MINITYYLI TESTAA: Electrolux Ergorapido 2-in-1

04/03/2010

ergorapido.jpg

ergorapidoKun mieheni kysyi viime heinäkuussa, mitä toivoisin 10-vuotishääpäivälahjaksi, vastasin puolitosissani: ” rikkaimurin!”.

No eihän siippa sellaista tietenkään uskaltanut hankkia, mutta jos paketista olisi kuvan Ergorapido kuoriutunut, tuskin olisin turvautunut kaulimeen.

Sain kokeiltavaksi Electroluxin ERGORAPIDO 2 in 1 -akkuimurin. Siinä on nimensä mukaisesti yhdistetty kaksi erillistä imuria: varrellinen pikaimuri sekä irrotettava pikkuinen pöytämalli.

Ominaisuuksia löytyy ajovaloista lähtien, mutta ensin huomio kiinnittyy kyllä tyylikkääseen ulkomuotoon.

Simppeli käytettävyys tuo kaukaisesti mieleen mökiltä löytyvän legendaarisen mattomikon, joka rullaa edelleen (joskin erittäin huolimattomasti)  rikat talteen. Siivoustulos on kyllä Mikon kanssa eri planeetalta, onneksi!

Näin “yksikätisen” näkökulmasta parasta imurissa on se, että se toimii  ilman apukättä ja ettei  laitetta tosiaan tarvitse ulkonäön  takia piilottaa kaappiin. Ainoana miinusmerkkisenä havaintona on hinta (n. 200 euroa), mutta jos miettii niin, että laite on vähintään kerran päivässä käytössä ja lähes korvaa normi-imijän, ei hintakaan tunnu enää niin kovin pahalta.

ergorapido

ergorapido 2 in 1

Klikkaa kuvaa lukeaksesi lisää ERGORAPIDO 2 in 1 -akkuimurista!
Klikkaa kuvaa lukeaksesi lisää ERGORAPIDO 2 in 1 -akkuimurista!

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

25 Comments

 1. Vastaa

  Sari

  Apua! Tarvisin tuollaisen nyt heti: pikkuväki syö hapankorppuja… ja hääpäivä on vasta keväällä!

 2. Vastaa

  Julis

  Mä olen huristellut Ergorapidolla vajaan vuoden enkä pois vaihtaisi. Nököttää aina esillä eteisen ja keittiön välisessä nurkassa valmiina iskuun, joten kynnys tarttua toimeen matala. Ja *vinks vinks* Ergorapido on ollut ainakin kerran Hulluilla Päivillä tarjolla sopuhintaan €99!

 3. Vastaa

  anni

  Mä toivoin tota jo joulupukilta,mutten ollut ollu tarpeeksi kiltti. Tosin nyt oon hävittäny niin paljon vanhaa tavaraa pois,jotta voin käyttää rahat järkevästi niin taidan itselleni ostaa tuon lahjaksi ihan muuten vaan 😉

 4. Vastaa

  Jonna

  Onpas näppärän oloinen, täytyy pistää hankintalistalle!

 5. Vastaa

  Hanna

  Mä tosta kans aikani (ääneen) haaveilin ja viime kesänä vanhempani yllättivät ja toivat tuollaisen nimipäivälahjaksi mulle (melko kallis nimipäivälahja mun mielestä, mut en valita:). Enkä enää kyllä minäkään pois antais, pikasiivoukset hoituu näppärästi, joskus esikoisenkin, 5v, toimesta ja kaksikerroksisessa talossa se on kätevä kuskata ylös ja alas. Ja tarjouksissa sitä saa usein tosiaan edullisemmin.

 6. Vastaa

  Anne

  Puoli vuotta talossa on ollut ergorapido ja en anna pois! On niin kätevä ja tosiaan lapsukaisetkin mielellään tarttuvat siihen ja haluavat vähän imuroida!

 7. Vastaa

  Anni

  Meillä on toi ollut hankintalistalla, kun syksyn hp:lla jäätiin ilman ja oon luottanut että taas tulee 🙂

 8. Vastaa

  M--K

  Pureeko tämä hiekkaan ja soraan?

  t. eräs hääpäivää odottava

 9. Vastaa

  Laura S

  Kiva kuulla kommentteja tästä: olen meille halunnut tuollaista jo kauan ja toivonutkin lahjaksi niin jouluna, synttärinä kuin ihan muuten vaan. Isäntä ei ole uskonut, että tuon avulla olisin yhtään innokkaampi imuroimaan (nyt hän hoitaa meillä imuroinnin, jos hänkään…). Mutta mikäli tämä laite toimii paremmin kuin nykyinen “rikkalevitin” (sellainen tavallinen ladattava rikkaimuri, jossa on iso kova ja mitätön imuteho), niin ehkäpä voisin sitten itse tuollaisen hankkia. Jotenkin tuntuisi siltä, että leivänmurut ja pahimmat pölypallerot saisi kivemmin talteen, jos imuri olisi koko ajan käden ulottuvilla. Nyt luotan vain perinteiseen pöyriepuun 😉

 10. Vastaa

  Katja

  Meille hankittiin tuo syksyllä Prisman asiakasomistajapäiviltä ja mulle on kyllä ollut pettymys. Näpsäkästi saa kyllä pölypallot ja leivänmurut nopeasti imuroitua, mutta melkeinpä mun tulee nykyään “samalla vaivalla” kaivettua se ihan oikea imuri kaapista. Ainakaan meidän ER ei nimittäin pure soraan ja hiekkaan. Ja juuri eteisen pikasiivoukseen tuota alunperin kaipailin.. 🙁

 11. Vastaa

  Nina

  Mä ostin tuon viime viikolla ex-tempore, kun sitä Dysonin vastaavaa ei saa varrellisena. Toimii leivänmuruihin ja pölypalloihin, hiekkaan en ole vielä kokeillut. Imuteholtaan Dyson on eri luokkaa mutta kaikkea ei näköjään voi saada…

  1. Vastaa

   Laura

   Nina:
   Tämä uusi ergorapido pesi puolueettomassa testissä Dysonin, katso vaikka: http://www.youtube.com/watch?v=TehfSUBlkIc , eli hyvän valinnan teit 🙂 .

 12. Vastaa

  Tanja

  Mäkin ennen haaveilin tuosta, mutta koira siistii pöydän alta kaikki isoimmat, joten pieniin muruihin ja hiekkaan tuota tarvisi ja ei taida niihin pystyä.
  Siksi meillä on Dysonin tavallinen imuri koko ajan lattialla käyttövalmiina, turha laittaa kaappiin välillä.

 13. Vastaa

  Misupai

  MEillä on ollut tuosta aiempi versio käytössä jo reilun pari vuotta. En anna pois ja uusi hankitaan, jos vanha hajoaa! Juuri keittiö ja eteinen on meillä ne paikat, missä tätä kätevyyttä tarvitaan 😉 Sopii sisustukseen, koska ei ole mikään törkyruma vaan muodoltaan sulavalinjainen ja värikin sopiva, punainen. Suodattimia on ostettu, jotta voi vaihtaakin kun ei enää viitsi pestä.

  Imuteho on ollut minusta riittävä, imenyt hiekkaa eteisen hiukan kohoraitaiselta matolta ja hiukset kieputtaa “kivasti” telan ympärille… Murut ja muu kuiva lähtee parhaiten ja kyllä jos on sorakiviä ollut ja ei telalla ole ottanu, otan pienen osan irti ja kyllä lähtee!!!

 14. Vastaa

  emppu

  Toivoin tämän toissa keväänä äitienpäivälahjaksi ( näköjään muillakin outoja lahjatoiveita 😉 ), ja enää en ymmärrä, miten olen ennen tätä pärjännyt..! Ihan superkätevä, vaikkei hiekkaan niin hyvin purekaan, mutta keittiössä tarpeellinen joka ruokailun jälkeen. 😉

 15. Vastaa

  Vieras

  Meiltä löytyy myös ja on ollut suuri pettymys.
  Kaivan mielummin tavallisen imurin esille, kun tuhlaan aikaa ja vaivaa ER:n kanssa. Mielestäni enemmän vaan pyörittää ja levittää esim. leivänmuruja ja pölyjä kuin että imisi ne tehokkaasti pois.

 16. Vastaa

  eskimolapsi

  Meiltä löytyy ja on käytössä lähinnä keittiöimurina, ei toivoakaan, että mitään isompaa näissä neliöissä lähtisin tuolla siivoamaan. Ei siis mielestäni muuhun kuin leivänmuruihin ja vähäiseen pölyyn, hiekkaan ym. Mutta siivouksenvihaajana voin kertoa, että näilläkin imutehoilla ja jokaisen ruokailun jälkeen käytettynä (1,5v saattaa hieman murustaa) helpottaa elämää, ehkäkin juuri sen takia, että lattialle tarkoitettu (rikkaimuri lattiakäytössä ällöttää ajatuksena) ja helposti esiinotettavissa. Mutta siis summa summarum, meillä täysin hintansa veroinen ja arkea helpottava 😀

 17. Vastaa

  elephantti

  Olenko ainoa joka on täysin pettynyt ko tuotteeseen. meillä ollut tuosta edeltävä malli käytössä mutta jäänyt lähinnä huoneen nurkkaan koristukseksi olemattoman imutehon ja viheliäisen tyhjentämisen vuoksi. alkuun kk:n päivät imi kohtuudella mutta sen jälkeen huollossa käytöstä huolimatta teho ei riitä normaali leivänmuruihinkaan.. Hieno se on päällepäin, edelleenkin! 😉

 18. Vastaa

  NinnuLi

  Meillä ei myöskään imu teho riitä edes keittiössä muruihin tuon varren kanssa. :/ Sillä rikkaimurilla saa kyllä autonkin imuroitua, joten siinä tuntuu imua riittävän, mutta se ei riitä alas asti…

 19. Vastaa

  Miikkis

  Onpa ristiriitaisia kommentteja tästä tuotteesta. Ajattelin jo pyytää nimi-, äitien-, syntymä-, kihla- tai hääpäivälahjaksi, kun kevät-perinteinen juhlaputki alkaa 🙂 Mutta enpä taida uskaltaakaan, jos tämä ei toimikaan toivotusti. Onko eri vuoden malleilla eroa?

 20. Vastaa

  Dagmar79

  Meilläkin ER pitkän varren kanssa jäänyt keittiön “koristukseksi”. Rikkaimurina toimii, mutta imuteho varren kanssa ei riitä kuin pölyyn. Meilläkään ei ole tämä uusi malli, mutta jotenkin epäilyttää, kun ihan samanlaiselta näyttää…Valitsisin siis mieluummin vaikka saman merkin paljon halvemman pelkän rikkaimurin, sillä varsi osa on meidän kokemuksen mukaan ihan turha!

  1. Vastaa

   Laura

   Itselläni ei ole aikaisemmasta mallista kokemusta, mutta ainakin nyt näin lyhyellä käytöllä on imuteho riittänyt hyvin tällä uudella, joka on vasta tullut markkinoille. Muotoilun lisäksi on uudessa Ergorapidossa panostettu erityisesti hiljaisuuteen, keveyteen sekä imutehoon.

 21. Vastaa

  Annika

  Meillä myös vanhempi versio ja aluksi käytettiin useinkin, nykyään ei enää lainkaan. Imuteho on olematon myös täällä, periaatteessa ostettiin tuo, jotta saisi imuroitua päivittäin kissanhiekat vessan lattialta, muttei tuo ime niitä lainkaan. Käsi-imuriosa ihan ok, mutta parempi on ihan tavallinen imuri.

 22. Vastaa

  Mimmuli

  Meillä allergiaperheessä ehdoton. Käyetään monta kertaa päivässä, eikä tule enää vahinkoaltistuksia. Meillä on tämän vuoden malli ja imee hiekan lisäksi kyllä pienet kivetkin!

 23. Vastaa

  Laura

  Nyt hiukan pidemmällä käytöllä voin suositella todella! Toimii myös eteisen sorakasoihin.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *