Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

17/03/2017

josh felise 55613 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

Kaupallinen yhteistyö: Moi Mobiili

Meillä on neljä koululaista ja jokaisella on ollut kännykkä ekaluokalta saakka. Lapsen puhelimen käytössä on erilaisia vaiheita, kuten lapsen kehityksessäkin. Ei siis ongelmia, vain vaiheita. Aluksi se puhelin on tosi tärkeä ja pitää aina huolellisesti pakata reppuun ja ladata. Uutuudenviehätyksen häivyttyä (noin kolmen päivän päästä) puhelin alkaa unohtua erilaisiin paikkoihin. Jos sen pitäisi olla mukana koulussa tai kaverin luona, se on kotona, ja jos sen pitäisi olla kotona, se on siellä kaverilla, puistossa tai ehkä jossain pihalla. Jos luulet, että se on repussa, löydät sen takin taskusta, mutta toivottavasti jo silloin kun olet vasta laittamassa takkia pyykkikoneeseen.

Askartelette siis tarrataulun ja alatte harjoitella puhelimen muistamista, ja jo muutaman vuoden päästä se sujuu aivan hyvin. Tosin silloin puhelin on aina äänettömällä tai akku loppunut, joten vaikka yritätkin siihen soittaa, kukaan ei vastaa. Kirjoitin joskus ohjeet aiheesta teini-ikäiselle lapselleni, ja ne ovat jonkin verran auttaneet.

moi1 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

Kuten näistä muutamista kokemuksista jo huomaa, puhelinlasku noin niinkuin puhumisen vuoksi ei päätä huimaa. Nykylapset eivät käytä tekstiviestejäkään, vaan WhatsAppia tai SnapChattia, joten niistäkään ei laskua kerry. Mutta nyt kun koulukin digiloikkaa, on nettiyhteys koululaiselle lähes välttämätön. Aluksi en halunnut sitä lasten puhelimiin, koska kotona voi olla kotiverkossa ja muuten puhelimella ei mielestäni tarvinnut ollenkaan olla netissä. Sitten tuli Pokemon GO ja netti alkoi tuntua tarpeelliselta myös nuorempien puhelimissa. Esikoinen sai nettiliittymän noin 12-vuotiaana, kuopus sitten jo 8-vuotiaana.

moi2 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

Sopivan liittymän löytäminen oli hankalaa, koska tuntui turhalta maksaa kaikenlaisia paketteja, joista puhetta ja tekstiviestejä ei edes juuri käytetä. Halvimmissa liittymissä oli myös niin hidas netti, että Pokemonit karkasivat eikä sen käyttö muutenkaan oikein onnistunut. Tarvittiin siis nopea netti, ei juuri muuta ja silloin meille tuli Moi. Vaikka netti oli se alkuperäinen syy, olen rakastunut noihin omasta puhelimestani käytettäviin lisäpalveluihin. Voin seurata käytetyn puheajan, viestien ja datan määrää, hoitaa kaikki tavallisesti asiakaspalvelua vaativat hommat ja mikä mahtavinta, laittaa netin poikki NAKS, jos sääntöjä ei noudateta. Vielä parempi olisi, jos asetuksista saisi päälle kellonajat, jolloin netti ei toimi. Mikä ihana helppous, kun ei tarvitisisi illalla vahtia ketään.

moi5 598x1024 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella? moi4 600x1024 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella? moi3 600x1024 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

Jonkin verran kinaa aiheutti aluksi se, että jos joku sisaruksista käytti paljon nettiä, se loppui kaikilta. Lisäsimme vähän valvontaa, ja jos näytti että netti on loppumassa ennen kuin kuukausi oli lopussa, lapset sopivat sen käytöstä keskenään. Nyt jokainen tietää, että mobiilidatalla ei kannata katsoa videoita, vaan niitä voi katsoa kotona. Pitemmillä automatkoilla jaetaan netti aikuisen puhelimesta. Nettihän ei muuten oikeasti lopu, kun datakatto tulee vastaan, mutta siitä tulee lisälaskua. Paljon dataa tarvitseva voi valita rajattoman liittymän.

t?a=1125602195&as=1084479697&t=1&tk=1&i=1 - Minkälainen puhelinliittymä toimii koululaisella?

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *