Pottailu alkakoon!

22/02/2010

dotpot1.jpg

Meillä on isompien poikien kanssa aloitettu pottatreenit noin vuoden iässä ja nyt olemme  aloitelleet harjoitukset myös 11-kuukautisen kuopuksen kanssa. Pikku hiljaa totuttelemme potalla istumiseen ja rauhassa odotamme ensimmäisiä “tuloksia”.

Isoveljien vanha potta oli jo hävitetty, joten nuorimmaiselle hankintalistalla oli aivan oma potta. Löysinkin hauskan, aivan uudenlaisen potan ja niinpä Dot Pot muutti meille.

dotpot1dotpot3

Dot Pot ei ole pelkästään potta, vaan samassa paketissa on potan lisäksi WC-pöntön supistaja ja koroke. Nämä kolme esinettä hankitaan yleensä erikseen ja ne vievät paljon tilaa, mutta Dot potissa kaikki kolme yhdistetty kätevästi. Malliltaan potta vaikuttaa oikein hyvältä ja mukavasti pikkumies siinä istuen onkin viihtynyt. Koroke toimii nyt isoveljien apuna hammaspesuissa ja supistaja tulee käyttöön hieman myöhemmin.

Omaan makuuni potan ulkomuotokin on tyylikäs. Valittavana on viisi herkullista väriä. Itse tosin valitsin hieman “tylsän” , vessan väreihin parhaiten sopivan tummanharmaan.

Nyt jatkamaan pottatreenejä.

DB-H-010-01, smallDB-H-010-03, smallDB-H-010-02, small

potjes

Jälleenmyyjiä Suomessa mm. Baobabkids, Ozbaby, Hobby Hall

9 Comments

 1. Vastaa

  riikka

  Hauska!
  Mutta minkä valmistajan housut pikkupottailijalla on jalassa?

 2. Vastaa

  Kotiäitee

  Kiva idea! Meillä on eniten tykätty pikkupottailijalla babyidean potista. Ensin noin 6kk iästä eteenpäin oli babymalli. Sitten kävelyn myötä pottailu jäi jalkoihin, eikä potalle enää suostuttu istumaan.

  Lähempänä 2 v:tä todettiin, että tuo babymalli on liian pieni. Tilasin sitten kerralla kaksi pottaa, kingyn ja speedyn ja kumpaankin pottatarrat. Sitten taas alkoi pottailu sujua ja oli hurjan jännää, kun pottaa tuli auton tai lehmän kuva.

  Ensisijaisesti valitsin nuo bi:n potat meille, kun ovat keveitä ja läpikuultavia, niin näkee, koska oikeasti on tullut tulosta eikä sitä tarvitse arpoa.

 3. Vastaa

  Perla

  Näinkin tämän mainoksen jossain vähän aikaa sitten. Ekaksi mietin, että tosi näppärä etenkin pieniin tiloihin, mutta sitten tuli mieleen että ei ehkä ole kovin kiva, jos innokas pottailija käy yksin potalla, jonka jälkeen kippaa potan kätevästi nurin keskelle kylppärin lattiaa…

 4. Vastaa

  taaperon äiti

  Aiempaan kommenttiin: meille riittää peruspotta eli läpikuultavaa ei tarvita
  – sillä minä kyllä kuulen tuleeko lapselta jotain vai ei
  – lasta ei istutettu kauaa tai montaa kertaa päivässä potalla turhaa kuitenkaan, kun sitten oli valmius, oppi muutamassa päivässä kertaheitolla päivä- ja yökuivaksi ilmoittaen itse hädästään (oli toki jo n. 2,5-vuotias)

 5. Vastaa

  Irene

  Perlan kanssa samat aatteet. Heti kun näin potan, niin pystyin kuvittelemaan meidän 2,5v kippaamaassa tuotoksiaan.
  Mutta ajatuksena hyvä ja varmasti toimiva (jos pottaikäinen ei ole niin oma-aloitteinen kun meillä)

 6. Vastaa

  Adeleide

  Jäin miettimään ihan samaa kuin edelliset, eli miten toimii käytännössä yhdistelmä potta ja jakkara. Meillä ainakin 2,5v käy itsenäisesti vessassa (potalla), pissat tehtyään pesee kädet itse ja siihen toimitukseen tarvitsee jakkaran avuksi yltääkseen käsienpesualtaalle kunnolla. Minä käyn toki pesemässä potan heti kun ehdin, mutta aina en ehdi sitä mitenkään samalla hetkellä pestä jos olen vaikkapa imettämässä vauvaa tai vaihtamassa vaippaa sillä aikaa kun taapero käy vessassa. Meillä tuo ei siis toimisi, vaikka kivalle näyttääkin.

 7. Vastaa

  Anna

  Ihanat peikonlehtitaulut seinällä <3
  Mistä nuo ovat ostettu?

 8. Vastaa

  Heini

  Anna,
  lehdet on seinätarrat ja hankittu täältä:
  http://www.art4u.fi/kauppa/fi/index.php

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *