Valvottavat valkeat yöt

13/06/2017

pimennysverho 5 - Valvottavat valkeat yöt

Keväällä se alkoi. Aloin herätä aikaisin aamuyöllä valoon. Nukahdin jonkin ajan kuluttua uudelleen, mutta valon lisääntyessä aloin herätä aina vain aikaisemmin ja useammin. Lopulta nukuin koko aamuyön pätkissä ja olin herätyskellon soidessa umpiväsynyt.

Neljän huonosti nukkuneen lapsen jälkeen en enää iltaisin nukahda helposti, herään herkästi ja olen muutenkin aivan onneton nukkuja. Työterveyslääkäri tarjosi reseptiä jo vuosia sitten, mutta pelkäsin, että kierre menee vieläkin hullummaksi.

Nyt keväällä oli pakko keksiä jotain, kun alkoi tuntua siltä, että kuljen jatkuvasti käsijarru päällä. Yksinkertaisin tapa oi blokata häiriötekijä eli aamuaurinko pois makuuhuoneesta. Löysin Pisla-verkkokaupasta hyvän valikoiman pimennysverhoja ja valitsin makuuhuoneeseen valkoisen perusmallisen rullakaihtimen. Ylös rullattuna se on huomaamaton, mutta pimentää huoneen tehokkaasti.

Asennus oli yksinkertaista ja onnistui helposti. Narua varten on lapsiturvallinen kiinnike, jolla sen saa seinään kiinni, mutta meillä naru saa roikkua vapaasti, jotta yletyn nostamaan ja laskemaan verhon nousematta sängystä. Taaperoita se saattaisi houkutella kyllä roikkumaan, eikä irrallisena ole pikkulapsiperheessä turvallinen.

Samalla kun pimennysverho saatiin ikkunaan, saivat sivuverhot ainakin toistaiseksi lähteä ja kesä päästä sisään huoneeseen.

pimennysverho - Valvottavat valkeat yöt

pimennysverho 1 - Valvottavat valkeat yöt

pimennysverho 6 - Valvottavat valkeat yöt

 

Pimennetyssä huoneessa nukuttaa oikein hyvin. En enää heräile aamuyöllä ja pimeys on ihana. Aamulla vedän verhon ylös ja menen takaisin peiton alle heräilemään. Valo on lempeä herättäjä ja päivä lähtee paremmin käyntiin ilman kiirettä ja äkkilähtöä.

Pimennysverhoa kannattaa kokeilla myös huonosti nukkuvan lapsen huoneeseen erityisesti jos aamut tuntuvat alkavan aivan liian aikaisin. Vakioleveydet ovat 70-200 cm (meillä 180 cm) mutta verhon saa mittatilaustyönä kapeampana tai leveämpänä.

pimennysverho 3 - Valvottavat valkeat yöt pimennysverho 4 - Valvottavat valkeat yöt

Pimennysverho saatu

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *