Pikkunassikan talvitamineet

11/11/2009

le2.jpg

Nyt kun talvi viimein saapui on aika esitellä meidän 3-vuotiaan pojankoltiaisen varustus pakkaspäivien varalle.

Näillä  pärjätään:

 • 2 haalaria, yleensä toista käytetään aamupäivän ulkoilussa ja toista iltasella. Haalari on kätevin ja uhmaikäinenkin saa sen puettua itse, siksi en nähnyt tarvetta 2-osaiselle puvulle
 • 2 kengät, toiset Gore-Texit plussakeleille sekä pikkupakkasiin ja lisäksi lämpöiset Tepsut kovemmille pakkasille
 • villapuku ja -kypärämyssy
 • Useammat asusteet. Näissä suositaan suomalaisia, kuten UNQ, Pikkustikkari ja Rasavil.
 • Lisäksi siistimpään menoon on villakangastakki ja nahkakengät

le2le1

Tähän Reimatecin siilihaalariin poika ihastui ikihyviksi nähtyään sen kaupan rekissä ja äidinkin mielestä se on juuri käyttäjänsä näköinen. Haalarissa tosin on pojan mielestä  barbapapoja…

Tämä on meidän ensimmäinen Reiman talvihaalari, joten mielenkiinnolla seuraan kuinka se kestää käytössä. Kangas on ainakin notkeaa eikä siihen liukkaan pinnan vuoksi tartu likaa kovin helposti. Tykkään myös Reiman asusteista, jotka on helppo ostaa asuun pisteeksi iin päälle. Tarkoituksena on hankkia vielä pukuun nepparein kiinnitettävä villapuku lämmikkeeksi. Ehkäpä muutamilta kiukutteluilta talven mittaan vältytään, kun välikerros ja haalari menee päälle samalla kertaa.

le3le4

Ticket to heavenin vihreä haalari on viime vuoden alelöytöjä ja kokoarvonta osui nappiin. Tykkään pirteästä väristä tosi paljon ja ruskeat asusteet rauhoittavat mukavasti kokonaisuutta. Irroitettavan fleecevuoren vuoksi pukemisessa kaivataan äidin apua, mutta muuten puvussa on ominaisuudet kohdallaan.Vahva kangas kestänee tämän ikäisellä vielä ehjänä läpi talven.

Asusteina suloinen hirvipipo Pikkustikkarilta ja kestosuosikki dinolakki UNQ:lta.

15 Comments

 1. Vastaa

  Emilia

  Tuo Ticketin haalarin irrotettava fleecevuori on mielestäni onneton keksintö. Tyttärelläni, silloin 4 v, oli pari talvea sitten sellainen baggie, ja meinasi hermo mennä niin äidiltä, kuin tyttäreltä. Kaikki talvisaappat meni aivan ryttyyn = / Lapsi ei meinannut saada itse haalaria ollenkaan päälle ellei kengät olleet valmiina haalarissa kiinni. Tuolla se odottelee nuorempaa siskoa täksi talveksi kaapissa… Katsotaan jaksaako taistella vai laittaako suosiolla jonkun muun riesaksi.

 2. Vastaa

  Pauliina

  Vinkkaisitteko, mistä löytyisi kivoja, ohuita kypärämyssyjä pipon alle? Onko “pyöräkuormaajakuvassa” joku kypärämyssy pipn alla?

 3. Vastaa

  Heini

  Kuvassa on tosiaan pipon alla Myllymuksujen merinovillainen kypärämyssy. Lämmin, hyvänmallinen ja ohut. Tykkään laittaa lapselle kypärämyssyn lähes lakin kuin lakin alle suojaamaan niskaa, kaulaa ja korvia ja villahan pitää lämpöisenä, vaikka hiki tulisikin.
  http://www.myllymuksut.com/kyparamyssy-merinovillaa-p-244.html

  Myös Ruskovillalla ja Babyidealla on myös vastaavanlaiset kypärämyssyt mallistoissaan.

 4. Vastaa

  Tähtikuu

  Ihana poika ja hienot ulkovaatteet! Etenkin tuo Ticketin vihreä haalari asusteineen ihastutti. Tietääkö kukaan, onko jollain merkillä tänä vuonna tuota vihreää haalarivalikoimissaan?

 5. Vastaa

  Selma

  Ihanan pirteät talvivaatteet 🙂

  Meidän vajaa 3-vuotias ja 5-vuotias pärjäävät tulevankin talven hyvin samantyylisellä varustuksella.

  Märillä ja kuraisilla keleillä suosin Reimatecia (helpompi pitää puhtaana) ja pakkas-/lumikeleillä Ticketiä (lämpimämpi).

  Meillä Reimatec on pienemmälläkin 2-osainen. Ostin asun jo viime talven alennusmyynnistä, mutta onneksi hoksasin ostaa 2-osaisen; meillä on kuivaksiopettelu meneillään ja tuo 2-osainen on hieman pienempi vaiva riisua jos (ja kun) hätä yllättää kesken ulkoilun 🙂 (tai en tiedä onko sen pienempi vaiva, mutta pysyy ainakin ylävartalo lämpimänä…)

 6. Vastaa

  Selma

  Vielä kysyisin, että minkä kokoisia haalarit ovat?

 7. Vastaa

  Heini

  Molemmat haalarit on kooltaan 98cm.

 8. Vastaa

  Heidi

  Meillä on 2-vuotiaalla tytöllä nyt käytössä ReimaTecin haalari kokoa 86cm. Ensi talveksi ajattelin ostaa tytölle Ticketin haalarin ehkäpä alennusmyynneistä. Mietin tuota kokoa. Onko Ticketin koot vastaavia ReimaTecin kanssa? 98cm olisi varmaan ReimaTecista sopiva ensi talveksi.

 9. Vastaa

  Sari

  Heidi, meillä oli viime talvena Reimatec 86 ja nyt täksi talveksi Ticketin 92. Ticket on vajaan koon verran suurempi kuin Reima, eli Reimasta olisin ottanut nyt koon 98.

 10. Vastaa

  Heini

  Voi ei, mähän oon huijannut teitä ihan kunnolla.
  Tarkistuksen jälkeen meidän Ticketin haalari on siis koko 92cm ja Reima kokoa 98cm ja ne on melkeinpä tismalleen samankokoiset. Reiman haalari on malliltaan aavistuksen leveämpi vain.
  Poika on nyt siis 3-vuotta ja pituutta suunnilleen 95-97cm. Ticketin puku on siis tosi reilu, sillä lahkeissa on vielä väljyyttä ja menee varmasti koko talven.

 11. Vastaa

  Minna

  Kivoilta näyttää:) Olisin kysellyt onko sinulla tietoa yksivärisestä (olen nähnyt ruskeana) talvihaalarista, jossa vyötärönauha. Siis merkkiä kaipailisin. Olen nähnyt parin lapsen päällä, eikä itse haalarissa ole näkyvillä (ainakaan kauempaa katsottuna) merkkiä, mutta näytti kivalta. Kaipaisilin meidän neidille yksiväristä ruskeaa haalaria….. Ajattelin, kun teillä siellä on merkit hallussa:)

 12. Vastaa

  Heidi

  Kiitos tiedosta! Laitanpas siis etsintään meille Ticketin puvun kokoa 92cm. Menee varmasti hyvin meidän hoikkeliinille. =)

 13. Vastaa

  Heini

  Heidi,
  äkkiseltään tulee mieleen, että voiskos kyseessä olla Minymon haalari? Merkin mallistossa on ainakin tänä vuonna (ja aikaisempinakin vuosina) ollut yksivärinen ruskea haalari.

 14. Vastaa

  Elina

  Ticketiltä on tänä vuonna yksivärinen talvihaalari, jossa on vyötärökuminauha. Väreinä ainakin tumma ruskea, mutta en muista missä suomalaisessa nettikaupassa katsoin. Stockamannilla oli ko haalaria mustana.

 15. Vastaa

  Selma

  Meillä on kohta 3-vuotiaalla (reilu 95cm pitkällä) pikkuneidillä viimevuotinen Ticketin haalari kokoa 98cm. Olin aivan varma, että neiti hukkuu siihen tänä talvena, mutta ei! Haalari on toki reilu, mutta ei ollenkaan niin reilu etteikö sillä pystyisi touhuilemaan. Ehkä 92cm voisi olla se juuri-passeli-koko, mutta ei tämäkään liian iso ole.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *