Muumibuumi

04/03/2009

poliisimestari_mug.jpg

Pian on taas se aika, kun muumimukien keräilijät kiiruhtavan kauppaan hakemaan oman yksilönsä turvallisesti kotiin. Viikolla 11 Arabialta ilmestyy siis kauppoihin kevään uutuus muumimuki. Tällä kertaa vuorossa on kauan odotettu hahmo, muumilaakson poliisimestari oliivinvihreässä mukissa.

poliisimestari_mug

Näitä Tove Slotten piirtämiä muumimukeja keräillään monessa suomalaisessa kodissa ja meillekin niitä on kertynyt jo liki 30.  Ensimmäinen muumimukini oli lapsuudenkodista peritty punainen muki ja pikku hiljaa se alkoi saamaan rinnalleen lisää mukeja. Nykyään uutuudet on haettava kaupasta välittömästi ilmestymisen jälkeen.

muumimukit

Mikä näissä muumimukeissa sitten viehättää? Enpä osaa sanoa. Hahmoina ja persoonina muumithan ovat aivan ihania ja viihdyttävät  sekä lapsia ja vanhempia. Pojat valitsevat monesti oman mukinsa sen mukaan, mikä muumihahmoista sattuu olemaan sillä hetkellä suosiossa. Itseäni viehättää kupin reilun koon lisäksi vahvat värit, jotka piristävät mukavasti meidän muuten melko tylsää astiakaappia.

Keräilläänkö teillä muumimukeja? Tai jotain muita astioita, jotka sopivat  niin äidin kuin lastenkin makuun?

Kuvat: www.iittalahomeshopping.com

7 Comments

 1. Vastaa

  Marika

  Meillä ei ihan noin hienoa kokoelmaa ole, mutta löytyy siis meiltäkin jos jonkinmoista. Erityisen ilahtunut muuten oon laadusta, meillä noita käytetään varsin ahkerasti ja värit pysyy moitteettomina. Muumit on nyt tytölle hurjan kova juttu, mutta kyllä nuo meidän kaappeihin eksy jo ennen tietokaan yhdestäkään muksusta 🙂

 2. Vastaa

  Krissie

  Viitisentoista muumimukia löytyy meiltä, suurin osa saatu lahjaksi. Tykkään kyllä kovasti ja ovatkin päivittäisessä käytössä. Laatu on minustakin mainio.

 3. Vastaa

  Adeleide

  Iiks, me taidetaan olla aikamoisia ahmatteja, koska meillä noi toimii PIKKUmukeina…

 4. Vastaa

  chic mama

  I have never before considered collecting those mugs, never before…last Saturday. Namely last Saturday I fell in love with Muumi! My 2 year old was invited to a Muumi b.day party, which was so sweetly organised, read.muumi cookies, muumi dishes, muumi baloons, muumi cake, and so on, and so forth. The kids had really a great time. The mother of the b.day child had a collection of those muumi mugs, which looked so sweet, and exotic as they stood on the b.day table! I´m officially joining the Muumi mug collector´s club!

 5. Vastaa

  maija78

  Kivoja on ja kerätään myös meidän perheessä. Kiva idea oli myös yksissä ristiäisissä jossa kahvitarjoilu oli muumimukeista.

 6. Vastaa

  Nonnigee

  Meillä aiotaan tarjota hääkahvit muumimukeista. Niin ihania ne on ja käytännöllisen kokoiset. Omistan niitä tällä hetkellä 15 ja toivon saavani häälahjaksi lisää 🙂 Harmi, kun opiskelijana ei ole varaa noihin vanhoihin keräilykappaleisiin. Näistäkin jokaikisen olen saanut lahjaksi.

 7. Vastaa

  Jani

  Itse pidän enemmän tästä uudesta Seikkailu mukista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *