Minkä lapsivakuutuksen valitsen?

05/05/2011

IMG_1346.jpg

Kuinka vaikeaa lapsen vakuutuksen valitseminen voi olla? No todella vaikeaa, ainakin jos omiin ja ystävieni kokemuksiin on luottamista. Joku ei myönnä ollenkaan, ellei samassa yhtiössä ole vakuutettu koko omaisuus, toinen myöntää auliisti, mutta pienellä on printattu jotain käsittämätöntä. Ottaisinko vakuutuksen ennen vauvan syntymää vai vasta myöhemmin? Millä ehdoilla sen saa, ja miten voi olla, että ennen täysin normaali terve nainen ei yhtäkkiä jostakin putiikista vakuutusta saa, toisesta taas saisi ilman mitään ongelmia.

Pieni helpotus tuskaan on nyt olemassa:

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine auttaa vertailemaan lasten vakuutuksia. Uudessa valintaoppaassa on tietoa kymmenen vakuutusyhtiön lasten sairauskuluvakuutusten sisällöstä, korvausesimerkkejä ja yhtiökohtaiset taulukot, joista käyvät ilmi vakuutusten myöntämisen ala- ja yläikärajat, korvausrajat, vakuutusten hinnat, omavastuut ja muut tarpeelliset tiedot.

“Vakuutuksen voi ottaa jo odotusaikana, jos haluaa että turva on voimassa heti syntymästä alkaen. Yleensä vakuutus on otettava viimeistään 3 kuukautta ennen laskettua aikaa. Lapsen synnyttyä vakuutuksen myöntämisen alaikäraja on yhtiöstä riippuen 4 vuorokautta – 2 kuukautta. Tällöin vaaditaan terveysselvitys lapsesta, sillä vakuutuksen myöntämiseen vaikuttaa lapsen terveydentila”, valistaa Fine tiedotteessaan. Yllättäen on myös mahdollista, että lääkärin ja vanhempien mielestä terve vauva onkin vakuutusyhtiön mielestä niin sairaalloinen, että ainakin osa mahdollisesti tulevista sairauksista rajataan korvausvastuun ulkopuolelle. Syy voi olla vaikka neuvolakorttiin kirjoitettu huomio kuivasta ihosta.


Vakuutusmaksu riippuu vakuutuksen laajuudesta sekä esimerkiksi lapsen iästä, vakuutusmääristä ja valitusta omavastuusta. Enimmillään lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutuksen vuosimaksu on noin 600 euroa. Kouluikäisen vakuuttaminen on huomattavasti edullisempaa: vakuutuksen saa runsaalla sadalla eurolla.
Vakuutusyhtiövertailu todella kannattaa, sillä tavallaan vakuutuksen kanssa on naimisissa. Jos lapsi on sairastellut, uuteen vakuutukseen tulee sairauksien perusteella rajoituksia. Pahimmassa tapauksessa vakuutusta ei lainkaan myönnetä, varoittaa vakuutusasiantuntija Marjo Ylönen Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

Vertailu on Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kotisivuilla osoitteessa www.fine.fi.
(lähde: Fine)

IMG_1346

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

6 Comments

 1. Vastaa

  MJ

  Meidän perheessä vakuutukset otettiin, mutta ovat jääneet molempien lasten kohdalla aivan turhiksi ja siksi ne lopetettiin juuri. Lapset saavat julkisen terveydenhuollon puolella erinomaista hoitoa.

 2. Vastaa

  KF

  Kuva taitaa olla Espoon Tapiolan liikennekaupungista eli miniTapiolasta 🙂 maksuton lasten leikkipaikka.

 3. Vastaa

  Sari

  KF, niin on. aivan mainio leikkipaikka.

 4. Vastaa

  Perunalastu

  Meillä on myös niin ihana terveyskeskuslääkäri, että emme ole yksityisellä käyneet. Varsinkin, kun lapsi on ollut erittäin terve. Lapsivakuutus jäi aikoinaan ottamatta ja nyt se tuntuisi naurettavalta, n. 250 euroa vuodessa. Jos yksityiselle haluaisimme mennä, pääsee tuolla vakuutussummalla sinne aika monta kertaa.

  1. Vastaa

   Laura

   Juu, vakuutusasia on tosiaan yksi näitä monia vanhempia pohdituttavista ei-pakollisista investoinneista.
   Meille kävi niin, että juuri kun lopetimme esikoisemme vakuutuksen “turhana”, hän sairastui keuhkokuumeeseen ja maksoimme parin vuoden vakuutusmaksun edestä yksityiselle, kun emme halunneet jonottaa heikkokuntoisen lapsen kanssa tuntikaupalla lastenklinikalla.

 5. Vastaa

  Vakuutus

  Yleensä vakuutukset kannattaa muutenkin ottaa sen mukaan mitä itse pystyy maksamaan. Eli siis vakuuttaa vain semmoiset yllättävät kulut mihin ei ole varaa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *