MINITYYLI TESTAA: Sanükit, kesän ihmekengät (äideille)

27/06/2010

sanuk.jpg

sanuk

Ai mitkä Sanukit? Joo, en minäkään tiennyt mitkä ne ovat, kunnes sain ilon tutustua kenkiin livenä eräässä lehdistöpäivässä. Sittemmin on käynyt selväksi, että Sanükit ovat supermukavat, jalkaan mukautuvat rantakengät, joilla kyllä taitaa kehdata vaikka kaupungillekin.

Sanük on surffarihenkinen yritys Etelä-Californiasta. Nimi tarkoittaa thaikielessä hauskuutta. Kaikki sai alkunsa vuonna 1997, kun Jeff Kelley harmitteli, ettei rantaläpsyillä voinut mennä ravintolaan ja alkoi kehitellä flipflopin ympärille kangasta. Yritys on tuosta vuodesta kasvanut ja kenkiä myydään Yhdysvaltojen lisäksi yli viidessäkymmenessä maassa ympäri maailman.

Malleja on vaikka kuinka paljon, miehille, naisille ja lapsille omansa.  Merkkiä suosii lukuisa määrä julkkiksia, mm. oma suosikkini Matthew Mcconaughey sekä huippustaili Nicole Richie.

Sain  kengät kokeiluun ja innoissani otin parin käyttöön toukokuun lämpiminä päivinä. Ensituntemus oli, että aika tavalliset, ei mitään ihmeellistä. Muutaman tunnin käytön jälkeen totesin, että kengät alkoivat “venyä”. Seuraavana päivänä ne sujahtivat jalkaan ilman käsiä.

IMG_8822

Sanükeilla kävellessä tunne on sama kuin paljain jaloin ollessa, mutta ilman kivien aiheuttamaa kipua. Jalkojen lihakset joutuvat myös samalla tavoin hommiin kuin ilman kenkiä kulkiessa.  Jotkut kuulemma juoksevat näillä myös lenkkejä, itse en vielä ole kokeillut.

IMG_8827

Parasta mielestäni on, ettei rannalla tai  hiekkalaatikolla mene hiekkaa kenkiin. Jos olisin odottaja, nappaisin nämä kivemmaksi vaihtoehdoksi miehen lenkkareille jalkojen turvotessa normikengistä ulos. Kevyt kenkä ei hiosta eikä purista, mahtavaa!

IMG_8829

Lue lisää: Sanuk.com jälleenmyyjät Suomessa:  katso täältä.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

15 Comments

 1. Vastaa

  Mia

  Olen täysin samaa mieltä Lauran kanssa, supermukavat tossut jalassa! Ostin nuo itselleni pari viikkoa sitten ja nyt enää muita kenkiä halua pitääkään =) Itse liikun niillä kaupungillakin, eikä yhtään hävetä. Suosittelen!
  -Mia

 2. Vastaa

  Sari

  Tosi kivan näköiset ja oloiset kengät! Ovatko koot miten paikkaansa pitäviä? Entä mitä mallia nuo sinun kengät ovat?

  1. Vastaa

   Laura

   Vielä tuosta mallista, se on nimeltään Donna. Tuota samaa kullanhohtoista beigeä myyvät InterSport-liikkeet.

 3. Vastaa

  nnassi

  Ainakin Aleksi13 myy noita myös.

 4. Vastaa

  Sini

  Oijoi!Ompas nätit ja mukavan näköiset. Just tuon värisiä kenkiä oon kaipaillutkin, mikä mahtaa olla tuo malli?Pitääkin katsastaa ensi kerralla urheilukaupassa asioidessani..

 5. Vastaa

  Rose

  Mulla on tämmöiset ja muut kengät ovat näiden jälkeen jääneet eteiseen. Aivan ihanat jalassa ja näyttävätkin ihan sellaisilta, että kehtaa pitää ihmisten ilmoilla. Voisi sanoa, että nämä ovat “salonkikelpoiset Crocsit”.

  Ja koot ovat hyvinkin paikkansa pitävät!

 6. Vastaa

  anana

  Ja missähän näitä olisi Espoo-Helsinki-Vantaa akselilla?
  Näyttävät aivan minun kengiltä ♥
  Ps. Tapiolan Sokkarilla ei ollut ainakaan.

  1. Vastaa

   Laura

   anana: Stockalla Tapiolassa (urkkapuolella?) pitäis olla. Katso muut jämyt täältä: http://www.prymesports.fi/dealer_sanuk.htm

   Mallin nimeä en valitettavasti tiedä, yritän selvittää. Kokoasiaan: aikalailla normaali mitoitus, jos koko on kahden välissä, valitsisin suuremman.

 7. Vastaa

  Johanna

  Meilläkin miehlle ostettiin juuri tänään samaiset kengät. Toinen vaihtoehto oli juuri Crocsit, mutta nuo ovat todellakin huomattavasti salonkikelpoisemmat! Olen kyllä itse kahden vaiheilla että josko itsellenikin hankkisin…

  Tiedoksi vielä että Aleksilla nuo olivat alennuksessa (-20 %), Sokoksella taas täyteen hintaan.

 8. Vastaa

  Sanna

  Oi, oli pakko käydä ostaan itellekin tuollaiset. Olen jo pidempään etsinyt sellasia kesäkenkiä, joissa pystyy kävelemään koko päivän ilman sukkia ja ilman rakkoja. Toivotaan, että näistä on sellaisiksi. Mukavalta ainakin tuntuivat!

 9. Vastaa

  Misupai

  Näin tänään yhdellä nuorella miehellä marketissa sellaiset vihreään vivahtavat ja ei hassumman näköiset!

 10. Vastaa

  Kotiäitee

  Onko kellään kokemuksia noiden kestävyydestä? Omat varmaan ainakin 5 vuotta vanhat Merrelit alkaa kohta tarvitsemaan päivitystä. Alkaa olla kohta loppuun lampsitut. Lisäksi kaipailisin kokemuksia noiden käytöstä ongelmajalkojen kanssa. Jalkani ovat tosi reilusti ylipronatoivat ja jalkaongelmille sanotaan tuon ilman kenkää kävelyn tekevän tosi hyvää. Jos täältä löytyisi joku jalkaongelmainen käyttäjä, niin kiinnostaisi tietää, että onko jalkaongelmat helpottuneet noiden avulla. Lenkkeilypolut alkaisi taas vähitellen houkuttaa.

 11. Vastaa

  Heidi

  Alkuviikosta oli ainakin Jumbon Topsportissa alessa. Mukavat ovat jalassa.

 12. Vastaa

  Ulriikka

  Nämä kengät ovat olleet raskauden turvottamien kesäjalkojeni pelastus! Täältä “pikkukaupungistakin” löytyivät kengät InterSportista ja ovh-hinnasta oli jopa vähennetty 20 eur!

 13. Vastaa

  Mima

  Stadin stockallakin niitä oli aika iso kasa eilen poistokorissa; hintaa jäi alennuksen jälkeen 29,90 euroa….

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *