Minityyli testaa – Kuinka kestää keskihintainen talvihaalari?

11/10/2009

kappis1.jpg

Olemme saaneet runsaasti lukijoilta palautetta ja juttutoiveita keskihintaisista talvihaalareista. Minityyli tarttuu haasteeseen ja testaa tulevan talven aikana haalareita, jotka pienentävät rahapussin saldoa alle satalappusen verran. Valitsimme testiin KappAhlin KAXS PROXTEC-malliston haalarit. Testaajina meillä on kaksi eri ikäistä lasta:

 • Poika 5-vuotta. Koluaa metsiä, kiipeilee, pelaa pihalätkää, laskee mäkiä. Mainittakoon vielä, että viime talven aikana äiti laittoi roskiin useammat loppuun kulutetut housut/haalarit.
 • Tyttö 2-vuotta. Puuhailee rauhallisemmin, mutta laskee mielellään mäkeä  ja konttaa paljon. Rakastaa kuralätäköitä.

Kaxs Proxtec ulkovaatteiden luvataan kestävän leikkiä säässä kuin säässä. Ne ovat tuulen ja veden kestäviä ja lisäksi helposti kuluvat alueet, polvet ja peppu, on vahvistettu. Vaatteissa on myös hyviä yksityiskohtia, esimerkiksi lumilukot ja rannelämmittimet. Sarjaan kuuluu haalarin (69,95e) lisäksi takki (59,95e) ja housut (39,95e) sekä windstopper fleece ja asusteita. Haalarit vaikuttavat ensinäkemältä hyviltä: Materiaali tuntuu vahvalta ja kestävältä, mutta samalla melko notkealta. Yksityiskohdat ovat viimeistellyt ja työn jälki laadukasta. Lisäksi värit on kivat, raikas turkoosi ja karkkipinkki.

Tarviiko kunnollisista talvivaatteista maksaa maltaita? Kestääkö keskihintainen siinä missä kalliimpikin? Minityyli raportoi talven aikana  siitä kuinka testihaalarit toimivat ja kestävät käytössä.

Helposti kuluvat kohdat peppu ja polvet on valvistettu.
Helposti kuluvat kohdat peppu ja polvet on valvistettu.
Haalareista löytyy myös useampia tärkeitä heijastimia.
Myös tärkeitä heijastimia löytyy mm. hihoista, lahkeista ja hupusta.
Hihojen lumilukot suojaavat ranteita lumelta ja tuulelta ja tukeva tarrakiristys on helppo säätää vaikka hanskat kädessä.
Hihojen lumilukot suojaavat ranteita lumelta ja tuulelta ja tukeva tarrakiristys on helppo säätää vaikka hanskat kädessä.
Vetoketjujen vetimistä saa kiinni paksuillakin käsineillä. Vetoketjuissa on lumi- ja tuulisuoja.
Vetoketjujen vetimistä saa kiinni paksuillakin käsineillä. Vetoketjuissa on lumi- ja tuulisuoja.
Jalkalenksuissa on kangasvahvike kuminauhan päällä ja nappikiinnitys. Mielenkiinnolla odotamme kokemuksia käytössä.
Jalkalenksuissa on kangasvahvike kuminauhan päällä ja nappikiinnitys. Mielenkiinnolla odotamme kokemuksia käytössä.

www.kappahl.fi

4 Comments

 1. Vastaa

  Rita

  Minusta nuo vaikuttivat muuten oikein hyviltä haalareilta, mutta kädensuussa olevat tiukat resorit arveluttivat ja siksi jätin nuo kauppaan. Vaikuttaa että ne resorit kiristäisivät liikaa eikä rukkanen mahdu hihan sisään. Kerrohan omat kokemuksesi, miten käytännössä teillä toimi!

 2. Vastaa

  Violette

  Haluaisin tietää, onko käytössä useammat haalarit vai onko testihaalari ainoa käytössä oleva. Mielestäni se vaikuttaa testituloksiin. Meillä on aina ollut useampia settejä käytössä jo pelkästään siksi, että vaatteiden kuivuminen vie aikaa, ja jotain tarvitaan tilalle. Etukäteenveikkaukseni on, että pojalla haalari ei kestä em. käytössä kovinkaan kauan, jos on ainoa haalari;) Ja näin on, vaikka haalari olisi minkä merkkinen;) Peltihaalari voisi kestää… Jään mielenkiinnolla odottaaan testituloksia.

 3. Vastaa

  Heini

  Violette,
  Kirjoitat asiaa. Toki testituloksiin vaikuttaa myös muiden talvivaatteiden määrä. Omasta puolestani voin vastata, että pojallani on tämän puvun rinnalla toisena haalarina Ticket to heavenin haalari. Yhdellä puvulla ei pärjää millään, sillä pojat viihtyvät ulkona todella paljon. Viime talvena parhaimpina päivinä käytiin sisällä vain syömässä ja vaihtamassa kuivat vaatteet ylle ja heti takaisin ulos. Haalarit on hankittu nimenomaan pihakäyttöön ja nämä kaksi haalaria pääsevät varmasti käyttöön tasavertaisesti.
  Lisäksi on sitten “parempaan menoon” takki + toppahousut.

  Koitamme raportoida mahdollisimman tarkkaan talven aikana millaisessa käytössä haalarit on ollut ja kuinka ne kestää.

 4. Vastaa

  Miisku

  Me olemme syksystä asti testanneet eskarilaisella sinista KappAhlin uutta talvihaalaria ja täytyy sanoa että huipputyytyväinen olen ollut. Hinta-laatu-suhde on ainakin täällä Lapissa ollut kohdallaan ja tarkenee kovemmillakin pakkasilla. Myös erittäin vaatenirso neiti on nämä haalarit kelpuuttanut mukisematta päälle. Ainoa miinus tuolle pepun mustalle kankaalle kun kerää kaikki kissankarvat sähköistyessään pakkasella.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *