Opettajalle, hoitajalle, valmentajalle, päiväkodintädille

19/05/2011

809picture1Upload.jpg

Taas on käsillä se aika vuodesta, kun äidit kuumeisesti miettivät jotakin kivaa ja sopuhintaista opettajien ja hoitotätien muistamiseksi. Asiasta on paljon keskusteltu ja sopivimmaksi viemisiksi on tainnut muodostua niin sanotut käyttöesineet, jotka kuluvat käytöss’ eivätkä jää kaappien perukoille. Koitan kerätä tähän muutaman vinkin ja laittakaahan tekin kaikki hyvät vinkit jakoon.

809picture1UploadBaggu ostoskassi on käytännöllinen lahja, jolle jokainen varmasti keksii  käyttöä. Toimii erinomaisesti paitsi kauppareissuilla, niin myös vaikkapa uimahallissa. Kassin voi taitella mukana tulevaan pieneen litteään pussiin, joten se kulkeutuu aina kätevästi käsilaukussa.

images

Sister goods on kotimainen tuotemerkki, jonka valikoimaan kuuluu Reilun kaupan maustekahvit ja suussasulavat erikoissuklaat. Tuotteet ovat kääritty mitä suloisimpiin paketteihin, joten pieni ja varmasti maistuva muistaminen on korttia vailla valmiina vaikka sellaisenaan.

773picture1Upload

Vuosi sitten vein opettajille  kestotiskirätit ja lahjat olivatkin  kovasti tykättyjä. Ric– tiskiräteistä löytyy varmasti jokaiselle sopivin väriltään. Myös Kiertillä on nyt mallistossa aivan uusia, keväisiä kuoseja, joista saa tehtyä nätit paketit.

Takapihan_yatzy Mahtaisikohan opettajakin rentoutua kesällä hyvässä seurassa pelaten? Bongattiin ruokakaupasta peliuutuus, joka siirtyikin hankintalistalle. Takapihan Yatzy on  ulkokäyttöön soveltuva puinen versio tutusta klassikkopelistä.

Ko_IPH_lahjakortti_A.cbf9c84a-e2d4-401d-8838-84136517cd2dTänä keväänä meidän poikien opettajia ja kerhotätejä lahjotaan lahjakorteilla. Kohteeksi valitsin todennäköisesti kaikille tamperelaisille mieluisan Pyynikin näkötornin kahvilan, jonne lahjakortilla pääsee maistuville munkkikahveille. Löytyisikö teiltä päin ihana kahvila tai jokin muu paikka, jonne voisit hankkia lahjakortin?

Miten teillä muistetaan opettajia ja hoitajia tänä keväänä?

8 Comments

 1. Vastaa

  SuviT

  Olisipa kiva saada noita paketteja 🙂 Oikeasti en tarvitse mitään, kiitos riittää – tulipa se sitten vanhemmilta tai lapsilta. Tätä ei saa sitten ymmärtää väärin – mutta viime jouluna, kun meillä oli lomautukset juuri joulun alla, niin koskaan ei ole saatu niin vähän lahjoja. Vanhemmatkin opettajat joilla eläkekello kilisee, sanoivat leikillään, että näinkö huonosti on opetettu 🙂 Eli kyllä tämä on ikivanha perinne ja tapa kiittää. Lähtee varmasti kotoa, koska muista lapsena, että opettajalle vietiin aina jotain kiitokseksi, samoin valmentajille ostettiin aina jotain hauskaa. Katsotaan kuinka parin viikon päästä käy 🙂
  Minusta äitinä on kiva antaa käytännöllisiä paketteja lapsen hoitajille päiväkodissa. Tänä vuonna päädyimme Finlaysonin Muumi-pellavapyyhkeisiin. Paketissa on juuri kolme, kahdelle hoitajalle ja keittäjälle, joka usein unohdetaan vaikka tekee valtavan työn. Sitten ajattelin kääriä pyyhkeen sisälle suklaalevyt ja kortti päälle.

 2. Vastaa

  Selma

  Opettajalle ja päiväkodinhoitajalle jotain pientä, tottakai, mutta että vielä valmentajallekin? Apua!

  Jotenkin ajattelen, että opettajat/päiväkodinhoitajat ovat lasten kanssa (lähes) joka päivä monta tuntia ja tekevät arvokasta työtä pienellä palkalla joten he ovat sanallisen kiitoksen ohessa jonkin pienen muistamisen “ansainneet”. Harrastukset taas ovat usein niin pieni siivu elämästä (ja niistä maksetaan jo muutenkin kova hinta!) joten en ole ajatellut että valmentajia tms. pitäisi erityisesti muistaa..? Ei minun lapsuudessani ainakaan…

  Siis tokihan valmentajaakin voi muistaa, mutta toivottavasti tästä ei muodostu kulttuuria, jonka mukaan kaikkien on pakko jotain viedä… :-/

 3. Vastaa

  Noora

  Mutta se valmentajahan harvemmin saa palkkaa, vaan yleensä tekee vapaaehtoistyötä, auttamisen ja lasten kanssa olemisen ilosta. Että kyllä musta on kohteliasta muistaa valmentajaa/muuta harrastusohjaajaa myös, vaikka harrastuksista maksetaankin. Eihän muistamisen tarvitse olla kallis, se on se ajatus.

 4. Vastaa

  Laura

  Lahjakortti kahvilaan onkin tosi kiva idea, kiitos Heini!

 5. Vastaa

  Heini

  Tämä taitaa olla asia, johon mielipiteitä riittää. Toisten mielestä kiitos riittää ja toiset haluavat ehdottomasti muistaa lahjalla. Itse olen lapsesta asti muistanut opettajiani jouluisin ja keväisin ja samaa perinnettä olen halunnut jatkaa omien lasteni kanssa. Budjetin koitan pitää maltillisena (max. 10e/hlö), koska muistettavia on yhteensä niin monta.

  Itse en ole lasten valmentajille ostanut lahjaa, mutta toisilla on tapana muistaa myös heitä. Voi olla, että jos pojat innostuvat jossakin vaiheessa yksilöharrastuksesta, vaikkapa soittotunneista, niin henkilökohtaiselle opettajalle ehkä voisin lahjan hankkiakin. Nyt kun harrastukset on joukkuelajeja, niin olen jättänyt muistamisen väliin.

 6. Vastaa

  Susanna

  Oi kiitos vinkistä! Laitoin heti tilaukseen Baggut 🙂

 7. Vastaa

  ninnu/70-luku blogi

  Kiva, sain täältä vinkin ja tilasinkin yhden jutun ! En paljasta, jos vaikka kerhotäti lukee….

 8. Vastaa

  salibandy poikien äiti

  Meillä juuri mietitään valmentajille muistamisia,ekaa kertaa siis ikinä.mutta syy tähän on se,että nämä kaksi valmentajaa ovat olleet aivan huikean tärkeitä joukkueelle ja ottanut valmentamisen sydämmelleen. Positiivista palautetta ja joukkueen “kasvattamista” on ollut ilo seurata. Vanhemmat on myös otettu mukaan joukkueen toimintaan jokaiselle sopivalla tavalla. Yhteishenki poikien, valmentajien ja joukkueiden kesken on uskomaton. Koskaan ei ole aiemmin käynyt muistaminen mielessäkkään ☺

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *