Mutsi teki villapöksyt

30/07/2009

nallepokat-162x300.jpg

Varmaankin aikanallepokat monelle kestovaippoihin hurahtaneelle käy niin, että jossain vaiheessa tekee mieli  kokeilla vaippojen tekoa ihan omin kätösin. Itse en vielä ainakaan uskaltanut kaivaa ompelukonetta esille, mutta sen sijaan kudoin vauvalle parit villavaippahousut. Netistä löytyy paljonkin erilaisia ohjeita, joista itse kokeilin kahta eri mallia.

Kuvassa raidalliset on tehty Tekstiiliteollisuuden ohjeen mukaisesti.  Ohje on helppo toteuttaa sellaisenkin, joka vähemmän käsitöitä harrastaa ja yhdessä hujauksessa housut onkin valmiit. Nämä istuu erinomaisesti vauvalle ja onkin päällä aika söpön näköiset.

Toisissa vaippahousuissa käytin Fern & Fearie villavaippahousujen ohjetta. Tämä malli oli ainakin minulle työläämpi ja hitaampi toteuttaa. Nämäkin istuvat ihan hyvin. Nallen kuva housujen peppupuolella syntyi ristipistoina.

Lankana molemmissa Patons classic merino wool. Lanka on pehmeää ja sitä on helppo neuloa.

villapokat

Jos kaipailet vinkkejä vaippahousujen neulomiseen, lankavalintaan tai etsit vaikkapa ohjetta, niin kannattaa kurkata Kestovaippainfon sivuille. Sieltä itsekin löysin linkit näiden housujen ohjeisiin ja sain vinkkiä myöskin lankavalintaan.

3 Comments

 1. Vastaa

  Sari

  Vau vau vau!!! Tosi hienoja!

 2. Vastaa

  maija

  Vautsi, hienoa ja siistiä jälkeä olet saanut aikaan!

 3. Vastaa

  iita

  Nuo nallepökät on ihan supersöpöt 🙂

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *