Minkälainen joulukalenteri teillä on?

18/11/2009

prod_14-9349-00_large.jpg

Enää muutama yö ja yksi vuoden kohokohdista on edessä, kun joulukalenterien ensimmäiset luukut avataan. Saatavilla on niin paljon erilaisia kalentereita, että ihan pyörryttää. Perinteisten kuva- ja suklaakalentereiden lisäksi tavarakalentereita, jos jonkinlaisia. Minkälainen kalenteri teillä on tänä jouluna?

Meillä raati oli harvinaisen yksimielinen ja poikien toive oli “äiti, se sun ompelema kalenteri, jonka tontut käy täyttämässä”. Äidin mieltä tietysti lämmitti se, että parin vuoden takainen väkerrys vielä kelpaa, mutta mitä ihmettä kalenteripusseihin keksinkään täytteeksi? Siinäpä vasta jokavuotinen pulma. Aikaisempina vuosina kalenterin kätköistä on paljastunut tarroja, Gormiteja, pieniä askartelutarvikkeita, namipäivän namit, jouluinen DVD tai  piparin leivontapäivänä uusi piparimuotti. Viime vuoden paras yllätys taisi olla tontun jättämä vihjelappunen, joka johdatti pojat eväskorin luo ja luvassa oli koko perheen yhteinen eväsretki lähimetsään.

Tänä vuonna pitäisi vielä keksiä jotain uutta. Ideoita?

prod_14-9349-00_largeprod_14-9360-00_large

Mailegin joulukalenterit löytyvät monesta suomalaisesta kodista.

92-8642mauri_kunnas_joulukalenteriproduct_thumb.phpauto_4_big

Erilaisia, vuodesta toiseen säilyviä kalentereita on myynnissä sisustuskaupoissa, tavarataloissa ja marketeissa niin puisina kuin kankaisina.

018.574.46692586_1

Tavarakalentereita on myös valittavana paljon erilaisia. Onko teillä hittinä Legot, Playmobil, Littlest PetShop vai kenties Star wars?

JoulukalenteriTalo1005362

Kelpaako lapsille vielä kuvakalenterit? Suklaakalenteri kelpaa ainakin äidille.

Kuvat:

www.maileg.dk

www.ellos.fi

www.lelushoppi.fi

www.peikonpoika.fi

www.pikkuriikki.fi

www.netanttila.fi

www.modelzone.co.uk

20 Comments

 1. Vastaa

  maija

  meiltä löytyy tänä vuonna legon joulukalenteri. Mailegin kalenteri on jokajouluinen, mutta taskujen täyttäminen on haasteellista, tarvitaan kekseliäisyyttä, ja kalenterin taskut ovat hassun muotoisia/kokoisia. ehkä se voisi olla tänä vuonna äidin ja isän suklaakalenteri…

 2. Vastaa

  Ellena

  Lapsuuden kodin kuvakalenteriperinne on siirtynyt meille. Joka vuosi kuvakalenteri on valittu huolella meidänkin perheeseen ja yhtä tärkeää on luukkujen avaaminen myös siitä. Esittelyyn voisi mainita myös kuvakalenterit joiden mukana tulee vihkonen, jossa jokaiselle luukulle ja kuvalle on tarina. Tänä vuonna Stockmannilla oli ainakin kaksi sellaista vaihtoehtona. Suklaata saa muutenkin, ja parempaa sellaista kuin kalenterissa. Muistelen itse lämmöllä omia kuvakalenterimuistoja lapsuudesta, arpajaisista jonain vuonna saatu suklaakalenteri tuntui jo silloin jotenkin halvalta ja ei niin arvokkaalta.

 3. Vastaa

  Nirppanokka

  Tuo Kunnaksen kalenteri näyttää mielenkiintoiselta…

  Meillä on pojille varattuna Lego-kalenterit ja tytölle PetShop. Onneksi noita legokalentereja on kahta erilaista, niin ei tarvi samanlaisia ostaa. Voisihan tollaisen legokalenterin tietty toteuttaa halvemmalla ostamalla joku iso paketillinen legoja ja laittamalla niitä taskukalenteriin. Mutta lapset on niin mielissään noista paketeista, ihailevat niitä melkein joka ilta 🙂

 4. Vastaa

  Johanna

  No totta ihmeessä kelpaa kuvakalenterikin! Aion tehdä tänä vuonna lapsille (3 ja 6 v) joulukalenterin Tiimarin tulitikkurasioista. Sellainen oli minulla itsellänikin lapsena. Täytteeksi laitan tarroja, muutaman karkin yms. pientä mitä sinne nyt mahtuu. Tulevina vuosina käytetään sitten noita samoja. En ole koskaan aiemmin tehnyt itse mitään kalenteria eikä meillä ole ollut kuvakalenteria kummoisempaa. Eskarilainen on tähän ihan tyytyväinen.

 5. Vastaa

  Pomporompo

  Partiolaisten joulukalenteri tuo perinteisesti meille joulun. Olen perinteisesti lähettänyt sen myös muutamalle hyvälle ystävälleni sekä kummilapsille. Hekin jo osaavat odottaa sitä.

  Tavarakalenteriin laitoin yhtenä vuonna valokuvia vuoden varrelta. Toimi yllättävän kivasti.

 6. Vastaa

  5xmamma

  Meille kotiutui Mailegin tonttutyttö ja tarkoitus on ostaa popikien kovasti himoitsema merirosvolaivapalapeli ja laittaa siitä molemmille joka päivä palat kalenteriin. Lisänä voisi olla vuoroin pieni nami, tarroja jne.

 7. Vastaa

  Miikkis

  Minä tein viime vuonna taaperolle lorukortit, jotka piilotin omatekoisen taskukalenterin kätköihin. Niillä korteilla on nyt koko vuosi loruteltu 🙂 Aiempina vuosina on ollut jouluisia arvoituksia, joululaulukalenteri josta joka aamu tulee yksi laulu joka lauletaan, joulurunokalenteri ja jouluisen jatkotarinan sisältämä kalenteri. Nämä siis isommille lapsille. Yhtenä vuonna taisi olla myös kalenteri, josta paljastui tekemistä perheelle: tänään tehdään yhdessä lumilyhty, tänään meillä tuoksuvat piparit, on aika hakea havuja metsästä jne, mutta se hylättiin liian haasteellisena, työllisti joka päivä 🙂 Kuvakalentereita meillä on myös hartaasti harrastettu. Fanny&Aleksanderista löysin aina kauniit (silloin kun se oli kunnon kauppa vielä).

 8. Vastaa

  Emma

  Tutun lapsen kummi laittoi joulukalenteriin brio-junaradan osia aina yhden joka päivälle. Lapsi tykkäsi!

 9. Vastaa

  Miikkis

  Niin, ja enkä tiedä, mitä tänä jouluna keksin :O Namu- tai piparilinjalle en halua lähteä, eikä se allergikkojen kanssa oikein toimisikaan. Tuo junaratajuttu olisi kyllä aika kiva, siitä iloitsisivat isommatkin! Tai sitten tarroja taaperolle, tarrakirja on nyt pop.

 10. Vastaa

  Perla

  Viime vuonna oli itsetehty simppeli kalenteri, eli pitkä leveähkö kangasnauha, johon liimasin järjestyksessä puunumerot 1-24 (Tiimarista) ja sitten pyykkipojalla siirsin pienen kangaspussin aina oikean päivän kohdalle. Pussissa oli 1-2 palaa eläinpyramidipelistä ja harvakseltaan jotain karkkia.

  Täksi vuodeksi 5 v kinusi itselleen Ponyville-kalenterin. 1,5 v:n osalta on vielä kalenteri hakusessa. En tiedä tyytyisikö ihan kuvakalenteriin. En oikein keksi mitä tuohon itse tehtyynkään laittaisi ja jokapäiväiseen suklaan syöntiin en halua totuttaa.

 11. Vastaa

  Irene

  Meillä on tänä vuonna suklaakalenterit, taisi dumlen kalenterit mitkä lapset oli isän kanssa valinneet.

  Ja lisäksi meilläkin on aina partiolaisten kuvakalenteri, sen itse myös lähetän kummilapsille joulun odotukseen.

  Aikaisempina vuosina on ollut mm. palapeli (100 palaa), josta olen laittanut aina useamman palan kerralla ja lapset on sitä pikkuhiljaa sitten kasanneet.

  Ja näistä valmiista lelukalentereista on ollut playmobil useana vuonna, lego, lundby ja mylittlepony. Kaikki olleet suosittuja ja ihan kivoja äidinkin mielestä.

 12. Vastaa

  Päivi*

  Meillä ei ole ennen ollut joulukalenteria, tai on ollut mutta parin luukun jälkeen on unohdettu avata… Tänä vuonna ajattelin tehdä itse laatikon, johon laitan tarroja, kiiltokuvia (iloinen jälleennäkeminen kaupassa!), loruja ja lauluja, rusinapaketin (vältän karkinsyöttämistä) ja muuta pientä, leivontapäivänä piparimuotti ja muuta tekemiseen liittyvää. Pikkuleluja en itse diggaile. Jouluaattona varmaan joku isompi juttu. Meillä ei tontut häärää nurkissa eli laatikon täyttää äiti 😉

 13. Vastaa

  Maija

  Kiitos tästä!
  Hankin Tiimarista tulitikkurasioita, tästä tulee oma lapsuus mieleen, kun äiti laittoi yllätyksiä laatikoihin, muistan vieläkin ja oikein hyvin ja paras juttu oli kun yhdestä laatikosta löytyi aarrekartta yhden päivän yllätyksen luo! Suomalaisessa oli pieniä tähtirasioita kaupan, jotka olisi myös ollut mukavia oman kalenterin askarteluun!

 14. Vastaa

  Ulriikka

  Meillä taaperot olivat aivan tyytyväisiä valitsemiinsa Muumi-kuvakalentereihin. Yritän välttää karkinsyöntiä viimeiseen asti ja samaten tarpeeton pikkukrääsä ärsyttää. Äidinkin silmää miellyttää aito Janssonin kuvitus (ei siis niitä japanimuumeja). Hinta tietysti oli aika villi; 8 eur kuvakalenteri, kun alle 2 eurolla olisi saanut Muumi-suklaakalenterin? No, joulu on kerran vuodessa vaan 😉

 15. Vastaa

  Dagmar79

  Meillä Mailegin tontun kätköistä löytynee pinnejä, hiuslenksuja ja ehkä palapeli tai muu osiksi laitettava juttu/lelu. Karkkia ja pikkukrääsää vältetään meilläkin. Nuo hiusjutut on pitkähiuksisella tytöllä ihan käyttökamaa, niin tulisi ostettua muutenkin. Joku päivä voisi tosiaan laittaa piparimuotin, niin pääsisi leipomaan 🙂 Suunnilleen samoilla mentiin myös viime vuonna, silloin taidettiin esim. ostaa puukynäpaketti ja jaettiin muutamaan päivään kynät; pinnit ja lenksut ja piparkakut oli käytössä myös.

 16. Vastaa

  miroin

  Meille tonttu toi viime jouluna meidän 2 vuotiaalle aina kirjeen portaille. Minä sen tein edellisenä iltana ja mies sen aina töihin lähtiessään sinne portaille jätti odottamaan heräävää poikaa. Meillä joka päivä oli jokin pieni huomio lapsen arjesta, kuinka kivasti siivosit autot eilen, söit reppaasti puurosi jne. Kirje loppui aina pieneen loruun tai lauluun. Taisi joskus joku tarinakin olla mukana. Pari kertaa viikossa oli tonttu jättänyt jonkin “lahjan” joka oli juuri täällä muidenkin esittelemiä juttuja: piparkakkumuotti, joulukoriste, magneetti jne.
  Nyt meillä jo käydään aamuisin kurkkimassa josko tonttu olisi kirjeen jättänyt portaille ja äiti kun on ajatellut jotain ihan muuta tälle vuodelle..
  Silmiini osui tänään ihana juttu tarjoustalossa. Siellä oli magneetti muumi ja niiskuneiti paketissa ja heille muutamia asusteita. Nämä sitten toimivat kuin paperinuket aikoinaan 🙂 Se mikä vähän harmitti oli se, että pakettiin kuului mielestäni aika vähän niitä vaihdettavia asusteita eikä silmiini osunut lisäosiakaan.. Paketin hinta oli kympin luokkaa joten ei nyt ihan ilmainenkaan, mutta ajattelin että siitä voisi nyt mlemmille lapsille tulla omat hahmot ja muutamaksi päiväksi myös asusteet

 17. Vastaa

  Stine

  Mulle noi Mailegit ei kolahda ollenkaan, mittasuhteet on sellaiset etten osaa edes söpöinä pitää. Meillä lapsilla on yhteisenä partiolaisten kalenteri ja jokaisella sitten itse valitsemansa herkkukalenteri toisena (Haribo, Kinder tmv.).

 18. Vastaa

  maria

  Hauskoja ideoita. Mitä tuo Petshop joulukalenteri mahtaa sisältää? Tietääkö kukaan?

 19. Vastaa

  Tanja

  Minä ompelin mieheni kanssa pari joulua sitten lapsille vihreästä ja punaisesta huovasta tontun tossuja. Niihin kangastussilla numero ja tontuu tuo yllätyksen.

  Meillä nuo yllätykset on jouluisia tehtäviä tai mukavia yhteisiä puuhia; tonttu siis jättä sukkaan kortin jossa annetaan päivälle joulun odotukseen liittyvä tehtävä tai puuha.
  On ollu esim. jouluvalojen laittoa, pipareiden leipomista (saaneet silloin uudet piparimuotit), askartelua, joulumuistamisen tekemiset kummeille/isovanhemmille jne, joulukorttien tekoa, kynttilöiden vieminen haudoille, joulusiivous, kuusen koristelu jne.
  Lapsetkin on esim. siivouspuuhassa mukana ihan eri tavalla kun tonttu on heitä pyytänyt auttamaan 🙂

  Palkinnoksi tehtävän tekemisestä saa tarroja, kiiltokuvia, purkkaa ja namipäivänä tonttu palkitsee namusilla. Meillä lapset odottavat tätä samaa kalenteria tänäkin vuonna yhtä innokkaasti 🙂 Minustakin lapsena oli paras se äidin tekemä kalenteri!

 20. Vastaa

  matomatal@

  Siis kääk, alkoi ihan kauheesti tehdä mieli sittenkin tehdä lapsille itse kalenteri…Monena vuonna olen sitä suunnitellut mutta kohtalaisen laiskana ja ei niinkään näpertelijätyyppinä se on aina jäänyt. Mutta kaikki nuo teidän ideat on vaan niin ihania että tekisi mieli toteuttaa osa niistä. Ja voin olla satatuhattaprosenttisen varma, että lapset (5v, 3v, ja 6kk hengessä mukana;) rrrakastaisivat sitä, ovat juuri sen tyyppisiä:)

  Menneinä jouluina meillä on ollut vanhat kunnon Partiolaisten kalenterit ja ne ovat kelvanneet lapsille vallan mainiosti. Tänä vuonna pääsevät ekaa kertaa krääsän makuun sillä mummi meni (vanhemmilta kysymättä) ostamaan heille PetShop-kalenterit ja en kyllä niihin osaa muuta kuvitella kuin krääsää:/

  Eniten teidän ideoista minua alkoi kiehtoa se, jossa joka päivä luukusta paljastuu joku yhteinen jouluinen puuha, sen varjolla saisi valjastettua koko perheen joulusiivoukseenkin;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *