Pelätäänkö teillä kummituksia?

22/05/2009

lapa1.jpg

Ruotsalainen kirjailijapari Inger ja Lars Sandbergin ensimmäinen Lapanen-kirja sai alkunsa, kun heidän pieni tyttärensä sulki pikkuveljensä vaatekomeroon ja pelotteli kummituksilla. Kun lapsi oli peloissaan vielä muutaman viikon päästä, oli vanhempien sepitettävä tarina kiltistä kummituksesta, jota kenenkään ei tarvitse pelätä. Vähitellen satuhahmojoukko laajeni, syntyivät Pikku Anna, Peukku, Prinssi Lurkki, Setä Riukuliini, koira Rufus ja muut, jotka kummittelevat ja seikkailevat Hyvänhuomenen linnassa.

lapa1

Tämä Lapaniinan kuperkeikkapäivä -kirja on lapsuudestani ja nykyään omien lasteni suosikki. Kirjassa (oletettavasti uhmaikäinen…) pikku-kummitus Lapaniina kiljuu aina kun asiat eivät mene hänen mielensä mukaan. Kuulostaako tutulta?

lap2

Kirjojen lisäksi on tällä vuosituhannella Lapanen kavereineen löytyy DVD:ltä ja tietysti on myös kattava vaatevalikoima vauvasukista kurahousuihin sekä lastentarvikkeita helistimistä villahuopiin.

laban_spjalskydd_nykhlaban_bitleksak_khlabanskotbadd-tummenlabanregnstalllivelabanbody_enfargad_4f_khlabanbadbyxa

.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

2 Comments

  1. Vastaa

    Masu08

    En saa tuota linkkiä auki=/

  2. Vastaa

    Marika

    Hei! Tarkoitatko linkkiä Raparperiin? Itselläni ainakin toimii, suora osoite on http://www.raparperi.com.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *