Radiolemppari: Pikku Ykkönen

06/12/2009

yr1banner2009_01.gif

yr1banner2009_01

Kauan kauan sitten, kun minä olin lapsi, ei televisiosta tullut juurikaan lastenohjelmia. Pikku Kakkonen sentään arkisin, Nopankin muistan. Radio oli paljon nykyistä suuremmassa osassa viihdyttäjänä. Lasten Toivekonsertti piti kuunnella aina, ja erityisesti odotettiin kuunnelmia, kuten juhlapyhien kruunua Noita Nokinenää. Sitten kuuntelijoista tuli katselijoita, Yleisradiostakin kaupallisten radioiden puristuksessa tulostaan tiukasti tarkkaileva yritys ja lastenohjelmista oli ehkä helppo säästää.

Nykyään ei radiosta juuri lapsille suunnattua ohjelmaa tule. Satu-CD:t sentään antavat nykyipanoillekin kuuntelemisen ja mielikuvituksen kuvitusvoiman kokemuksen.

Mutta lauantai-aamuisin Ylen Ykköseltä tulee vielä lasten ikioma Pikku Ykkönen. Kello kymmenestä puoli kahteentoista tulee korkealaatuisia lasten kuunnelmia, musiikkia ja kirjallisuutta. Hauskaa ja viihdyttävää, kaunista ja rauhallista. Juontajat puhuvat lasta kunnioittaen ja selviävät pienten puhelintoiveistakin kunnialla. Meillä liimautuu radion ääreen koko perhe. Suosittelen teillekin!

py

kuvat: YLE
By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Päivi*

    Mä en ole ollenkaan muistanut, että radiostakin tulee viikonloppuisin lapsille ohjelmaa 😮 Pitääpä virittäytyä taajuudelle. Noita Nokineniä olen etsinyt Ylen arkistosta ja Areenasta, valitettavasti turhaan 🙁 Ne kuului pääsiäiseen ja jouluun.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *