Pyörä vailla vertaa

27/07/2010

spessu4.jpg

spessu4

Pyöräilymaailman seuratessa Tour de Francen dramaattisia käänteitä viime päivien aikana, oli meilläkin syymme olla kiinnostuneita kaksipyöräisten vauhdin hurmasta ja liikunnan ilosta. Tosin mielenkiintomme kohdistui lähinnä kotipihaan. Kun perheemme vanhemmat pojat eivät vielä 3-vuotiaana osoittaneet minkäänmoista kiinnostusta pyöräilykulttuuria kohtaan, on nyt kolmannella viikarillamme alla sellainen menopeli, että oksat pois. Ja polkimet!

Olimme jo hetken pohtineet, millaiset kulkupelin poika saisi. Kiikarissa oli laadukas, hyvin arvonsa pitävä, mutta samalla riittävän lapsekkaan oloinen potkuttelupyörä, kun pyöräilyä harrastava siskon mies suositteli Specialized Hotwalkin hankkimista. Hetkeäkään emme ole katuneet ja niin on matka taittunut potkutellen aina ulkomaita myöden. Pyörä oli nimittäin meidän mukana kesälomareissulla. Pienen kokonsa vuoksi se mahtui kätevästi autoon ja niin Lyypekin kuin kuin Kööpenhaminankin kadut taittuivat pyörän satulassa huomattavasti helpommin kävellen.

Kyseessä on todella vakaa ja kevyt pyörä. Asiaan vihkiytymätönkin huomaa, että ”Pikku-Spessussa” on kaikki tarpeellinen oikeilla paikoillaan, eikä mitään turhaa. Eli kerrassaan erinomainen kapine pyöräilyä opettelevalle hurjapäälle. Jo nyt huomaa, että pojan koordinaatiokyky on vahvistunut selvästi ja tasapaino pysyy hiljaisessakin vauhdissa.

Oli hauskaa huomata, että pojan kulkupeli on samaa merkkiä kuin Tourin voittoa juhlineen Alberto Contadorin pyörä. Tosin hintaluokka on onneksi pikkuisen maltillisempi. Ranskan kiertäneen espanjalaisen ajopelin pelkän rungon huhutaan maksavan tuhanisia euroja!

spessu1spessu546024604

Specialized pyörien jälleenmyyjät löytyvät valmistajan kotisivuilta.

.

3 Comments

 1. Vastaa

  Sabine

  “Psecialized pyörin jälleenmyyjät löytyvät täältä.” – kohta ei toimi vaan antaa virhekoodin “Virhe 404 Sivua ei löydy – Not Found”.

  Hienolta näyttää menopeli, olisi kiva kuulla hieman vertailua näiden potkuttelupyörien välillä kun näitäkin on useampia.

 2. Vastaa

  Heini

  Valitettavasti en saa linkkejä kunnolla toimimaan, mutta jälleenmyyjähaku löytyy osoitteesta http://www.specialized.com

 3. Vastaa

  spr

  Meillä pikkuveikka 1v2kk pääsi ekaa kertaa kokeileen isoveikan pikkuspessua. Noinkin pieni jo pystyy sen kanssa käveleen 😀

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *