Netflix

24/10/2012

netflixlogo-300x137.jpg

 

netflixlogoNetflix on se juuri Suomessa aloittanut amerikkalainen videovuokraamo, josta voi vuokrata tv-sarjoja ja elokuvia kuukausimaksulla ja katsoa ne netissä. Netistä katsomisesta tulee mieleen epämukava tietokoneen edessä kököttäminen, mutta tämä käsitys on ilmeisen vanhanaikainen. Meillä Netflix näkyy ihan televisiosta, toisesta AppleTV:n ja toisesta Playstation 3:n kautta ja niistä voi katsoa eri ohjelmaa yhtäaikaa. Kuvan laatu on hyvä ja monet leffat ja sarjat voi katsoa myös HD:nä. Netflixin mukaan homma toimii 2 megaisella tai nopeammalla laajakaistalla. Netflix on nyt jo ihan suomenkielinen, pienten lasten ohjelmista löytyy suomenkielinen ääni ja ohjelmiin on saatavilla suomenkielinen tekstitys.

“Ei telkkaristakaan tule mitään” -lausahdus on pian muinaishistoriaa, kun tarjolla on sekä kotimaisia että ulkomaisia sarjoja ja elokuvia 24/7. Valikoima on minun mielestäni ainakin vielä huono, kaikki uudemmat elokuvat ja sarjat puuttuvat ja kotimaisia ohjelmia ei ole juuri yhtään. Tarjonta on lähinnä Anttilan alekorin tyyppinen. Toisaalta tämän ymmärtää kun vertaa palvelun hintaa yksittäisen uutuuselokuvan vuokrauksen hintaan.

Netflix-2Lapsille on liikaa paljon mukavaa katsottavaa. Lukutaidottomat naperot voivat surffailla valikossa hahmojen perusteella. Ihan kiva, mutta tietää taas pitkiä ja usein toistuvia keskusteluja aiheesta “kuinka paljon ruutuaikaa päivässä on tarpeeksi”. Asetuksista voi laittaa päälle lapsilukon valitsemansa ikärajan kohdalle, mutta sitä ei saa pois päältä muuten kuin taas etsimällä sieltä asetuksista. Tosi hankalaa ja hidasta, sellainen pin-koodi lukitus olisi parempi. Äiti-näkökulmasta siihen lapsilukkoon voisi samalla lisätä semmoisen ajastinpalvelun, joka katkaisisi töllöstä virrat vaikka tunnin jälkeen. Palvelu tallentaa katseluhistorian, jolloin ainakin jälkikäteen voi tarkistaa mitä ohjelmia jälkikasvu on katsonut. Nykyaikana pakollisia sosiaalisia palveluitakin löytyy: Katseluhistoriaan linkittyy suosittelutoiminnallisuus, joka ehdottaa samankaltaisia ohjelmia joita olet katsonut ja joita muut käyttäjät ovat katsoneet. Kavereille ohjelmia voi suositella Facebookin kautta. Tai siis se voi, jonka nimelle Netflix on rekisteröity.

Netflix

Netflixiä voi käyttää meillä käytössä olevien AppleTV:n ja Playstation3:n lisäksi esim. Sonyn uusilla nettiin liitettävillä televisioilla ja Blu-Ray soittimilla. Lisäksi iPad on suosittu katselulaite varsinkin lasten mielestä. Ohjelmia ei valitettavasti voi ladata kännykän tai tabletin muistiin katsottavaksi esim. automatkan aikana.

Vastaavia palveluita on tarjolla yhä enemmän, esim. Viaplay ja pian aloittava HBO. Toivottavasti kilpailu näkyy meille käytäjille sopivana hintana ja laajemmalla sisältövalikoimalla. Netflixin lanseeraus tehtiin kyllä hyvään aikaan: syyslomat menossa ja sää surkeimmillaan. Ensimmäisen kuukauden saa katsella ilmaiseksi, Spotify-käyttäjänä saa maksutta vieläkin pitemmän ajan. Sen jälkeen hinta on 8 e kuussa, eikä tarvitse sitoutua mihinkään pitkään tilausjaksoon.

(kuvakaappaukset Netflixin sivuilta)

Netflix-1

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *