Mitä äitienpäivälahjaksi?

03/05/2009

kirja1.jpg

Pian se on taas täällä, aamu jolloin on äidin vuoro olla palveltavana. Tiedän, että joidenkin mielestä äitienpäivänä äidin kuuluu saada lahja vain lapseltaan, joten mies lahjoo oman äitinsä, mutta meillä niin äitien- kuin isänpäivänäkin muistetaan myös puolisoa. Ajattelen, että koska mieheni on aivan mahtava isä ja arjen sankari, muistan häntä kiittää ainakin kerran vuodessa. Ja toimii se toisinkin päin.

Mutta mitä toivoa lahjaksi? (tai jos olet mies ja vaimosi on “sattumalta” jättänyt koneelle juuri tämän postauksen auki, jatka lukemista) -vinkkejä tulossa.

Lahjakortti esim. hierontaan, kasvo-, käsi- tai jalkahoitoon. Kyllä kiitos, mutta vielä parempi, jos aikakin on varattu ja lastenhoito järjestyksessä siksi aikaa. Lahjakortti voi olla myös omaa aikaa rahoituslupauksella, esim äidin oma shoppailupäivä, budjetiksi varattu x euroa. Shoppailupäivästä kun ei ole iloa, jos matti on mukana kukkarossa tai ainakin ajatus siitä, että ei pitäisi nyt ostaa mitään, koska se ja se lasku tulee pian ja autokin pitää huoltaa jne. Lahjakortti voi myös olla kirjattu lupaus ostaa jotain, mistä on haaveillut.

Jos paistinpannu tahi muu vastaava kodinkapine on loppuunkulunut, uutta ei kannata hankkia äitienpäivälahjaksi, paitsi tietty jos juuri sitä on toivottu. Muuten saattaa loppupäivä olla pilvinen ja isänpäivänä paketista paljastua mattopiiska.

Meillä paketeista paljastuu kirjoja. Muutama lukemisen arvoinen lahjavinkki:

Cecelia Ahernin uusin, Suoraan sydämestä, on ihana pirteä pirskahdus ja arjesta irrottaja. Kirja alkaa surulla, mutta kehittyy kikatuttavaksi huimaksi seikkailuksi. Kohteena tietysti Rakkaus, mutta tärkeämpää on Ahernin kirjoille tyypillinen arkipäivän ihme. Entä jos osa sinua siirtyy verenluovutuksessa vastaanottajalle..? Ihana!

Dekkareita ahmivan hiukset nostaa pystyyn Anna Janssonin Hylynryöstäjä. Olen lukenut kaikki Janssonit, mutta tämä on huikein. Keski-ikäisten naisten itsensälöytämiskurssi ei ehkä kuulosta kovin jännittävältä, mutta kun paikkana on yksinäinen saari ja ruumiita alkaa tulla… Älä lue leikkipuistossa, lapset karkaavat huomaamattasi lähikauppaan ostoksille.

Runoäidille Johanna Venhon Tässä on valo ojentaa uusia näkökulmia arkeen. Venho on kolmen lapsen äiti, ja äidin elämä löytyy jokaiselta riviltä. Suosittelen myös muille kuin runoja lukeville!

Liian vaikeita lahjoja? Entä jos koko perhe menisi ulos syömään? Säästyisi keittiön siivoamiselta. Liian kallista? Suklaalevy tai karkkipussi, jota ei tarvitse jakaa lasten kanssa toimii myös hyvin. Ajatus on tärkein -joka ei muuten tarkoita sitä, että voi unohtaa ja vedota kuitenkin ajatelleensa.

??kirja2kirja3kirja4

kuvat: WSOY, Gummerus ja Fazer

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  NinnuLi

  Mulle kelpais lahjavinkeistä kaikki ! Varsinkin joku hemmottelu lahjakortti.. Ja suklaata, mmmmmm…
  Ahernin uusin kuulostaa jälleen kerran varsin lupaavalta !

 2. Vastaa

  Joanna

  Oletteko nähneet jo Beiget-Reinot? Lahjapakettikin valmiina kun ovat niin nätissä pahvilaatikossa. Sellaiset voisi kyllä itselleen toivoa!
  Itse bongasin nämä reinokaupasta.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *