi jotain muuta kuin lihaa. Vaihtelua ruuanlaittoon. Tuote on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton, joten sopii myös moniin erityisruokavalioihin kuten laktovegetaarinen. Makuvaihtoehtoja on kolme Original (maustamaton), Välimeren tomaatti ja voimakkaampi Meksikon pippuri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mifu testissä

Meidän perheessä lähdettiin testaamaan Mifua ensin lapsilla. Ei sillä että tuote olisi niin erikoinen etteivät vanhemmat uskalla testata, vaan siitä lähtökohdasta että lapset tottuvat uuteen koostumukseltaan hieman erilaiseen tuotteeseen. Hieman Valion omiin resepteihin tutustuttuani, huomasin että tämä tuote on tosi nopea valmistaa. Sopii hyvin arkeen, jolloin ruokailu suoritetaan melko nopeasti ennen harrastuksia tai ruuan on oltava nopeasti saatavilla harrastusten jälkeen. Valion sivuilta löytyi resepti jauhelihapihvit á la Mifu, valmistusaika 20min. Päätin testata tätä valmista reseptiä ensin, koska siinä ruokarae yhdistetään jauhelihaan. Tuunasin mukaan vähän kasviksia, sipulia ja lisukkeeksi bataattimuussia. Uimakoulun jälkeen tämä proteiinipommi toimi hyvin. Täältä lisää reseptejä ja tietoa Mifusta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaan reseptikokeiluun pääsi mieheni, joka on vannoutunut lihansyöjä, mutta kuitenkin avoin kokeilemaan vaihtoehtoja lihalle tai kanalle. Tämä resepti on oma kokeilu. Itse en välttäämättä enää illalla tarvitse kovin raskasta ruokaa, joten tein meille Mifusta meksikolaistyyppisen salaatin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mifu salaatin raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja resepti vielä yksinkertaisempi.

Valmistusaika noin 15 min. Mifu meksikon pippuri ja pilkottu sipuli paistetaan pannulla. Samaan aikaan paistoin erillisellä pannulla kuutioidun paprikan, ettei raaka-aineet mene ihan mössöksi. Nämä molemmat ladottiin salaatin lehtien päälle. Lisäksi pilkoin mukaan luumutomaatteja, puristin limen mehua ja lopuksi paljon korianteria päälle. Kastikkeena toimi pelkkä creme fraiche.

Annos oli tosi maukas, jopa se lihansyöjä mies söi ja kehui. Kannattaa tutustua tuotteeseen ja kokeilla rohkeasti eri reseptejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Yhteistyössä Valio ja Suomen Blogimedia)

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *