Ruskea kirja onkin vihreä kirja

23/03/2009

Meidän vauvelin yhdestä vauvalahjasta löytyi kirja, joka ulkoasultaan näyttää hieman erilaiselta kuin lastenkirjat yleensä.  Itse kiinnostuin kirjasta sen verran, että googlettamalla sain selville, että kirja kuluu Kirjaliton kevään 2009 uutuuksiin.Vihreät jalanjäljet-kirjojen tekemiseen on käytetty ekologisesti kestävien metsien puita. Takakannessa myös kehoitetaan laittamaan kirja kierrättämällä eteenpäin kun sitä ei enää haluta lukea.

Alkuperäiseltä nimeltään Tiny Little Footprints-kirjasarjaan kuuluu useita kirjoja ja suomeksi niitä löytyy kaksi kappaletta: Eläinten makupalat ja Elämää puutarhassa. Itse kirja vaikuttaa oikein kestävältä ja sekä sisällöltään että kuviltaan juuri sopivan mielenkiintoiselta pikku lapsille. Mikä olisikaan mukavampi tapa antaa lapselle ekologisen ajattelun ensiaskeleet kuin tällainen kirja!

vihreatjalanjaljet

3 Comments

 1. Vastaa

  HW

  Missähän ko. kirjat on painettu, onko takakannessa mainintaa? Suurin osa lastenkirjoista kun on nykyään Kiinassa painettuja 🙁

 2. Vastaa

  Heini

  Takakannen mukaan kirja on painettu Malesiassa 2009.

 3. Vastaa

  Emma

  Kiitos vinkistä! Näitä on tullut lisää, ainakin “Monenlaista metsänväkeä”, “Napapiirin eläinasukkaita” ja “Pihapiirin eläinystäviä”.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *