Minityyli elokuvissa: Rölli ja kultainen avain

01/02/2013

RolliJaKultainenAvainMinisi1.jpg

RolliJaKultainenAvainMinisi1

Kävin Robinin kanssa katsomassa ennakkoon tänään ensi-iltansa saavan koko perheen elokuvan Rölli ja kultainen avain. Lapsi piti näkemästään, äiti nukahti kesken näytöksen.

Elokuva on visuaalisesti todella hieno, enkä lakkaa ihastelemasta Riikka Virtasen upeaa maskeeraustyötä. Esim. superkaunotar Iina Kuustonen oli muunnettu Sähinä-menninkäiseksi nerokkaalla tavalla, eikä neitoa ole tunnistaa. Myöskään Mikko Leppilammen komeus ei pääse varastamaan huomiota Tirehtöörin roolissa.

Suosikkini on ehdottomasti pikku Rölliä näyttelevä lahtelainen Christian Ruotanen, inhokkini Krista Kososen  sietämätön laulunopettajahahmo.

Jännitystä on mukana sopivasti, en ehkä kuitenkaan veisi alle kolmevuotiasta katsomaan näin pitkää elokuvaa.

Rooleissa on lukuisa joukko tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä, musiikki on suuressa osassa ja tutut Rölli-kappaleet ovat saanet hyvät uudet sovitukset, mutta elokuvan juoni on valitettavan ohut. Kannattaa silti mennä katsomaan, sillä kunnianhimoisesti toteutettua kotimaista lastenelokuvaa ei ole liian usein tarjolla.

Rölli ja kultainen avain
Rölli ja kultainen avain (2012)
Lajityyppi: Seikkailu, musiikki
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Taavi Vartia
Pääosissa: Allu Tuppurainen, Mikko Leppilampi, Krista Kosonen, Jarkko Niemi, Turkka Mastomäki, Iina Kuustonen, Ville Haapasalo, Christian Ruotanen
Ensi-ilta: 1.2.2013
Kesto: 1h 26 min
Ikäraja: S

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *