Lomapäiviä Pärnussa

07/07/2017

Lämmintä luvassa vihdoinkin, kylmien viikkojen jälkeen.

Me emme jaksaneet enää odottaa, vaan painuimme kylmyydestä huolimatta Pärnun hiekoille muutamaksi päiväksi kahden nuorimman kanssa. Menimme laivalla yli ja Tallinnassa vaihdoimme bussiin. Laivamatkan ajaksi varaamme usein ruokailun, mutta tällä kertaa aamiainen oli jo ohi ja lounas turhan varhainen, joten matkaksi piti keksiä muuta ohjelmaa. Bingo on lasten suosikki ja oli onneksi nyt ohjelmassa. Lisäksi mukana oli lukemista ja kyniä ja paperia.

Satamasta siirryimme bussiasemalle taksilla. Bussimatka Pärnuun kestää alle kaksi tuntia ja maksaa aikuiselta 5-7 euroa ja lapselta 3-4€. Bussi oli todella hieno: jokaisella matkustajalla on turvavyö ja kosketusnäyttö, josta voi katsoa sarjoja tai elokuvia, selata nettiä tai pelata pelejä. Matkan varaus onnistui helposti kännykällä ja liput sai suoraan puhelimeen. Nyt heinäkuussa linjat olivat aika täysiä, joten jos haluaa liikkua juuri tiettyyn aikaan, kannattaa olla ajoissa.

Me vuokrasimme pienen asunnon meille kolmelle vanhasta keskustasta ja maksoimme siitä nyt sesonkiaikaan 90e/vrk. Varasin huoneiston Booking.comin kautta niin kuin aiemmillakin reissulla ja homma toimi hyvin. Sovelluksen kautta viestit vuokranantajan ja minun välillä kulkivat koko reissun ajan ja saimme apua mm. nettiongelmaan.

Lämpötila oli koko viikon alle 20 ja tuuli tosi kylmä, vaikka aurinko paistoi. Monet pienemmät lapset oli varustettu takin lisäksi pipolla, mutta meidän tyypit tahtoivat uida, kun kerran rannalle päästiin. Yksi rantapäivä riitti, toinen kului mukavasti Tervise Paradiis -kylpylässä. 

Emme tehneet kertaakaan itse ruokaa, vaan söimme aamiaisetkin ulkona. Kävelykadun kauniissa kahvilassakin saa aamiaista kolmelle noin kympillä.

Jos olet varaamassa majoitusta ja päädyt Bookingiin, saat tästä linkistä 15€ alennusta ja minä myös seuraavasta reissusta.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Juhani Teräs

    Yhäkö siellä oli kylmä? Mekin paleltiin kuukausi takaperin 🙂 Tsekkaa jos joudat: http://juhaniteras.blogspot.fi/2017/06/lapsiperhe-lomailee-taisto-parnussa.html

    Lämpöisempää kesän jatkoa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *