Pienille ja vähän suuremmillekin muurareille -Teifoc rakennussarja

20/10/2009

160x201_teifoc-8200.jpg

160x201_teifoc-8200Syksy toi mukanaan sadepäivät ja meillä pojat ovat silloin mielummin sisällä kuin lähteävät sateeseen leikkimään. Pidemmän päälle alkaa kuulua  monissa lapsiperheissä niin tuttu narina “Kun ei oo mitään tekemistä!”

Itse hankin pojille tylsien päivien piristykseksi jotain, mistä tulikin meillä oikea hitti. Pojat on nyt useampana päivänä rakentanut Teifoc-rakennussarjalla. Kyseessä rakennussarja, jossa saa kokeilla ihan oikeaa muuraamista. Pakettiin kuuluvat aivan oikean näköisiä tiiliä, jotka on valmistettu luonnon materiaaleista sekä maissiuutteesta ja hiekasta valmistettua laastia. Lisäksi tietysti muurauslasta.

teifoc1Muurauksen parissa on kulunut tuntikausia ja pojat tykkää aivan mielettömästi. Näkeehän samalla työnsä tulokset ja sen etenemisen. Meidän 6-ja 5-vuotiailta muuraaminen sujuu mallikkaasti. Hieman on isin apua tarvittu, mutta veikkaanpa, että isiä olisi vähän harmittanut, jos ei olisi päässyt lainkaan mukaan. Myös 3-vuotias muurasi muutamia tiiliä, vaikkei vielä mielenkiinto riittänyt näin pitkäjänteiseen ja tarkkuuttakin vaativaan puuhaan.

teifoc2Meillä on paketti, jossa on ohjeet viiteen erilaiseen rakennukseen. Lisäksi voi tietysti suunnitella ja tehdä aivan oman luomuksen. Parasta on se, että laastin saa liotettua vedellä ja taas voi rakentaa jotain aivan uutta. Sarjaan kuuluu erilaisia paketteja ja pienimmille muurareille on helpompia aloituspaketteja.

Meidän kolme muurarinalkua suosittelevat Teifoc-sarjaa kaikille, jotka kaipaavat jotakin uutta ja haastavaa puuhastelua. Äidin mielestä tämä on myös oivallinen joululahjavinkki.

teifoc3

teifoc4

Teifoc-rakennussarjaa myy Suomessa Lelutalo

12 Comments

 1. Vastaa

  Kaisa

  Pitkään blogianne lukeneena, vihdoinkin pakko kommentoida ja kysyä lisää hauskoista rakennuspalikoista. Minkä kokoisia nuo palikat ovat ja voiko niitä käyttää uudelleen? Vai onko kerran muurattu talo niin vahva, ettei sitä kaada kumoon mikään?

 2. Vastaa

  Heini

  Moikka Kaisa.
  Perustiilen koko on suunnilleen 2x4cm ja sitten on vähän erikokoisia erikoistiiliä. Kokoluokka kuitenkin sama.
  Tiilet voi käyttää uudelleen, sillä muurauslaastin saa liotettu pois vedessä. Uutta laastia myydään myös erikseen.
  Muurattu rakennus on kuitenkin sen verran vahva, että kestää leikkiä. Meidän poikien rakennelma toimii tällä hetkellä eläinleikeissä navettana 😉

 3. Vastaa

  Nina

  Moi, vähän aiheeseen, tai sen vierestä. Satutteko tietämään jotain rakennussarjaa, josta voi rakentaa esim. autoja. Luksu aina puhuu, että on pk:ssa rakennellut niitä, mutta mulla ei ole mitään käsitystä mistä kaveri puhuu. Joku kummallinen (lempi-)nimi sillä sarjalla on. Siinä on jotain pyöreitä hässäköitä….

  Oli muuten tavattoman selkeä tuoteseloste, mutta jos teillä olisi selvännäkijän kykyä ja ymmärtäisitte mitä tarkoitan;)

 4. Vastaa

  Katri

  Kiitos vinkistä, tämähän on pakko hankkia meidän tulevalle rakennusmies-insinöörille:) Voivat sitten isin kanssa yhdessä rakentaa, luulen että on myös isälle mieluisaa puuhaa.

 5. Vastaa

  Katri

  Moi vielä,
  Näytin miehelle ja hän innostui välittömästi, alkoi jo suunnitella erilaisten talojen rakentamista (meille varmaan tulee pieni kaupunki).

 6. Vastaa

  PikkuSanna

  Tosi kivalta näyttää. Voisi miettiä joululahjaksi. Välillä jotain muutakin rakennettavaa kuin legoja.

  Nina: voisiko olla meccano?

  1. Vastaa

   Laura

   Luulen tietäväni, mitä Nina tarkoittaa, mutta ei hajuakaan sarjan nimestä. Päiväkodeissa on usein semmosia merkkejä, joita myydään vaan “ammattikäyttöön”.

 7. Vastaa

  Selma

  Nina: voisiko olla Zoob -palikoita? Niistä ainakin voi rakennella kaikennäköistä ja ovat kovasti meidän pojan mieleen. Kerhostakin löytyy.

 8. Vastaa

  Selma

  Tai sitten Geomac -magneettipaloja, mutta epäilen ettei niitä ole päiväkodeissa..? Ovat kovin hukkuvaa sorttia nimittäin 🙂

 9. Vastaa

  Nina

  Kiitos Selma, se on tuo Zoob. Sana kääntyy 5-vuotiaan suussa vaan ihan käsittämättömäksi. Mutta tuo on sinne päin. Nuo muut ovat ihan tuttuja, mutta tsoopi ei tyhmälle auennut;)

 10. Vastaa

  Nina

  Ma taalla taas:) Jes, niitä ne on. Ja ei kun ostamaan:D

  Kiitos Selmalle, ja muillekin, koko syksyn vaivannut mysteeri ratkesi. Kysyin toki myös pk:n henkilökunnalta mutta en ymmärtänyt heidänkään lausumana. Hoono soomi.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *