Raikasta kestovaippapyykkiä

29/12/2009

IMG_3813-225x300.jpg

Monia varmasti mietityttää kestovaippailun osalta juuri vaippojen säilytys ja pesu sekä miten selvitä mahdollisimman lievillä tuoksuongelmilla.

Itse ratkaisin asian ottamalla käyttöön vaippapussin. Säilytyspussi roikkuu kätevästi omasta ripustusnarustaan ja sinne saa sujautettua näpsäkästi likaiset vaipat. Pussi pitää tuoksut ja kosteuden sisällään ja siitä on helppo kipata vaippapyykit koneeseen vain kääntämällä kassi ympäri.

IMG_3813IMG_3814

IMG_3822 Salainen ase raikkaaseen kestovaippapyykkiin on teepuuöljy. Lisään muutaman tipan pesukoneen huuhteluainelokeroon.

Öljyä saa luontaistuotekaupoista tai vaikkapa täältä.

Vaippapussia myyvät monet vaippavalmistajat tai sellainen on tietysti yksinkertaista ommella itsekin PUL-kankaasta. Kuvien Villit Nakkikoirat-vaippapussi on Myllymuksuilta.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

8 Comments

 1. Vastaa

  Sara

  Kivannäköinen pussukka!

  Itsekin olen laittanut teepuuöljyä (joka tosin ei tule suoraan kosketuksiin vaippojen kanssa) vaippojensäilytysämpäriin , mutta en ole tiennyt, että sitä voisi laittaa myös pesukoneeseen.

  Luin taannoin myös yhdysvaltalaistutkimuksesta, jossa teepuuöljyt (ja laventeli) saattavat aiheuttaa alle murrosikäisille pojille rintojen kasvua. Tässä tapauksessa ko. aineita oli esiintynyt poikien käyttämissä saippuoissa, geeleissä ja voiteissa. Googlettamalla aiheesta esim. hakusanoilla “teepuuöljy pojilla” löytyy lisää tietoa.

  Kuinkakohan paljon tuota teepuuöljyä jää ihoa (ja alapäätä) vasten tuleviin vaippoihin, jos sitä käyttää huuhteluvedessä? Luultavasti pienessä päässäni kehittelemä riski on mitätön, mutta en taida silti uskaltaa kokeilla. Tieto lisää tuskaa jne….

 2. Vastaa

  Vitsit

  Meillä ei kyllä olisi raikasta, jos säilyttäisin vaipat kosteussulullisessa suljetussa pussissa…vaippakoriin ei voi tyynyliinaakaan laittaa, kun alkaa lemuta! Ja vaipat pestään joka toinen päivä. Huoh.

 3. Vastaa

  miroin

  Minä taas huuhdon vaipat aina kunnolla ja laitan sellaiseen sukkakuivaus telineeseen roikkumaan. Mikähän on oikeelta nimeltään, sellainen ympyrä jossa pn pyykkipoikia

 4. Vastaa

  Pirkko

  Ihana kaappi, mistä se on peräisin?

  1. Vastaa

   Laura

   Pirkko: kiitos, kaappi on ollut meillä tosi pitkään ja se on ostettu aikoinaan jostain Fredalla sijainneesta sisustusliikkeestä, jonka nimeä en valitettavasti muista. Kaappi on ollut meillä olohuoneessa, Robinin huoneessa ja nyt se on muuttanut pikkuvessaan.

 5. Vastaa

  Vauhtivekaroiden äiti

  Minäkin olen käyttänyt tuollaista vaippapussia. Fuzzi Bunzin vaippapussissa on vielä vetoketju alareunassa, jolloin koneeseen tyhjentäminen on vieläkin helpompaa ( ja hajuttomampaa). Fuzzin pussissa on myös mikrokankangaspala pussin sisällä johon voi laittaa tuota teepuuöljyä. Peittää viimeisetkin pussin tuoksut 🙂

 6. Vastaa

  matomatal@

  Meillä vaipat säilytetään kylpyhuoneessa ihan tavallisessa muoviämpärissä. Alkuun pidin aina kannen kiinni, jolloin hajuhaitta (melkoinen sellainen!) ilmeni vain kun kannen avasi. Sitten sain vinkin, että vaipat voi säilyttää ämpärissä ihan ilman kanttakin, yhden vaipan tuoksut katoavat äkkiä ilmaan ja toden totta, vain yövaipan aikaansaama haju leijuu vähän pidempään ilmassa, muuten on ihan raikasta. Ja vaipat kuivuvat nyt ennen pesuun menoa sen verran, että niiden koneeseen nostelu ei ole yhtään niin ällöä kuin ennen, kun olivat oikein muhineet kannen alla.

  Teepuuöljyn (ja muidenkin eteeristen öljyjen) käytöstä kestovaippailussa olen lukenut sen verran huonoa, etten ole ottanut käyttöön. Koska en muista tarkemmin mikä niissä oli, niin ei siitä sen enempää, mutta esim kestovaippainfo.fi-sivulla niistä on paljonkin juttua.

 7. Vastaa

  Kotiäitee

  Meillä juurikin tuo myllymuksujen pussi käytössä. Sinne menee 3,5 v pojan yövaipat ja ei kyllä käryä eikä lemua mihinkään suuntaan 🙂 . Avonaisessa säilytyksessä haju on sanoin kuvaamaton. Alle puoli vuotiaana, sinappikakkavaiheessa, käytettiin kannellista sankoa ja siellä etikka-vesi seosta. Muuten jäi maitokkakka tahrat vaippoihin kiinni. Seuraavalle kestopepulle ajattelin tuohon sankoon ommella harsokankaisen pussin, jossa on helppo nostaa vaipat koneeseen.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *