Pikku päiväkotilaisen varustusta

23/08/2010

IMG_9760-300x225.jpg

Niisk, tarha-arki lähestyy aamu aamulta. Viileät kelit ovat aivan nurkan takana ja aloinkin jo hiukan keräillä syysvarustuksia kasaan. Kuvailin päiväkotikamppeita oman muistin virkistykseksi.

Talvihaalareillekin on suotu jo muutama ajatus, ehkä ykkösenä tulee tällä hetkellä se Polarnin keltainen, on jotenkin niin pirteän ja uuden näköinen.

IMG_9760

Tossut, tohvelisankarin lentskarit tai “siut” kuten Robin lentokoneita kutsuu. (Siu tai tsiuuh on lentokone, koska niinhän se lentokone ilmaan noustessaan sanoo.)

IMG_9773

Reppu, isoveljen vanha Samsoniten kana- tai kukkomallia. Tykkään edelleen tosi paljon.

IMG_9752

Sadehaalari ja kumisaappaat, Ticketin tähtipuku on ollut huippuostos.

IMG_9805

… kuten myös saman merkin Rubber rain w fleece kylmempiin keleihin.

IMG_9802

Ticket to heavenin vuosien takainen välikausipuku pelittää yhä ja mahtuu vielä tämän syksyn.

IMG_9807

Asustekasa

IMG_9780IMG_9795

Sisävaatteita on aikamoiset pinot. Pk-vaatteissa koen helpoimmaksi yhdistelmäksi pitkähihaisen trikoopaidan ja velour-, college- tai trikoohousut. Huppareita tulee puettua lähinnä alkusyksystä ja loppukeväästä, huppu ei toimi ulkovaatteiden alla. Ykkössuosikkina housuissa Aarrekidin leggingsit, joissa on pitkät resorit lahkeissa.

IMG_9814

Kaikkien edellisten merkkaukseen tussi. Kirjoitan nimet lähes poikkeuksetta pesulappuihin. Kokeiltu on myös erikseen kiinnitettäviä nimilappuja, koin ne kuitenkin melko vaivalloisiksi. Sukkia en nimikoi, hanskat sen sijaan sitäkin tarkemmin.

IMG_9809

Meillä päiväkotivarusteisiin kuuluvat myös uudet kirjat, sillä Robinin päiväkoti on englanninkielinen.

Mitäs jäi ostoslistalle?  No ainakin Vikingin korkeavartiset välikausigoret, ovat ehdottomasti parhaat pojilla testaamani syyskengät.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

8 Comments

 1. Vastaa

  Kotiäitee

  Kiitos tästä postauksesta! Meillä esikoinen aloittaa syksyllä kerhon, joten aika monia varustuksia saa sitä ajatellen ostaa. Ihan samoja kuin hoidossakin.

 2. Vastaa

  Tiina

  Kiitos ajankohtaisesta jutusta!

  Päiväkotinoviisin äiti miettii, että montako haalaria sitä oikein tarvitaan? Meillä on Po.Pin vedenpitävä välikausihaalari irroitettavalla fleecevuorilla, joka päällä voi istua vaikka vesilätäkössä. Pärjääköhän sillä, vai pitääkö lähteä metsästämään vielä sadekamppeita erikseen? Peruskuravaattet ei oikein miellytä, sillä ne eivät hengitä lainkaan.

 3. Vastaa

  Juulia

  Meidän päiväkodissa ainakin toivoivat perinteisiä kuravaatteita vaikka kuinka olisi kosteussuojatut ulkovaatteet. Ovat helpommat suihkuttaa puhtaaksi ja kuivuvat nopeasti iltapäivän ulkoilua varten, noita haalareitahan ei yleensä saa kuivauskaappiin laittaa. Ihan yhtälailla pyytävät kumppareita joita käyttävät kun keli vaatii – vaikka omasta mielestäni esim. kevään loskaan olisi goret miellyttävämmät.

  Tästä on tosin varmaan erilaisia käytäntöjä :). Onhan se varmaan aika selkeää jos kaikille laitetaan kurikset ja kumpparit kuin muistella oliko emmalla goretexit ja kestääkö aleksin puku vettä ja saako sen laittaa kuivauskaappiin…:).

 4. Vastaa

  Selma

  Meillä myös päiväkodissa ja eskarissa toivottiin sadevarusteita, juuri noista Juulian mainitsemista syistä.

 5. Vastaa

  Tiina

  Kiitti kommenteista!

  Ihan totta tuo etteivät voi tietenkään kaikkea muistaa. Meidän päiväkodissa on paljon lapsilta unohtuneita eli pieneksi jääneitä kuravaatteita noille ihan pikkuisille, joita sitten käyttävät. Taidetaan pärjätä tuolla yhdellä haalarilla kunnes tulee toisenlaisia toivomuksia. =)

  Gorekenkiä ihan suosittelivat pienimmille lapsille. Enkä olekaan löytänyt 1,5 veen miniminijalkaan 19-koon kumppareita… ainakaan sellaisia, joiden varsi olisi niin matala, ettei se mene polven yli! 😉 Vinkkejä otetaan vastaan!

 6. Vastaa

  Carru

  Ihania vaatteita <3 Niitä Vikingin goreja pitäisi tämäkin mamman lähteä metsästämään, mistähän löytyisi helsinki/Espoo akselilla? Vuorelliset kumpparit ovat muuten myös aika oivallinen valinta päiväkotiin, toivovat kuitenkin villasukkaa mukaan ja villasukkien merkkaminen on hankalaa (paitsi kangaslaastarilla). Merkkaustussina olen käyttänyt tekstiilitussia, jonka olen ostanut askartelukaupasta ja kaikki vaatteet kannattaa merkitä, myös ne sukat 😉

  Ihanaa kun tulee syksy ja arki <3

  1. Vastaa

   Laura

   Carru, Stockalla on viikkarin goret elokuun kantiksessa, jos vain on vielä jäljellä. On muuten tosi outoa, että kanta-asiakastuotteet loppuu todella usein ennen kuun vaihdetta.

 7. Vastaa

  Perla

  Autoilevana äitinä liputan kyllä kuravaatteiden puolesta. Helppo kuoria puhdas haalari esille, eikä tarttee rapaisessa ja märässä haalarissa lasta autoon istuttaa ja säilyy turvaistuimen päällyset puhtaampina.

  Villasukkia olen joskus merkannut harsimalla lapsen etunimen alkukirjaimen sukan varteen erivärisellä langalla (moninkertaisena), ei tarttee monta pistoa. Ei tietysti toimi, jos ryhmästä löytyy monta samalla kirjaimella alkavaa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *