Rukalla lasketellen

21/02/2018

20180221 053552 - Rukalla lasketellen

Meidän perheen hiihtoloma on vietetty Rukalla lasketellen. Ilmat ovat vaihdelleet pilvettömästä taivaasta lumisateeseen. Pakkasta voisi olla vähän vähemmän, mutta se vaatii vaan useammin taukoja. Lasten ja aikuisten riemu on ollut silti rajatonta kun ollaan päästy kunnolla laskettelemaan. Ja hauskaa miten moniin tuttavaperheisiin täällä on törmännyt. Kiitos Insta Storyn olen bongannut täällä ihmisiä, joita en ole vuosiin nähnyt vaikka asutaan muutaman kilometrin päässä toisistamme.

Ajettiin Rukalle autolla ja oltiin matkalla yötä Kajaanissa. Tehtiin sama reissu viime vuonna autolla ja todettiin toimivaksi ratkaisuksi olla meno- ja paluumatkalla yö kylpylähotellissa. Lapset pääsevät pulikoimaan ja yöpyminen vähän katkaisee autossa istumista. Rukahan ei sinänsä ole kaukana jos vertaa Leviin tai Ylläkseen, joten voisi hyvin ajaa suoraan. Meillä tulee muuten aika vähän matkusteltua kotimaassa, joten ihan hauskaa nähdä Suomea tässä samalla.

Olen käynyt Rukalla ihan lapsesta asti lähes joka talvi ja nyt omien lasten kanssa tämä on jo viides talvi. Jossain vaiheessa on haaveena lähteä hiihtolomalla Alpeille laskettelemaan, mutta toistaiseksi tämä on ollut meille kätevä vaihtoehto. Rinteet ovat lapsille sopivan haastavia ja vanhemmillani on täällä mökki, joten majoittuminen on helppoa. Lisäksi meillä on täällä pari ystäväperhettä mukana, joten lapsilla on hyvät meiningit kavereiden kanssa. Leppoisaa hiihtolomailua siis.

20180219 151029 - Rukalla lasketellen

20180220 153722 - Rukalla lasketellen
Vinkkeinä lapsiperheen laskettelulomalle antaisin että älä tee liikaa suunnitelmia, muutoksia tulee väkisin. Useamman lapsen kanssa lasketellessa vuorotellen tulee nälkä, vessahätä tai joku paikka on jäässä. Taskuun kannattaa varata jotain pientä energiaa tuovaa purtavaa, sillä ainakin noilla pienimmillä se energiataso voi laskea aina nopeastikin. Sormien- ja varpaanlämmittimet ovat myös pelastaneet meidän tällä reissulla. Monoihin ja hanskoihin sujautettavat aktivoituvat lämmittimet antavat lämpöä 5-6 tunniksi. Nyt kun omat lapset ovat sen verran isoja että laskevat jo vähän vanhemmista erillään, on hyvä laittaa lapsille joku tunnistettava vaate, kypärä tai asuste. Rinteissä on aika haipakkaa, joten oman lapsen seuraaminen on välillä haasteellista varsinkin jos on tummat lasketteluvaatteet. Näitä on nimittäin aika paljon tuolla rinteissä.
Screenshot 20180221 054136 - Rukalla lasketellenScreenshot 20180221 054054 766x1024 - Rukalla lasketellen
20180221 053552 - Rukalla lasketellen

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *