Risto Räppääjä palaa valkokankaalle

18/05/2009

risto-ja-nelli-tosi-pieni_3.jpg

Mari Rantasilan ohjaama  Risto Räppääjä oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Sen on nähnyt elokuvateattereissa yli 211 000 katsojaa. Elokuva on pyörinyt Finnkinon Tennispalatsissa ennätyksellisesti yli vuoden (67 viikkoa) ja on edelleen ohjelmistossa. Risto Räppääjä ja polkupyörävaras –elokuva kuvataan heinä-elokuussa 2009 Vantaan Kartanonkoskella ja ympäriinsä Uudellamaalla. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Sinikka ja Tiina Nopola.

risto-ja-nelli-tosi-pieni_3Elokuvan pääosiin Risto Räppääjäksi ja Nelli Nuudelipääksi on valittu Severi Heikkilä ja Lauramaija Luoto. Muissa rooleissa on mm. Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo ja Marcus Groth. Laulavina lääkäreinä nähdään Eppu Normaali -veljekset Martti ja Pantse Syrjä.

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA POLKUPYÖRÄVARAS ELOKUVATEATTEREISSA 12.2.2010

Risto jatkaa seikkailujaan myös kirjoissa. Sarjan odotettu kymmenes osa RISTO RÄPPÄÄJÄ JA KUULUISA KAMILLA ilmestyy Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvittamana kirjakauppoihin elokuussa.

Risto räppää äänekkäästi myös ulkomailla. Kirjoja on julkaistu jo Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa, Bulgariassa, Virossa ja Japanissa, kaikki Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvittamina. Tuoreimmat käännökset ovat japaninkieliset.

Kuva ja lisätiedot Tammi

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

2 Comments

 1. Vastaa

  Laura

  Risto on ihan huippu, kiva että tulee uusi elokuvakin.

 2. Vastaa

  Nina

  Tämähän oli hyvä uutinen. Kersoille ei viitsi vielä kertoa, lähempänä ensi-iltaa sitten;)

  Yksi meidän perheen suosikeista, taisin aiheesta joskus postatakin.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *