Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on pian täällä !

29/01/2010

Screenshot.jpg

Screenshot


“Elämä ei ole hassumpaa, kun saa kesäloman aloittaa…”

Mutta onnistuuko pakastaja-Elvi pilaamaan heti alkuunsa Riston ja Nellin mahtavat pyöräilylomasuunnitelmat.

Entä kuka varastaa Riston pyörän ja miksi?

Kuumeinen odotus päättyy 12.2. , jolloin saa ensi-iltansa järjestyksessä toinen Risto Räppääjä-elokuva RISTO RÄPPÄÄJÄ JA POLKUPYÖRÄVARAS. Elokuva on kuvattu kesällä 2009 tutuissa Vantaan Kartanonkosken maisemissa sekä muualla Uudellamaalla.

Luvassa on taattua Risto-laatua ja hulvaton musiikkiseikkailu. Paljon on tuttua ja turvallista, mutta mukana myös  uutta, kuten vaihtuneet lapsinäyttelijät, sekä uusina hahmotuttavuuksina mm. ambulanssimiehet (Puntti Valtonen ja Jukka Rasila) sekä sairaalan lääkärit ( Martti ja Pantse Syrjä).

Ohjaaja Mari Rantasila on halunnut tehdä elokuvan, jota voi katsoa koko perhe yhdessä ja mielestäni  hän onnistuukin siinä hyvin. Elokuva ei sisällä liikaa jännitystä pienille, mutta jaksaa kiinnostaa ja viihdyttää myös koululaisia, vanhempia unohtamatta. Ja vaikka tarinassa on opetus, kuten kunnon suomifilmissä kuuluukin, ryppyotsaisuudesta tai sormen heristelystä ei kuitenkaan ole kyse.

Casting on onnistunut erittäin hyvin. Filmiä katsoessa ei oikeastaan edes huomaa, että Ristoa ja Nelliä näyttelevät lapset ovat vaihtuneet. Severi Heikkilä näyttää ihan Ristolta ja Lauramaija Luoto Nelliltä. Söpöä Lauramaijaa katsoessa on vaikea uskoa, että oikeassa elämässä tytön suosikkibändi on Metallica.

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras-elokuvan käsikirjoittivat Riston äidit Sinikka ja Tiina Nopola. Tarina on uusi, eikä samannimistä kirjaa ole julkaistu aiemmin, mikä on tavallaan aika kiva juttu katsomisen kannalta. Huumori puree niin aikuisiin kuin lapsiinkin,  eri jutut naurattavat vain eri ikäisiä.

Kävimme katsastamassa elokuvan etukäteen seisemän- ja kuusivuotiaiden kaverusten kanssa.  Itse hörähtelin erityisesti Bertil Rosenbögelin hahmolle, jonka puvustuksesta erityisplussaa. Lapsia naurattivat Elvi Räppääjän Risto-imitaatiot. Leffan loputtua poistuimme salista hyväntuulisina, virkeinä ja hyräillen, eli kokemus oli kaikin puolin positiivinen. Lasten välitön kommentti yhdestä suusta: “TOOOSI hyvä elokuva!” Ja niinhän se onkin, menkää tekin katsomaan!

RR2_pressi5RR2_pressi4RR2_pressi3RR2_pressi1

Alkuperäinen nimi:
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras
Ohjaus:
Mari Rantasila
Pääosissa:
Severi Heikkilä, Lauramaija Luoto, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo, Marcus Groth
Tuotantovuosi:
2009
Tuotantomaa:
Suomi
Käsikirjoittajat:
Sinikka ja Tiina Nopola
Ensi-ilta:
12.2.2010
Ikäraja:
S/T
Kesto:
1h 19min
elokuvan kotisivut

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

4 Comments

 1. Vastaa

  Anu

  Meidän perheessä tätä odotetaan jo kovasti, eivätkä ainoastaan lapset… Ensimmäinen Risto -elokuva oli koko perheen mieleen. Kirjat on kerätty ja luettu jo moneen, moneen kertaan.

 2. Vastaa

  Hanna-Riikka

  Mua harmittaa kun Riston ja Nellin näyttelijät on vaihtunu.. Viime elokuva oli kyllä hyvä, joten tulee tämäkin varmasti nähtyä 😉

  1. Vastaa

   Laura

   Elokuvan tekijät kertoivat, että alkuperäiset “Risto ja Nelli” ovat selvästi kasvaneet ulos rooleistaan. Lapsethan eivät Räppääjä-kirjoissa juuri vanhene, joten olisi ollut aika hassua jos elokuvassa olisi yhtäkkiä ollut teini-ikäinen poika ja tyttö.

 3. Vastaa

  Nina

  Tätä on meillä odotettu. Liput on jo valmiina.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *