Omakotitaloasumista

02/05/2012

DSC_7961-300x199.jpg

Tämä postaus on suunnattu niille lapsiperheille jotka harkitsevat omakotitalon rakentamista. Meille tarjoutui mahdollisuus päästä tutustumaan Älvsbytalon esittelytaloon. Olemme usein mieheni kanssa puhuneet, ettei meistä varmaan koskaan olisi rakentamaan omakotitaloa, koska ollaan niin peukalo keskellä kämmentä. Siksi olikin hauskaa mennä tutustumaan omakotitalon rakentamiseen, hieman skeptisellä mielellä. Asia ei ole meille nyt mitenkään ajankohtainen, mutta mielenkiinnosta menimme kuuntelemaan esittelyä ja tutustumaan valmistaloihin. Täältä löytyy muutkin Älvsbytalojen esittelytalot ja esittelyajankohdat.

 

Älvsbyesittely

 

Älvsbytalot valmistetaan valmiiksi elementeiksi tehtaalla ja uskomatonta, mutta ne pystytetään optimiolosuhteissa muutamassa tunnissa vesikattoon asti. Toki sisätyöt vievät enemmän aikaa, mutta rungon kasaaminen tapahtuu nopeasti. Tämä kuulosti meistä ainakin houkuttelevalta lapsiperheen näkökulmasta. Itse muistan aikoinani viettäneeni paljonkin aikaa tontilla kun rakensimme omakotitaloa. Ei oikein 4-vuotiaalle ollut tarpeeksi mielenkiintoista tekemistä 🙂

Tämä esittelytalo oli 2-kerroksinen Kalevatar Vantaan Pakkalassa. Itselläni oli mielikuva, että tällaisissa taloissa on tyyliin pari vaihtoehtoa layoutista ja niistä sitten voi asiakas valita. Esittelyssä kävi kuitenkin ilmi, että sisätiloissa on mahdollista tehdä paljonkin muutoksia, huoneiden lukumäärissä, sisäseinissä, erkkereissä ym. Pintoihin ja kodinkoneisiin pääsee ostaja myös tietenkin vaikuttamaan.

 

lapset esittelyssä
Lapset testasivat tietysti ensimmäisenä esittelytalon sohvan.

Muita hyviä pointteja omakotitaloa suunnittelevalle esittelyssä tuli esimerkiksi talon ja tontin yhteensopivuus. Tällaisella amatöörillä oli vain ajatus että ensin ostetaan tontti ja sitten aletaan suunnittelemaan unelmataloa. Toki usein näin tapahtuukin kun kyseessä on iso tontti ja paljon rakennusoikeutta.  Mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tontit ovat usein aika pieniä. Joten jos haluaa jonkun tietynlaisen/kokoisen talon, on tonttia hankittaessa otettava huomioon ettei rakennusoikeus kulje käsikädessä asuinneliöiden kanssa. Esim.jos rakennusoikeutta tontilla on 120 kerrosneliötä, käytännön asumisneliöitä voi olla vain noin 80. Jos ja kun tontit ovat pieniä, kannattaa ottaa tarkasti selvää minkä kokoisen talon siihen saa.

terassi

Olisihan se mukavaa juoda aamukahvia tuollaisella omalla katetulla terassilla.

Hyvästä ja kattavasta esittelystä huolimatta, emme vielä tilanneet talopakettia emmekä ostaneet tonttia, mutta omakotitalon rakentaminen muuttui mielissämme astetta mahdollisemmaksi.  Sen mieleisen/sopivan hintaisen tontin löytäminen pääkaupunkiseudulta voi olla mahdottomuus 🙂 Esittelijällä oli meille siihen ratkaisu: ostakaa tontti Pukkilasta ja muuttakaa maalle.

Tämä ratkaisu tosin taisi toimia ennakkomarkkinointina ensi viikonloppuna Pukkilassa olevaan rakentamisen teematapahtumaan. Vinkkinä siis niille, jotka suunnittelevat omakotitaloa, lauantaina 5.5. klo 10 – 14 Hyvinvointikeskus Onnissa ja Onnintorilla (Onnintie 3, Pukkila)

PARHAAT VINKIT JA NEUVOT RAKENTAMISEEN JA REMONTOINTIIN

Esillä mm. talotehtaita, rakennusalan yrittäjiä, piharakentamista ja –koristelua, rahoituslaitoksia sekä Pukkilan kunnan myymät tontit. Vastavalmistuneiden talojen taloesittelyt Pukkilanmäellä. Tule hakemaan ideoita rakennus- tai remonttiprojektiin! Ulkolavalla tietoiskuja mm. terassin rakentamisesta ja saunan remontoinnista.

Lapset voivat keskittyä kuuntelemaan satuja tai taiteilemaan lapsiparkissa, kun vanhemmat tutustuvat rakentamiseen ja remontointiin.

Poliisi ja palolaitos esittäytyvät. Mukana myös poliisin lupapalvelut. Passikuvausta klo 10- 11.30 sekä Ympäristöneuvonta-auto Kaislan ympäristö- ja jäteneuvontaa.

Tervetuloa hakemaan ideoita ja vinkkejä sekä viettämään kevätpäivää torikahvien äärellä. Katsasta myös kunnan myytävät tontit, josko oman kodin paikka löytyisi Pukkilasta.

Lisätietoja tapahtumasta:

www.pukkila.fi

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

2 Comments

 1. Vastaa

  Heidi

  Aivan asiaan liittymättömänä olisin tiedustellut mistä noi lasten ihanat pipot on?

  1. Vastaa

   Ullis

   Heidi, pipot ovat Geggamojan pipoja. Esim. Kuopuksella on tosi laaja valikoima niitä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *