Pikkuveljen kengät

24/08/2010

kenkäsyk1.jpg

Isoveljellä pitää olla mageet releet. Merkki on jo 10-vuotiaalle tärkeä ulkonäön lisäksi. Pikkuveli tahtoo tietysti aina samaa kuin mahtava kaikkitietävä isoveli, mutta samanlaista kenkää tai hupparia ei monesti löydy, kun kengännumerot eroavat 8 numeroa ja vaatekoko 40cm.

Tänä syksynä olen bongannut monet pikkujalkaankin sopivat tennarit. Mitäs sanotte? Liian teiniä päiväkotiin vai superviileää?

Converse
Converse
Puma
Puma
Tretorn
Tretorn
Adidas
Adidas
Etnies
Etnies

Kuvat: Ellos ja Brandos

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

10 Comments

 1. Vastaa

  Maria Sa

  Nuo Converset tulis meille heti jos olis pikkumies talossa 🙂 Kyllä minä vaan tykkään noista ja mikä sen kivempaa kuin olla “samis” ISON siskon tai veljen kanssa 🙂

 2. Vastaa

  Selma

  Nauhoilla varustetut, varrelliset tennarit vaikuttaa hankalilta pieneen jalkaan; niitä tuskin saa itse jalkaan? Meillä on ollut matalavartisia Adidaksen/Puman ym. tennareita varmaan 2-vuotiaasta asti – ei varmaan osatakaan olla ilman! Nyt 4- ja 6-vuotiailla olen siirtynyt tarrallisiin versioihin, kun kengät täytyy saada jalkaan nyt-heti-itse.

  Tretornin gore-tex -tennareita ihastelin jo viime syksynä (tosi mageet!), mutta silloinen malli ei ollut kovinkaan tukevan oloinen ja pohjan pitävyyttä epäilin myös (vuorilliset kun on kaiketi tarkoitettu talveen.

 3. Vastaa

  Irene

  Vitsit noi Adidakset on upeet! Meidän 3v himoitsi tänään kenkäkaupassa Puman tennareita, mut en ostanut, kun ei ollut goretexit. Muuten olisi ollut aika namut!

  Meillä isommalla oli kevään nuo tretornit, oli ihan kivat kengät. Mutta ei kauaa mahtuneet, joten kestävyydestä en osaa sanoa mitään!

 4. Vastaa

  Henni

  Meidän kolme vee poitsu, on ihan Converse fani. “Äitii, missä mun munakengät!!” Munakenkä nimitys johtunee ilmeisesti tosta kärjen valkoisesta osasta. 🙂 Nuo tarralliset munakengät on kyllä makeet, voisi pistää hankintalistalle… 🙂 Minkälainen mahtaa olla noissa Tretorneissa mitoitus? Nekin näyttää tosi kivoilta. 🙂 (Converset on oman kokemuksen mukaan aika reilua kokoa.)

 5. Vastaa

  Irene

  Ainakin isompia tretornit oli ihan kokoluokituksen mukaiset. Meillä oli koko 35 ja sama koko oli myös muissa kengissä (superfit ja salomon).

 6. Vastaa

  Laura

  Oi, noi Tretornin goret vois ollakin vaihtoehto myös coolille tokaluokkalaiselle, joka ei tykkää enää normigoreista. Onkohan ne miten lämpimät, kun niissä on karvavuorikin?

 7. Vastaa

  Ulriikka

  Tosi kivoja tossuja! Olen etsinyt tytöilleni, fiksun näköisiä tennareita ja mielellään vielä core texillä. Mutta perus punaisia tms. on tosi vaikea löytää. Saan ihottumaa vaaleanpunaisesta, metallinkiillosta ja kimalteesta :/

 8. Vastaa

  Hanna

  Kyllä mun mielestä varsinkin nuo gore-versiot on vallan käypiä päiväkotikenkiäkin. Meille 6-veelle tilasin nuo Tretornit lähinnä loppusyskyyn / alkukevääseen vuoren vuoksi, mutta katotaan millaiset ovat kun tulevat!

 9. Vastaa

  Himpula

  Sari: muistan, että tytölläsi oli Crocsin talvikarvasaappaat. Tuliko niitä käytettyä vai olivatko epäkäytännölliset?

 10. Vastaa

  Sari

  Himpula: Olen ollut niihin tosi tyytyväinen, kauhean lämpimät ne eivät ilman villasukkaa ole, mutta niitä tuli käytettyä paljon ihan kaupunkikenkinä loskasäillä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *