Parhaat Pariisi-vinkit hakusessa

20/10/2014

louvre-musemum-paris.jpg

Meillä lapset saavat 10-vuotis syntymäpäivälahjaksi viikonloppureissun valitsemassa Euroopan kohteessa toisen vanhemman kanssa kahdestaan. Esikoinen oli viime vuonna isänsä kanssa Lontoossa ja itse olen lähdössä marraskuussa toiseksi vanhimman kanssa Pariisiin. Meidän kuvisluokkalainen haluaa ehdottomasti nähdä Mona Lisan ja maistella ranskalaisia herkkuja, joten lomakohteen valinta taisi olla aika helppo.

En ole koskaan käynyt Pariisissa ja itse asiassa tämä on ensimmäinen reissu, jossa olen ainoana aikuisena mukana, joten vähän on perhosia vatsassa. Kolmen päivän aikana noin suuressa kaupungissa ehtii tietysti näkemään vain pintaraapaisun, joten kovasti nyt olemme miettineet minne Louvren lisäksi suunnistamme.

Pakolliset Eiffelit ja Riemukaaret tietysti aiomme kiertää. Sen sijaan Disney Wordista olen kuullut niin paljon huonoa, että sen jätämme suosiolla väliin. Nyt siis kaikki mahdolliset Pariisi-vinkit ovat todellakin tervetulleita. Missä kannattaa käydä, missä taas ei? Entä millä kannattaa liikkua tai mistä löytää parhaimmat ruokapaikat tai kahvilat? Onko joku käynyt Pariisin katakombissa? Niistä poika kovasti innostui, mutta onko vierailun arvoinen paikka?

louvre-musemum-paris

 

7 Comments

 1. Vastaa

  Sari

  Pariisissa on tosi helppo ja mukava liikkua julkisilla. Ainakin metroasemalta ja automaateista saa muutaman päivän voimassa olevia lippuja. Bussit ovat siistejä ja näkee paljon, metrossa on enemmän ahdasta mutta se on nopea ja asemat makeita.
  Katakombeissa en ole käynyt mutta haluaisin kyllä. Notre Dame on mieletön.
  Risteily Seinellä omien eväiden kanssa on kiva ja näkymät ovat ihanat.

 2. Vastaa

  Päivi

  Me olimme juuri Pariisissa lapsen 10v matkalla 🙂 Kiersimme Louvren, Eiffelin, Sacre Coeurin, Riemukaaren ja Versailesin. Lisäksi kävimme Seinen risteilyllä. Liikuimme metrolla, jolla pääsi näppärästi joka paikkaan. Kertaliput tulivat päivälippujen kanssa lähes saman hintaisiksi, joten käytimme ainoastaan niitä. Asemilla oli automaatit, joista ostimme 10 sarjan lippuja. Sen huomasin, että kaupat menevät suomea aikaisemmin kiinni ja ovat sunnuntaina kokonaan suljettuja, joten sille päivälle ei shoppailua kannata suunnitella. Eiffeliin saa muuten etukäteen ostettua liput, jolloin säästää jonotuksessa jonkin verran.

 3. Vastaa

  Heini

  Kiitos Sari ja Päivi.
  Tiedättekö, tuo metrolla liikkuminen jännittää mua jostakin syystä kaikista eniten. Oonkin tutkinut metrokarttaa kovasti ja suunnitellut reittejä valmiiksi. Jonkin verran varmaan myös kuljetaan jalkaisin, niin nähdän kaupunkia silläkin lailla.
  Ja sit mua jännittää myös se, että miten pärjätään, kun en puhu sanaakaan ranskaa, mutta eiköhän me pärjätä 🙂

 4. Vastaa

  milja

  Komppaan edellisiä! Metrolla liikkuminen oli yllättävän helppoa Pariisissa. Suosittelen! Olkaa vain tarkkoja, että pääsette molemmat aina sisään metroon. Meidän kolmen hengen seurueessa kävi niin, että metron ovet sulkeutuivat pikavauhtia kun yksi meistä oli vielä laiturilla. Treffit seuraavalla asemalla, mutta sen jännitysmomentin olisin halunnut jättää kokematta. Sen jälkeen kaikki meni hyvin, mutta tulin kyllä tosi tarkaksi että kaikki pysyy mukana.

 5. Vastaa

  Päivi

  Metrokartta kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan! Jollain asemilla on isotkin kartat, joillain vain pieniä. Se taitaa riippua menetkö metroon isommalta vai pienemmältä sisäänkäynniltä. Metrokartan ja asemien nimien avulla on helppo matkustaa, kunhan vaan löytää sokkeloisilta asemilta sen oikeaan suuntaan kulkevan metron.
  Itsekään en puhu ranskaa ja englannissakin olisi toivomisen varaa. Yleensä sain aina vastauksen ranskaksi 🙂 Mc’ donaldsissa myyjä ei puhunut sanaakaan englantia eikä myöskään ymmärtänyt sitä. Sain kuitenkin jotain syötävää eteemme 🙂 Mukavaa matkaa!

 6. Vastaa

  Sari

  Kännykkähän on superkätevä kun kartasta näkee missä on ja voi laittaa kävelynavigoinnin päälle jos eksyy (nimim. kokemuksella). Mä osaan ranskaksi bonjour ja merci mutta niillä pääsee pitkälle 🙂

 7. Vastaa

  Laura

  Luomuaamiainen Le Pain Quotidienilla, niitä on kaupungissa monta.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *