Nintendo Wii

18/07/2009

img_0960-1024x768.jpg

img_0960

Mitä tekee muu perhe viikonloppuisin sillä aikaa, kun pikkuveli nukkuu päiväunia? No järjestää Mario Kart Wii-turnauksen! Peliä voi pelata yksin, kaksin tai useamman pelaajan kanssa. Hauskinta on tehdä pikku jekkuja kanssapelaajille.

img_0896img_0883img_0904img_0936img_0931img_0892

img_0911

Pelaamisesta olimme vanhempina aluksi sitä mieltä, että niin kauan kun Rasmus ei itse osoittanut mielenkiintoa, ei pelejä hänelle aktiivisesti tarjottu. Noin viisivuotiaana Rasmus sai kokeilla konsoli- ja tietokonepelejä ensimmäisiä kertoja. Seitsemänvuotiaalle pelit alkavat olla jo melko tärkeitä ja pelipäivään lasketaan välillä öitä.

 Lauantai on pelipäivämme, josta joustetaan silloin tällöin, lomilla säännöt ovat löyhemmät kuin muuten. Koulun alkaessa yhden päivän politiikasta pidetään taas tarkemmin kiinni.
Yhdessä pelaaminen on todella hauskaa puuhaa. Pelaajakokoonpano vaihtelee, välillä mukana on vanhemmat tai kaveri/t, Rasmuksen suosikkipelikaveri taitaa olla 16-vuotias serkkupoika. Suosikkipeleinä kaikilla Mario-pelit. (Ei liikaa mäiskintää äidillekään)

Nintendo Wii  on siitä hyvä pelikonsoli, että sen käytön oppii aloittelijakin helposti ja pelatessa tulee samalla myös liikuttua. Esim. Wii Sports-pelit tennis ja keilailu käyvät melkein jumpasta. Saatavilla on myös Wii Fit-tasapainolauta ja kunto-ohjelmat. Pelien passivoivasta vaikutuksesta ei siis tämän laitteen kohdalla voi puhua.

Mites lukijat, mitä ja miten usein teillä pelataan?

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

5 Comments

 1. Vastaa

  Irene

  Meillä on ensimmäistä kertaa puhuttu pelikoneen hankinnasta. Wii on ehdoton valinta, jos kone ostetaan. Emme halua räiskintä pelejä, vaan nimenomaan koko perheen pelejä ilman väkivaltaa. 8v ja 9v lapset on nyt alkaneet välillä pelikonetta pyytämään. Meilläkin on ollut ajatuksena ettei aikaisemmin osteta ennen kuin lapset sitä haluavat. Ehkäpä joulupukki tuo.

 2. Vastaa

  Adeleide

  Meillä lapset on vielä niin pieniä (alle 2v) ettei meillä ole mitään pelejä. Mutta ihan itseä varten olen alkanut haikailla Wii fit -pelin perään, pitäisi tosin hankkia ensin se televisiokin..

 3. Vastaa

  Essi

  Meillä pelataan melkein joka päivä, ts. 6 v. ja 8 v. tytö pelaavat, lähinnä Nintendo DS:llä, mutta välillä myös pleikalla. Toivelistalla on Wii.

 4. Vastaa

  Lilli

  Sain (=ostin) itselleni joululahjaksi Wiin ja siihen Wii Fit -pelin.
  Lapset (2 ja 4v) pelaavat mielellään fitin pikkupelejä (tasapainoilupelejä pääasiassa). Eivät pelaa useasti, ehkä pari kertaa kuussa.
  Mario Party peli ostettiin myös, mutta koska siinä ei juurikaan tarvitse itse liikkua emme ole sitä pelanneet läheskään niin paljon kun fit- ja sport-pelejä.

 5. Vastaa

  Susan

  Vanhempi poika sai joululahjaksi PlayStation:in ja pelipäiviä odotetaan kuin kuuta nousevaa. Itse en pelaamisesta ole koskaan tykännyt (en ole ymmärtänyt miten joku jaksaa tunti tolkulla koneen ääressä istua vapaaehtoisesti) ja siksi pojillakin on pelipäivät. Mutta isäntäpä ostikin taloon tämän Wiin ja minä olin koukussa. Illalla kun pojat nukahtaa, kaivan laudan esiin ja alan tasapainoilemaan….Yritä siinä nyt sitten kieltää lasten pelaamista kun itse on koukussa…;-) Mutta Wii ei olekkaan ihan mikä tahansa peli…

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *