Piparkakkuleipojaiset

12/12/2009

vasara_m-150x150.jpg

Joulunajan toisetkin piparkakkuleipojaiset ovat osoittautuneet vain harjoitukseksi ja herkullisesti tuoksuvasta piparipurkista löytyy vain murusia pohjalta. Katras kaipaa uusia muotteja vanhojen tylsien tilalle, ja niitähän löytyy vaikka minkälaisia. Nämä kaikki saisi pelkästään Confettista. Kaikki eivät ole kovin jouluisia, mutta synttäreille ja muille kekkereille syntyisi hauskoja kakkusia. Sitä paitsi kyllä kai pitää olla joulukitara ja jouluvasara, kun kerran joka vuosi leivotaan muumit ja traktoritkin.

Nyt on vaan pieni ongelma. Kun oma jauhopeukalo on keskellä vasenta kämmentä, niin jos joku muu tietäisi että miten voisi estää noita ohuita sakaroita ja muita ulokkeita kärähtämästä?

vasara_mtyrannosaurusmuotti_mtuttipullo_mpienienkeli_mpalapelinpala_morava_mlumiukkot_mlumihiutale_mkitara_mjaakristalli_mhiiht_00E4_j_00E4__m955500_mBy Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  ester

  Meillä on josjonkinlaisia piparimuotteja ja lapset mieluiten käyttävät niitä, joissa on pieniä ulokkeita. Omat ongelmani alkavat jo siinä vaiheessa, kun pienet hännät, jalat, nokat pyrstöt pitäisi saada ehjinä pellille saakka. Harvoimpa ne pääsevät palamaan, kun katkeavat jo taikinasta irrotusvaiheessa vaikka kuinka painamme muotin aivan alustaan saakka. Nykyään on aivan ihania muotteja myynnissä, mutta käytännöllisyys osasta kyllä puuttuu.

 2. Vastaa

  Miikkis

  Meillä suositaan yksinkertaisia muotteja lasten kanssa. Äiti näprää sitten mutkikkaammat 🙂 Palaminen estetään kaulimalla riittävän paksu taikina ja istumalla hellan ääressä vahtimassa pipareita 😀

 3. Vastaa

  Perla

  Paksuhkoa taikinaa ehdottaisin minäkin. Ja tuota esterin mainitsemaa rikkoutumisongelmaa helpottaa, kun kautsee taikinan suoraan leivinpaperille(tai uuninkestävälle silikonialustalle), koko höskän voi siirtää pellille jo ennen kuin ottaa muotilla mieleisiä. Niin ei ainkaan pääse menemän rikki.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *