Mitä kätkee äidin kesäkassi?

08/06/2009

akk1.jpg

Kun starttaat aamulla lasten kanssa puistoon, piknikille tai ostoksille, mitä kassisi sisältää? Joo-o: puoliksi syöty myslipatukka, kuittiin kääritty purkka, nuhraantunut vaippa, jo koon verran liian pienet varahousut, kolikoita (mutta ei ostoskärryyn sopivaa), tyhjä särkylääkepakkaus, pillimehu, josta puuttuu pilli, ruttuinen piirrustus…

Nyt saamme kipata ne pois ja laittaa varusteet kesäkuntoon! Näillä selviät niin kakkakatastrofista, kuin pitkäksi venähtäneestä ostosreissusta kunnialla.

akk1

Puhdistuspyyhkeillä saat paitsi hätäpesuapua kakkapyllylle, myös siivottua sotkut kasvoista ja käsistä. Löytyy lähes joka kaupasta. Ekoäiti korvaa nämä pakkaamalla minisuihkepulloon vettä, ja harson tai pari vaippapussiin.

Ilman varavaippaa ei pikkuruisten kanssa pärjää. Messuilta ja

neppi_pmainosten mukana tipahtelee välillä yksittäispakattuja kertiksiä, jotka säilyvät kelvollisina kassin pohjalla. Kestovaippa kestää nuhjaantumatta ilman muovikäärettäkin. Kestovaippailijalla on mukana kosteutta pitävä pussi käytetyille vaipoille, mutta pestävä vaippapussi on ehdottoman kätevä myös kertisäidin kassissa. Sinne saa vipattua ruokatahraiset, kuraiset tai pissaiset vaatteet,  toimii myös ostoskassina.

113_squirtJokaäidin näppärä pelastus on Leatherman Squirt -monitoimityökalu. Sakset, viila, ruuvimeisseli ja ehdottomasti parhaat tikkujen poisto -pinsetit ikinä. Samalla avaimenperä, joten aina mukana. Kynsi poikki, rattaissa vikaa, kiihkeästi odotettu postipaketti on teipattu liian tiukasti. Squirt auttaa ja on pieni ja nätti.

Xylitolipurkka tai -pastillit pelastavat paitsi hampaat happohyökkäykseltä, myös toimivat tarvittaessa “voimapillereinä”, jos pitää jaksaa kävellä vielä muutama sata metriä.

1595194_2

Jotain pientä välipalaakin kannattaa olla hätätilanteiden varalle, mutta mitä? Porkkana, banaani tai omena olisi hyvää ja terveellistä, mutta kolhiintunut omena tai lyttääntynyt banaani kassissa ei juuri mielialaa ylennä. Banaanikotelo säilyttää banaanin, omppu tai porkkana kannattaa kuoria ja lohkoa rasiaan. Älä unohda juomapulloa! Ruokalappujakin saa kertakäyttöisinä, mutta esim. Ikean edulliset ruokalaput kestävät monia pesuja, eikä harmita hirveästi, vaikka lappu sattuisi johonkin unohtumaan.

kladdbansku

Melkein valmis jo! Enää tarvitset avaimet, kukkaron ja puhelimen.

muminPaitsi, että sillä aikaa kun etsit niitä, vintiö satutti sormensa. Hae vielä  laastaria. Ja se oma vesipullo.

(kaikki kuvat valmistajien)

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

8 Comments

 1. Vastaa

  Julis

  Loistava ja ajankohtainen postaus!

  Pakko lisätä pari asiaa joka meidän kesäkassista vielä löytyy ainakin silloin kun olemme viereistä puistoa kauempana: kyypakkaus ja punkkipihdit –eivät ole osoittautuneet turhiksi! Ja optimistisena ihmisenä olen pakannut aurinkorasvankin mukaan, jos sitä nyt sattuisi tarvitsemaan –vaikka villahaalarista taitaisi tänä kesänä olla enemmän apua…

 2. Vastaa

  NinnuLi

  HEH. Tosi osuvasti kirjotettu ! 🙂 Toi lethermanni oli ihan uus juttu, mut selvästi hyvin tarpeellinen, semmonen täytyy munkin kassiin saada.

 3. Vastaa

  Misupai

  Nuo ekokosteuspyyhkeet kulkee meillä aina neidin repussa, ovat korvaamattomia! Eivät onneksi tuoksu, mutta putsaavat niin loistavasti. Kaikenlisäksi ovat ekologisia. Tässä päivänä eräänä neiti tuhrasi itsensä mainossuklaakonvehtiin – pyyhkeillä pyyhittiin koko neiti, ulkovaatteita myöten.

  Mutta ei voi muuta sanoa kuin sen, että äidin käsilaukun sisältö on arvaamaton ja usein korvaamatonkin! Vielä vaippavinkki autoilijoille, vahingosta viisastuneena: jätä autoon muutama vaippa, koska hajamielisenä äiti voi joskus unohtaa pakata hoitolaukkuun nämä elintärkeät pehmikkeet. Nim. kävi juuri pari päivää sitten näin ja piti marssia markettiin ostamaan koko paketti parin vaipan takia. Entäs jos markettia ei vaikkapa kesäreissulla osukaan kohdalle…

 4. Vastaa

  sara

  Minkä merkkinen tuo sisävaippa tuossa kuvassa on?

 5. Vastaa

  Sari

  sara, vaippa on Igu*leen.

  Misupai, niin totta. Autossa kannattaa aina olla vaippa! Mistä se muuten johtuu, että pienellä palalla suklaata lapsi saa suunnilleen maalattua 300 neliöisen talon lattiasta kattoon??

 6. Vastaa

  chic mama

  That gum is irreplaceable! So true, that it helps to walk that extra hundred of meters. I´d add a little children´s book (just have to remember to change a new book after every outing), a small toy, or a small notebook and stickers. With the condition that the toy and stickers are rarely used otherwise, and thus seem “new” and exciting to the child:) I occupy my toddler with these things while on the bus, or other public transportation:)

 7. Vastaa

  M--K

  Kiva kirjoitus kuten kommentitkin kertovat!

  Itse olen jo monelle matkalle uskaltanut lähteä tikkari (tosin sama jo monetta viikkoa!) hoitolaukussa; meillä kun on talossa uusi pikkuvauva ja imetys jännittää vielä. 3-vuotiaan saa istumaan yleisessä vessassa tikkarin kanssa sopivan pituisen ajan. Muuten meillä ei edes karkkia syödä, joten pikkuveljen imetys on oikein toivottua touhua kesken kauppareissun! Tämä toimii kuitenkin lähinnä äidin tsempparina; vauva kestää hyvin pitkähkönkin matkan vaunuissa ilman välitankkausta.

  Hesburgerista saatiin kylkiäisenä viikko sitten oiekin kiva turkoosi vaippa/likavaatepussi, joka on kai alunperin tarkoitettu uikkareille.

 8. Vastaa

  Kirsi

  Erinomainen artikkeli! Täytyypä etsiä jostain tuollainen Leatherman. Autoon tosiaan kannattaa tehdä oma selviytymispakkaus.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *