Pojat tykkää Ellasta

21/08/2009

ella.jpg

Ella ja jŠttipottiElla on meidän poikien kaveri, jonka kuulumisia odotettiin yhtä kuumeisesti kuin Räppääjän Riston. Ella on sopivasti samanikäinen -tokaluokkalainen -mutta Ellan ope on tosi tosi paljon hassumpi ja koko luokalle tapahtuu aina vaikka mitä kummaa ja kutkuttavan jännää.

Tällä kertaa Ella kavereineen löytää lottokupongin ja hukkaa sen, etsii johtolankoja ja tyhjentää askarteluvaraston, mutta täyttää sen uudelleen perusteellisesti.

Ellat toimivat hyvin ääneenluettuna, koska ne naurattavat äitiäkin. Tosin iltasatuna ei välttämättä ihan rauhoittavin mahdollinen tarina -joukkoni ei ollut pysyä kikatukseltaan sängyissään.

Ellasta pidetään myös muualla Eurooppassa. Ella puhui ruotsia jo 1994, nyt myös mm. viroa, norjaa ja puolaa. Tänä kesänä saksaksi ilmestynyt Ella (Ella in der Schule)  on kiivennyt Saksan Amazonin myyntilistoille 20 myydyimmän lastenkirjan joukkoon. Syyskuuussa Timo Parvela on kutsuvieraana Berliinin kirjamessuilla.

Ella ja jättipotti

Timo Parvela

TAMMI

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  Finette

  Pitääpä kokeilla. 🙂

  Luulen, että uppoaa samaan kohderyhmään kuin Kapteeni Kalsarit (Kapten Kalsipp). Meillä luettiin niitä moneen kertaan, kaikki kirjat, sekä suomeksi että ruotsiksi. Pojat osasi melkein ulkoa, mutta silti jaksoivat nauraa Professori Poksupöksylle, ym.

  Nyt ekaluokkalaiselle kysyisin kirjasuosituksia itseluettavista helppolukuisista ja hauskoista tarinoista (siis isoa tekstiä)?

  Tytöt on muuten ihan yäk, että tuosta Ellasta en siinä mielessä tiedä. 😀

 2. Vastaa

  Sari

  Ella kertoo tarinaa minä-muodossa, joten sukupuoli pääsee tarpeeksi helposti unohtumaan 🙂

  Helppolukuiset laitettu korvantaakse!

 3. Vastaa

  Olivia

  Meilläkin kolmasluokkalainen tykkää Ella-kirjoista kuten myös Risto Räppääjistä ja Kapteeni Kalsareistakin. Hyvin on Ellat hänelle kelvanneet, vaikka onkin itse poika. Tosin meillä leikitään kyllä vielä tyttöjenkin kanssa ihan sovussa :).

  Sari, mitä muita kirjoja teillä luetaan? Vinkit ovat aina tervetulleita.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *