Paarmuska avasi valtakunnallisen imetysohjauspuhelimen

02/12/2010

Paarmuska avasi marraskuun puolivälissä valtakunnallisesti toimivan imetysohjauspuhelimen, jossa puheluun vastaa koulutettu terveydenhoito-alan ja imetysohjauksen ammattilainen. Puhelimeen voi soittaa myös raskauteen ja synnytykseen liittyvissä kysymyksissä perjantaisin klo 9-14. Ammattilaisohjausta annetaan yksilöllisesti mutta yleisluontoisesti, asiakkaan kertoman perusteella. Puhelinnumero on 0600-03030. Puhelun hinta on 1.51 euroa/min +pvm. Puhelin on avoinna ma-pe 17-20 ja su 11-18. Joulukuun alusta puhelin on avoinna perjantaisin myös 9-14.

Imetyksen terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Suomalaiset suositukset sekä täysimetyksestä (6kk ikään saakka) että imetyksen jatkumisesta muun ruuan ohella (12 kk ikään saakka) tukevat tätä laajaa tutkimusnäyttöä. Useimmat äidit myös haluavat imettää vauvojaan. Tällä hetkellä monet äidit eivät kuitenkaan pääse omiin imetystavoitteisiinsa vaan imetys päättyy liian aikaisin. Muissa Pohjoismaissa äitien saama imetysohjaus vastaa paremmin äitien tarpeisiin ja täysimetysluvut ovatkin naapurimaissamme paljon korkeammat kuin Suomessa.

Paarmuska on laajeneva terveydenhoitoalan yritys, joka tarjoaa palveluja niin raskaana oleville kuin synnyttäneillekin perheille. Paarmuskan vastaanotot sijaitsevat Tampereella ja Liedossa, Turun kupeessa. Lisäksi Paarmuska tarjoaa luentoja ja koulutuspalveluja terveydenhoitoalan ammattilaisille, erityisesti THL:n raportin (2009) mukaista WHO/Unicefin Baby-Friendly Hospital Initiative – ohjelmaa vastaavaa 20 tunnin imetysohjaajakoulutusta. Koulutus antaa perusvalmiudet imetysohjaajalle työskennellä raskaana olevien ja lapsiperheiden kanssa. THL:n raportissa todetaan, että kaikilla ammattiryhmillä tulisi olla tämä koulutus. Hoitohenkilökunnan ajantasainen, näyttöön ja tutkimukseen perustuva tieto imetyksestä antaa perheille tasa-arvoista tukea ja ohjausta ajasta ja paikasta riippumatta. Oikealla hetkellä annetulla ohjauksella voidaan myös ennaltaehkäistä monia imetykseen liittyviä ongelmia vauvaperheissä. Keskeistä on kuunnella perheen yksilöllisiä tarpeita ja ohjata perhettä tekemään itse valintoja siitä, miten he haluavat hoivata lastaan.

 • Paarmuska
 • Ruut Palviainen
 • Terveydenhoitaja, Imetysohjaajakouluttaja

 • Paarmuska/ Pirkanmaa
 • Silja Seppänen
 • Kätilö, Imetysohjaaja

info@paarmuska.fi

www.paarmuska.fi

Lähteet : www.hotus.fi, www.thl.fi

paarmuska valikko - Paarmuska avasi valtakunnallisen imetysohjauspuhelimen

3 Comments

 1. Vastaa

  Johanna

  Tähän on pakko kommentoida, että Paarmuskan Silja Seppänen (oletan että kyseessä on sama henkilö) oli kätilönä minulla esikoisen synnytyksen loppuvaiheessa ja on maailman ihanin ihminen! Virtuaalikiitokset ja halit sinne vielä näin liki viiden vuoden jälkeen 🙂 Tuosta firmasta saa taatusti hyvää ohjausta äitiyden pulmiin.

 2. Vastaa

  Mimi

  Ja jos ei ole varaa maksulliseen palveluun, onneksi on tarjolla myös edelleen vanha kunnon Ray:n tukema imetystukipuhelin http://www.imetys.fi/imetystukipuhelin/

 3. Vastaa

  maija78

  Jei, paarmuska rules!!!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *