Risteilymeiningeissä

17/08/2014

P1010520_2-576x1024.jpg

Lähdettiin loppulomasta käymään vielä Tukholmassa kun lapset eivät olleet koskaan olleet risteilyllä. Mä en ole itse mikään risteilyfani, mutta kuuden vuoden tauon jälkeen oli ihan kiva lähteä risteilylle ja erityisesti kun lapset olivat tästä niin innoissaan. Voi sitä kysymysten määrää kun lapsilla ei ollut käsitystä minkälaista risteilyllä on ja minkä kokoinen laiva on. “Ai että sinne oikeasti mahtuu yli kaksi tuhatta ihmistä ja melkein 400 autoa?? “. Laivaksi valittiin Silja Line, koska siellä on Muumeja ym aktiviteetteja lapsille.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laivan lähteminen satamasta on mielestäni risteilyn hienoimpia juttuja. Ja Helsinki on niin kaunis kaupunki varsinkin mereltäpäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siljalla lapsiperheet otettiin tosi hyvin huomioon. Laivalla oli järjestetty kaikenlaista ohjelmaa. Komentosillalle ei harmiksemme päästy tutustumaan, kun sinne ikäraja on 6v. Hytin kanssa kävi vähän huono tuuri. Oltiin laivan takaosassa ja vaikka oltiin Promenade hytissä seitsemännessä kerroksessa, niin potkureiden ääni kuului tosi selvästi hyttiin. Ne olivat juuri siinä alapuolella. Yöllä varsinkin kun laiva pysähtyi Maarianhaminassa potkureita joudutaan käyttämään. Äiti ja isä olivat sitten vähän niukemmilla unilla liikenteessä. Lapset nukkuivat onneksi hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silja Serenadella on kokoustilat nykyisin kokonaan lasten käytössä. Laivan etuosassa on suuri leikkipaikka, missä riittää tekemistä kaiken ikäisille lapsille. Siellä on pomppulinnoja, polkupyöriä, erilaisia konsolipelejä ym ym. Kiipeilyseinä oli meidän lasten suosikki paikka. Leikkipaikan yhteydessä on lapsiperheille järjestetty erillinen aamupala. Vanhemmat saavat syödä pitkän kaavan mukaan aamupalaa lasten leikkiessä vieressä. Täällä kaikki ei ole aivan tip top, mutta jos sen ei anna häiritä, on tämä kätevä paikka lapsiperheille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tukholman päässä otettiin terminaalista vesibussi Djurgårdeniin. Oli ihana nähdä aamuinen Tukholma mereltäpäin. Samalla tuli palautettua vähän Tukholman historiaa mieleen ja opas kertoi paljon myös Tukholmasta tänä päivänä. Matka kesti reilu puoli tuntia Djurgårdeniin ja siitä vesibussi jatkoi vielä keskustaan. Me jäätiin tässä pois, koska kohteena oli Junibacken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Junibacken on elävä satutalo pohjautuean Astrid Lindgenin satuihin. Talossa on erilaisia leikkipaikkoja kuten Viirun ja Pesosen, Kattokassisen, Mikko Mallikkaan talo. Siellä voi leikkiä myös Huvikummussa Peppi Pitkätossun talossa. Junibackenissa on myös kiva satujuna, joka johdattaa Astrid Lindgrenin kertomuksiin. Paikka ei ole mikään kovin suuri, joten sen kiertää alle parissa tunnissa. Me jäätiin katsomaan teatteriesitystä ja syötiin lounas siellä ja meillä meni aikaa n. 2,5h. Paikka on mielestäni kiva alle kouluikäisille. Veikkaan että kouluikäiset ovat enemmän kiinnostuneita Djurgårdenin muista huvituksista. Käveltiin saarelta keskustaan vielä vähän shoppailemaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana LIVLY -kauppa bongattu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanelbulle on ihan must Tukholmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa tietty NK. NK:lta bongattua  Sophie la Girafe Cosmeticsin tuotteita. Näiden tuotteiden takana on minityylille tuttu Jonna Jalkanen, joka perusti tämän lasten luonnonkosmetikkasarjan 2013. Lisää aiheesta löytyy täältä.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä se päivä menikin. Laivalle lähdettiin 15.30 aikaan juuri kun alkoi satamaan. Tämä oli kaiken kaikkiaan sopiva setti yhdelle päivälle. Kukaan ei pitkästynyt tai kiukustunut.

Siennan vaatteet Mainio clothing, Mini Rodini, Molo Kids, kengät RAP (Pikkujalat) ja Crocs.

Renen vaatteet Mainio clothing, Mini Rodini, Villervalla, Polarn O. Pyret, kengät Crocs.

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *