Päivän Pähkinät -parasta pikaruokaa

27/09/2017

paivan pahkinat - Päivän Pähkinät -parasta pikaruokaa

Kaupallinen yhteistyö: Green Taste

Vaihdu valo vaihdu, äkkiä yli, vielä ehtii. Hartiat kireinä yritän pujotella ihmisjoukon läpi mahdollisimman nopeasti. Joku pysähtyy suoraan eteen, ärsytys kasvaa, kello käy. Jos en ehdi ajoissa, pitää yrittää soittaa joku toinen kyyti lapsille. Piti vielä ehtiä tänään… Kauhea nälkä.

Tuttua? Sitten kun istahtaa viime hetkellä penkkiin ja matka jatkuu, voisi vaikka juoda jotain ja nälkäkin on. Aivan paras löytö joskus viime talvena oli Päivän Pähkinät -pussi, joka säilyy kassissa ehjänä ja hyvänä vaikka kuinka kauan. Kotiin saapui paljon paremmalla tuulella oleva äiti, joka ei edes ollut salaa sortunut ostamaan suklaapatukkaa tai heti kotona napostelemaan jotakin. Nuutunut ja nälkäinen olo pitkän päivän jälkeen juuri ennen viimeistä palaveria on myös tiessään muutamalla pähkinällä, vaikka luulin, että tarvitsen vähintään litran kahvia ja kunnon ruokaa. Ajatuskin jaksaa juosta, eikä vain kitisten raahautua houkuttelemaan kellon vilkuiluun.

Usein työpäiväni ovat joko kiireisiä tai kirjoittamiseen keskittyneitä ja päivän ainoa lämmin ateria tulee syötyä vasta koko perheen voimin viideltä. Vaikka lounas ravintolassa ehkä houkuttelisikin, menee siihen liikaan hyvää hiljaista työaikaa. Pussillisen pähkinöitä voi ravistella myös kaupan valmissalaattiin tai vaikka thaikuution päälle. Herkullista!

paivan pahkinat 2 1 - Päivän Pähkinät -parasta pikaruokaa

Äidin eväistä tuli isinkin eväitä ja tänä syksynä pusseja on löytynyt myös koululaisten repuista. Pähkinät ovat hyviä ja niitä saa napostella välipalavälkällä alakoulussakin. Lukiolainen syö lounaan ennen puolta päivää ja koulu päättyy neljältä, joten välipalaa tarvitaan sielläkin, ja vielä sellaista, joka pysyy ehjänä kirjoilla ahdetussa repussa ja huoneenlämmössä. Ja kun pussi tulee syötyä kerralla, pähkinät ovat aina tuoreita ja hyviä, ilman kuorimista.

Oma suosikkini on pussi, jossa on auringonkukan siemeniä. Lapset valitsevat mielellään pussin manteleilla. Nämä eivät tahmaa pikkukäsiäkään ja korvaavat hyvin käsilaukun paniikkirusinat.

pecans 1214706 1280 1024x682 - Päivän Pähkinät -parasta pikaruokaa

7 syytä terveelliseen pähkinävälipalaan
1. Herkkunapostelu unohtuu varmemmin.
2. Virkeänä pysyy koko päivän syömällä jotain 3-4 -tunnin välein.
3. Liian pitkät ateriavälit saavat syömään nälkäisenä liikaa kerralla.
4. Pähkinöissä on paljon terveellisiä, monityydyttymättömiä rasvoja, kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja tärkeitä antioksidantteja.
5. Pähkinöiden rasva on terveellistä, tyydyttymätöntä kasvirasvaa, joka sisältää elimistölle tärkeitä omega 3-rasvahappoja.
6. Pähkinöillä on alhainen glykeeminen indeksi, eli ne muuttuvat hitaasti energiaksi ja pitävät kylläisenä pitkäkestoisesti.
7. Hyvien rasvahappojen ja antioksidanttien saanti pitää nivelet, sisäelimet, ihon ja hiukset hyvässä kunnossa.
lähde: Green taste


paivan pahkinat 2 1024x636 - Päivän Pähkinät -parasta pikaruokaa

 

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *