Paikka kaikelle -myös lapsiperheessä?

18/05/2017

paikkakaikelleiso - Paikka kaikelle -myös lapsiperheessä?

Sain arvostelukappaleen

Ilana Aalto on turkulainen kulttuurihistorioitsija ja ammattijärjestäjä. Hän on myös lapsiperheen äiti, joka on kokenut remontin, mikä on mielestäni vähintäänkin toinen tohtorintutkintoa vastaava meriitti ammattijärjestäjälle.

Ilanan kirja Paikka kaikelle ei ole siivouskirja, jossa neuvotaan miten kaikki tavarat saa järjestykseen tai miten niistä pystyy luopumaan, vaan paljon muutakin. Kirjassa kierretään koti ympäri huone huoneelta ja sukelletaan sen historiaan ja tavaroihin hauskasti ja mielenkiintoisesti. Välillä se saa vähän kiukustumaan naisen asemalle mutta enemmän naurattavat esimerkit ja -niin, oma itse ja ajatusmallit, jotka Ilana saa lempeästi ravistettua paloiksi.

Luettuani kirjan olen ymmärtänyt, miksi tuskastun tavaroihin ja miten pelkkä vaatehuoneen siivoamisen ajatteleminen uuvuttaa. Mutta osaan myös olla itselleni armollinen ja tiedän, että aina aika ei vain riitä siivoamiseen, mutta toisinaan voi sitten siivota enemmän. Siivoaminen ja järjestys? Niin, kuka oikeastaan edes keksi, että tavaroiden pitää olla järjestyksessä ja miksi?

Se ja monta muuta kodinhoitoon ja järjestyksen pitämiseen liittyvää historiallista ja yhteiskunnallista syytä löytyy tästä kirjasta.

Jos Ilanan lempeän utelias asenne kodin järjestämiseen kiinnostaa muutenkin, kannattaa lukea blogia osoitteessa paikkakaikelle.fi ja liittyä Facebook-ryhmään. Siellä ote on rennompi, mutta ei ollenkaan hyödyttömämpi kuin KonMarissa. Minähän kuuluun molempiin.

Ilanalta on tulossa muuten pian verkkokurssi Paikka kaikelle lastenhuoneessa.

Ilana Aalto: Paikka kaikelle, Atena 2017

ilana aalto paikka kaikelle - Paikka kaikelle -myös lapsiperheessä?
Ilana Aalto kertoi kirjastaan kustantajan pressitilaisuudessa.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *