Minityyli raportoi: välikausivaatteiden kestävyys

12/11/2009

Minityyli-078.jpg

Lupasimme keväällä välikauden alkaessa kertoa mitä lasten vaatteille ja jalkineille kuuluu syksyllä monien pihaleikkien jälkeen. Kokosimme huomioitamme monista eri merkeistä: tosin osaa vaatteista on varmasti käytetty vähemmän, osaa enemmän. Käyttäjätkin ovat erilaisia railakkaista pojanvintiöistä rauhallisiin tyttölapsiin -ja toisinpäin.

Nyt alkavat olla etelässäkin välikausimeiningit takanapäin ja on aika raportoida, mitä yhden kauden käytössä olleille vaatteille kuuluu:

Reimatec

Minityyli 078 - Minityyli raportoi: välikausivaatteiden kestävyys3-vuotiaalla tytöllä oli kevään ja syksyn käytössä pinkki vaaleanpunainen kaksiosainen asu. Meillä pidettiin erityisesti notkeasta, ohuesta kankaasta, missä oli helppo leikkiä ja kiipeillä. Rauhallisella lapsella, jolla oli useampi välikausiasu käytössä, kesti puku käytössä moitteetta.


Koululaispojan jalassa Reimatecin cordura housut saivat kyytiä: niillä kontattiin, krossattiin, skeitattiin ja kiipeiltiin. Polvissa näkyy kulutus, mutta kosteus ei pääs2e läpi. Lahkeet voi valintainsa mukaan joko kiristää kuminauhoin tai antaa olla suorana. Lapsen valinta oli pukemisen helpottamiseksi jättää lahkeensuut kiristämättä ja se näkyy kulumisena.

ramu1Jonathan

Jonathanin kevään uusi cordura-haalari kesti täysin ehjänä 1,5-vuotiaan pojan käytössä. Taaperoikäisen puku oli kovassa kulutuksessa, koska usein vielä pihaleikit taittuvat kontaten ja istuen.

Kuusivuotiaan kaksiosainen Jonathan on myös kestänyt koko kauden toisen puvun rinnalla. Housuista katkesi lähes heti toinen jalkalenksu, mutta uuden sai tilalle helposti. Polvissa näkyy kulutus, mutta vesi pysyy ulkopuolella.

Polarn o. Pyret

Kolmevuotias tyttö sai keväällä käyttöönsä Po.P:n välikausihaalarin, joka oli käytössä muutaman kuukauden. pophaalariTummansininen haalari oli väriltään mieleinen, ja se useimmiten käyttöön valittiinkin. Rauhalliset leikit ja kolme asua säästivät haalarin pahimmilta kolhuilta, ja ainoastaan jalkalenksut vaativat kevään jälkeen uusimista. Haalarille erityistä plussaa simppelistä ulkonäöstä ja helposta puettavuudesta.


img_9997


Po.pin välikausihousut ja kuoritakki ansaitsee käytön jälkeen kiitettävän arvosanan. Kolmivuotiaan asussa ei yhden kevään ja syksyn jälkeen ole juurikaan merkkejä käytöstä, vaan kangas on polvissakin vielä aivan ehjä. Erityiskiitosta housujen pitkistä vetoketjuista, jotka helpottivat kenkien pukemista huomattavasti. Kuoritakin ja windstopper fleecen erinomaisuus on meillä todettu jo vuosia sitten, mutta housut testattiin nyt ensimmäistä kertaa. Testauksen perusteella voin sanoa, että myös Po.pin välikausihousuja nähdään meillä vielä vuosia.
2 Comments

  1. Vastaa

    sini

    Ihana tuo tytön popin haalari. Enpä ole enne ajatellut, että noin “tyttömäiseltä” voi tummansininenkin näyttää kun yhdistää oikeat asusteet!Meillä ei ole vielä ensimmäistäkään popin vaatetta niin ajattelinkin kysyä, että millaista mitoitusta esim nuo välikausihaalarit on ja mitä hintaluokkaa.

  2. Vastaa

    Marika

    Sini, tuo haalari oli meidän viimekeväinen suosikki. Tummansiniseen, simppeliin haalariin sopi kaikki tyttömäiset asusteet, erityisesti vaaleanpunaiset. Mun mielestä mitoitus noissa haalareissa melko samaa kuin Reimalla. Hintaa en enää tarkalleen muista, hämärä muistikuva olisi, että nuo vk-haalarit oli 80~e.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *