Remontti mielessä, nestemäinen kangastapetti

12/09/2016

20160826_214315_3.jpg

Remontti on valmis ja kaikki sujui suurin piirtein odotetusti. Meidän makuuhuoneen seinämaali vaan näytti aivan erilaiselle, mitä värikartasta olin katsonut. Maali sinänsä oli ihan oikea, minulle oli vaan jäänyt ihan erilainen mielikuva miltä maali näyttäisi. Värikarttojen 2×2 cm kuvista on niin vaikea näin amatöörinä tulkita miltä väri näyttää luonnossa. Tämä maali oli aivan liian kultainen minun makuun. Minulla oli mielessä viileään taittava maitokahvin sävy. Sen verran seinän sävy häiritsi että laitoin vielä ennen tupaantuliaisia seinälle nestemäisen kangastapetin. Tapetti löytyi Espoon kauppakeskus Merituulessa sijaitsevasta Pisarameri liikkeestä. Nestemäinen kangastapetti soveltuu katon, lattian, seinien ja portaiden pintamateriaaliksi. Se on vesipohjainen sekä sisältää luonnonkuituja ja kierrätysmateriaalia. Plussaa nestemäisessä kangastapetissa on:

  • Biologisesti hajoava
  • Myrkytön ja hajuton
  • Tasapainottaa huonetilan kosteutta
  • Parantaa akustiikkaa ja vaimentaa ääntä

 

20160826_214315_3

20160826_211916_3

20160827_100326_3

20160826_214752_3

Tapetti on tosi helppo valmistaa. Kangas ja vesi sekoitetaan hyvin keskenään ja jätetään yön yli vettymään. Me laitettiin illalla maalin päälle tapetin oma primer, että se tarttuu maalin päälle. Tämä on tosi tärkeä aine sinne väliin. Meillä jäi jostain nurkasta maalia näkyviin, eikä tapetti meinannut tarttua siihen. Massa levitetään ja tasoitetaan lastalla pienissä erissä seinälle. Itse en ole tottunut käyttämään lastaa, joten aluksi tämä oli tosi hankalaa. Laitoin massaa aivan liian paljon kerralla, enkä saanut sitä levitettyä tasaisesti. Maltti on valttia eli massaa kannattaa levittää pienissä erissä, näin tapetista ei tule epätasainen. (-Kiitos Pisarameri konsultoinnista kesken urakan!) Massa kuivuu hitaasti, joten tapettia voi työstää vielä seuraavana päivänäkin. Jos johonkin kohtaan jää epätasaisuutta, massaa voi listä myöhemmin päälle ja paikata koloja. Täysin kuivaa kangastapetti on viikon päästä.

Pahoittelen että kuvat ovat vähän heikkolaatuisia, mutta meidän makuuhuoneeseen ei tule juurikaan luonnonvaloa, joten kuvat jäivät vähän tummiksi. Lopputulos on kuitenkin kuin lumihanki. Tapetti on puhtaanvalkoinen (Poldecor sävy 20/1) ja siinä on hieman kimalletta mukana. Tykkään tosi paljon ja huoneesta tuli ihan erinäköinen. Jos tapetin haluaa joskus poistaa on se myös helppoa. Seinä kostutetaan, annetaan vettyä ja massa kaavitaan seinältä pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *