Mitä alesta kannattaa ostaa lapsille?

21/07/2017

crayons 1445057 640 - Mitä alesta kannattaa ostaa lapsille?

Pian on elokuu ja päiväkoti ja kouluarki alkaa. Todennäköisesti on lämmintä ja kesäistä, eikä vielä tule mieleen varustautua syksyyn. Kannattaisi, sillä alet ovat loppumassa, mutta viileän kesän vuoksi on tavaraa vielä paljon jäljellä. Nyt saa lapsille tarvittavat arkivarusteet ja säästää rahaa.

Kuulostaako ajatus kaupoissa kiertelemisestä ja alejämien tonkimisesta kauhealta? Valmis lista taskussa homma ei ole niin paha.

Alen ja arjen ABC, säästä aikaa, rahaa ja hermoja

1..Piirrä lapsen jalkapohja pahville, leikkaa kuva irti ja ja mittaa se. Kirjoita mitta palaseen. Jos lapsia on monta, nimeä pahvit.

2. Mikä on lapsen nyt käyttämä vaatekoko? Laita puhelimen muistiin.

3. Jos tiedät että kaikki kevään vaatteet ja kengät ovat jo pieniä tai rikki, hyppää kohtaan 5

4. Kokeile pahvijalkaa lapsen kenkiin. Meneekö hyvin ja kärkeen jää vielä n. 1-2 cm tilaa? Jos jää, kengät mahtuvat vielä, jos ei, osta isommat. Tarkista lapsen (kuravaatteiden ja) ulkovaatteiden koot. Onko koko ulkovaatteissa sama tai yhtä suurempi kuin nyt käytössä olevissa sisävaatteissa? Kuravaatteiden koon pitäisi olla vielä yhtä kokoa suurempi kuin ulkovaatteiden.

5. Lapsi tarvitsee yhden tai kaksi ulkovaatekertaa, kolme, jos ulkoilette paljon myös kotona.

6. Kumisaappaat ja kuravaatteet (sekä päiväkotiin että kotiin, jos et halua kuljettaa edestakaisin ja tarvitsette niitä viikolla kotona).

7. Kahdet lenkkarit tai muut pihakengät, toiset mielellään vedenkestävät.

8. Käsineitä ja pipoja

9. Sisätossut tai sisäkengät

10. Tee lista puuttuvista.

reimatec knot - Mitä alesta kannattaa ostaa lapsille?
Reimatec -välikaustakki Knot 74,95, nyt 37,48€ Reima Shop

Oikea koko?

Lapsi kasvaa n. 10 cm vuodessa kouluikään saakka, sitten vauhti hidastuu, Jossain välissä venytään huolella, joten ennakoiminen ei aina onnistu, mutta useimmiten kyllä.  Jalkaa kannattaisi mitata vaikka 3kk välein.

Jos lapsi käyttää nyt kesällä kokoa 122/128, saman koon ulkovaatteet mahtuvat kyllä syksyllä, mutta talvihaalarin pitäisi olla jo 134/140. Jos ostat syksyksi ulkovaatteet, 134/140 menee todennäköisesti myös keväällä. Aivan liian isoa ei kannata ostaa, koska se on paitsi epämukava, menevät myös liian pitkät lahkeet kengät alla rikki.

Muut kuin ulkovaatteet ja kengät

Lapsi pärjää muutamilla pitkillä housuilla, mekoilla tai pitkähihaisilla puseroilla. Älä hamstraa liikaa, mutta sukkia ja alusvaatteita tarvitsee aina. Kesävaatteet kannattaa jättää kauppaan, jos niitä jo täksi kesäksi on riittävästi. Päiväkodissa tarvitsee varavaatteita, koulussa ei, joten pienemmälle enemmän.

DREAM  mekko   Weecos - Mitä alesta kannattaa ostaa lapsille?
Papun Dream-mekko 69€, nyt 27,60€ Weecos

Mistä nämä löytää?

Weecos -verkkokauppa, vastuullisesti tuotettuja kotimaisia lastenvaatteita nyt hyvässä alessa: leggareita, mekkoja, paitoja, housuja, esim. Papu, mio mao, Kauneve, Aarrekid, Kannattaa tarkistaa!

Reiman verkkokauppa. Sadevaatteeita, välikausihousuja, takkeja, haalareita, hanskoja, pipoja, kenkiä, saappaita ja sisävaatteita puoleen hintaan. Jos hyvin käy, löydät täältä kaiken kerralla. Hyvä ja helppo haku!

Name it-verkkokauppa, sisävaatteita ja alusvaatteita, valtavasti kesää, mutta myös pitkähihaisia. Vähän vaivalloinen haku.

Kekäle -verkkokauppa, laadukkaita vaatteita, löytyy ulko- ja sisävaatteita, hattuja, hanskoja, alusvaatteita, kenkiä

PO.Pin verkkokaupassa ulkovaatteita, sisävaatteita ja sadevaatteita

Lasten Taikamaa, ulkoilua, sisävaatteita, kurahousuja

Stadiumin verkkokauppa, sadevaatteita, ulkovaatteita, tossuja ja lenkkareita, uikkareita, urheiluvaatteita

Toppavaatteet ja talvikengät heinäkuussa?

No kyllä, jos et ollut ajoissa liikkeellä, eli viime keväänä talvialen aikaan. Jos toppavaatteet ovat pienet, löytyy joistakin loppualennusmyynneistä vielä hajakokoja. Muista, että talvikengässä tulee olla ainakin 1,5 cm käyntivaraa sen pahvilapun mitan lisäksi. Sopivan kengän numero saattaa tuntua valtavalta!

stadiumale - Mitä alesta kannattaa ostaa lapsille?
esimerkit poimittu Stadiumin verkkokaupasta

Juttu sisältää mainoslinkkejä

Kuvakaappaukset verkkokaupoista

yläkuva Pixabay

 

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *